Den gamle kongeørna
Tatt i februar i Meråker Nord Trøndelag. Sitter i en varm sovepose i en god kamuflasje, mens det utenfor er minus 17 grader og vind. Lyset var magisk og den gamle kongeørna likeså. Gleder meg til ny tur i vinter.
Fotograf
Utstyr
  • Canon 5D MkII kamerahus
  • Canon EF 500mm 4,0 L IS USM
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetStativ, iso 250, varm kaffe.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger168
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_615986} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
jarl kjetil j.

Hei Per!

Vakkert av den gamle flotte kongeørna. Flott lys og bakgrunn. Herlig blikk den sender ned mot reveskrotten. Skal jeg pirke litt må det vel være ønske om litt større dybdeskarphet slik at hele fjærdrakta og revehodet hadde fremstått skarpere. Uansett et flott bilde av den staselige og mektige ørna.

jkj
Per G.

Så til de grader enig Jarl Kjetil. La ut et tidligere i samme serie og da bemerket jeg akurat det. Takk for konstruktivt innspill.
Mvh
Per
Odd Chr. K.

Voldsomt til rovfugl og rovdyr som triller inn ikveld! Herlige alle sammen. Tøft og småarrogant blikk, men så ser jo reven også litt underdanig ut der den drømmer om bedre tider... Majestetisk!
Odd C.
Svein R J.

Nydelig bilde av den flotte kongeørna som sitter og betrakter reven,synes ørna fremstår som mer enn skarp nok på min skjem,reven litt mindre skarp men allikevel mer enn bra nok.Jeg hadde vært stolt over ett så flott bilde men er nok ikke på samme nivå ;-)

Mvh Svein
Morten E.

Skjønner godt at du gleder deg til en ny tur:) Et vakkert bilde av kongen på reven som nok har hatt bedre tider:) Fokuset sitter godt der det skal i et flott utsnitt. 17 minus får man tåle i en sådann sund. For et blikk!

Ellers er jeg enig med JKJ ang blendervalg.

Morten.
Avsluttet .

Hei Per!

Skarpt og velleksponert bilde. Bra at du har fått bilde av selveste "gamlingen". Ja kongeørn fotografering vinterstid er ofte kaldt og seigtegreier, der sovepose er obligatorisk :-)

Har dere enda hytta i Meråker. Husker den fine påsken vi hadde der sammen med dine foreldre for flere ti år siden. Da var vi også bort i kongeørna. Har forøvrig selv et skjul i heia, som har stått der i over 20 år, og nå er blitt en del av naturen,
Bjørn Aksel B.

Det var da voldsomt som deu "lemper" ut bilder da. Fine Jervebilder. Har kommentert dem før men likevel. Når det gjelder ørnebilde synes jeg ikke det er viktig med skarpt revehode. Tvert om. Denne reven er jo lagt ut, og bærer jo preg av det. Frosne innskrumpa ører. Dette er bare fint å få litt vekk fra førsteintrykket, og derfor mener jeg at fokuset sitter flott som det gjør med sentrum i hode på Kongeørna. Hadde reven vært fersk og nytatt hadde det blitt annerledes synes jeg. Magisk lys, og flott med brinken den sitter på, og at det blir avstand bakover.
mvh
Bjørn A
Dag Tore ..

Her har fotografen sikret seg et godt ørnemotiv fra vinterfjelle.God fokus på ørn og rev,med bra skarphet.Likte også det fine utsnittet med vakkert lys! Meget bra jobbet,håper du får flere gode ørnebilder i vinter! Dag T Silseth
Bjørn Åge O.

Hei
Må si meg enig med Mysenfotografen,,likte veldig godt posituren på ørna og dybden den gir.det er det nyderligaste bide av ørna jeg har sett,og att reven er frossen gjør ingen ting så vitt jeg vet så er de otseletere, og døde Rever hører med i naturen.og de blir liggende en stund

Mvh.B.Å:O
Nils Christian S.

Fenomenalt flott Kongeørnfoto - suveren gjengivelse !

Mvh
Nils Christian
Per G.

Takk for hyggelige komentarer.
Mvh
Per
Bernt Ø.

Nydelig bilde Per - vakkert lys og god teknikk. Om jeg ikke husker feil har du også ett hvor du dokumenterer at ørna løfter reven og flyr avgårde.

Mvh,
Bernt

Rita Barbro S.


Hei!
Det er bare for meg å henge meg på all den fortjente rosen du har fått Per.
Rått bilde!

Mvh
Rita Barbro
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu