Glad i mat
Fra arkivet.
Etter datakræsj, ny pc, noen manglende programmer, og alt nytt, så prøver jeg å legge ut et bilde. Synes farger er helt anderledes på min nye pc. Butikken jeg kjøpte pc hos var veldig greie og la inn alle bilder og dokumenter ++ fra den gamle harddisken til min nye pc, men selvfølgelig er det fremmed. Og fotoprogrammene er jo borte, men de la inn Picasa som jeg må lære meg. Det går seg nok til etterhvert. :))
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-11-24 19:05:42
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger84
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_616237} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Odd Chr. K.

Hei.
Kjedelig på data-kræsj. Vet ikke helt hva du har gjort, men ser jo at fargemetningen er relativt hard mot sentrum for så og si være fraværende i kantene. (Ønsket effekt kanskje?) Synes likevel Nøtte blir vel rød, og buk/bryst er litt "off" hva angår naturlig farge. Med litt innkjøring og erfaring med nytt utstyr så blir det sikkert fulltreff etterhvert. Pen posering og veloppdratt ved matbordet!:)
Odd C.
Berit A.

Hei Odd, tusen hjertelig takk for tilbakemeldingen fra deg. Jeg prøvde meg på en effekt i Picasa (den eneste fotoprogrammet jeg har nå), og der skulle fokus være i farger og resten i s/h. Ble ikke så bra her.
Men kjempefint at du nevner det med farger osv da jeg synes fargene på min nye pc ser mye lysere ut enn på den gamle. Får nok sjekke om det finnes noe kalibreringsprogram et sted. Uansett er jeg veldig grad for tilbakemeldingen fra deg, det er slikt som hjelper meg nå. :))
Ha en fin fotohelg !
Berit A.

En skriveleif; Jeg er selvfølgelig veldig GLAD for tilbakemeldingen fra deg. :))
Bjørnar P.

Artig motiv. Noe midtstilt, så et lite kutt på høyre side kan være verdt å vurdere. Skarpheten er bli mye bedre, men det skyldes etterbehandlinga, og ikke opptaket. Vet ikke om hvilke justeringsmuligheter Picasa har for skarphet, men anbefaler i alle fall oppskarping ETTER nedskalering til web-format.
Berit A.

Hei Bjørnar, tusen takk til deg også for gode tips og kjempefine råd. Så det selv at det var noe midtstilt, men bilde var allerede nedskalert. Originalbildet ligger på en ekstert harddisk, og jeg har ikke hentet det ut, og ved kutt på dette ville bildet blitt så lite. ;)
Picasa har nok de fleste vanlige muligheter + noen til. Litt ukjent å bruke. Så jeg får nok spare meg til Photoshop. :))
Men, tusen takk og god fotohelg !
Bjørnar P.

Skarpheten KAN bli mye bedre, skal det være...
Berit A.

Takker igjen Bjørnar. La ut en ny versjon, men det ble IKKE bra. Alt for mye støy og noen striper ??
Det så ikke så gæli ut før jeg la det ut. Får ikke lov å slette det heller. Her trenger jeg masse tid for å lære.
Ingrid Milly L.

Hei!
Jeg har lest alle kommentarene og ser at du har brukt picasa men jeg bruker den bare til galleri men ikke til bildebehandling. Jeg synes at du har fanget nøtte skarpt og på en fin måte.Jeg synes også at rødfargen er litt ujevnt mettet. Jeg synes at v1 er best på tross av rødfargen.
mvh. Ingrid milly
Alf B.

Fargerikt bilde av ekornet, liker utsnittet i v2 best men syns orginalen er bedere fargemessig selv om det noe i overkant.
Bjørnar P.

Når du foretar en oppskarping er det ofte lurt å begrense oppskarpingen til de områdene som trenger det. En uskarp bakgrunn trenger ikke oppskarping. Dette kan du lettest få til ved å bruke en maske. Tilsvarende er en maske lurt å bruke ved støyreduksjon. Da kan du kjøre kraftig støyreduksjon på uskarpe områder uten å frykte tap av detaljer.
Frode L.

Hei.

Fanget i en fin positur, skarpheten kommer nok etterhvert når du lærer deg programmet.

Photoshop Elements er et godt program, og ikke så verst pris.

Frode.

Frode.
Berit A.

Tusen takk for hyggelige kommentarer Ingrid Milly og Alf, til tross for fargen. :)
Bjørnar, takker for et godt tips igjen, men har ikke funnet noe om dette på Picasa. Men dette skal jeg huske. :)
Og Frode, tusen takk til deg også, og det blir nok en julegave til mor fra mor, og tror det blir Photoshop Elements. :))
Koselig med tilbakemeldinger her jeg sitter og er litt fortvilet, men har nå heldigvis fått redigert på innstillingene på skjermen, slik at de er litt mer "normale".
Og alt dette midt i julestria. :))
GOD HELG til dere !
Solvår B.

Koslig tjukkas du har fanget.
Jeg skjønner hvordan du har det nå. Ethvert dataproblem er ett for mye for meg. :))) Det rare er at det pleier å gå seg til. Lykke til videre!
: ) Solvår
Berit A.

Tusen takk for flott og medfølende kommentar Solvår. :)))
Det er jo moro med ny pc, men den er så veldig forskjellig fra den gamle. Den største endringen er skjermen, og programmene som ikke er der lenger. Men som du også sier, det går seg nok til. ;))
Ha en fin søndag !
Helge H.

Hei

Fint utført bilde av ekornet. Støtter div forslag du har fått her. Ser du bruker Canon utstyr. Når det gjelder etterbehandling kan jeg sterk anbefale Canons eget redigeringsprogram "Digital Photo Professional" som fulgte med kameraet eller som du kan laste ned fra Canons hjemmesider. Veldig bra til redigering av raw-filer.

Ellers så er jo Elements også veldig bra. Bruker selv Photoshop CS6, men det har jo en stiv pris da.

Mvh Helge
Berit A.

Tusen takk for flott og informativ tilbakemelding Helge. :))
Nå er det jo en stund siden fotoapparatet ble kjøpt inn, men tror du har rett i at det fulgte med et par cd-er, men jeg kikket i den skuffen der jeg vanligvis har slikt, men fant den ikke der. Skal leite litt mer. Tusen millioner takk for tipset. ;))
Håkon Ø.

Herlig bilder av ekornet, nøyer jeg meg med å si, her er mange gode og hyggelige kommentarer, som jeg støtter. :)
Lars Ivarson F.

v2 er overskarpa og teknisk mislykka..originalen er spennande..likte den godt
Berit A.

Tusen takk for flotte tilbakemeldinger Håkon og Lars. :)
Og v2 er jo bare helt horribel ;) skulle gjerne slettet den. :)
Svein R J.

Hei Berit orginal er ganske så bra av nøtte dette bildet er jo ikke med vinter pels og noen Ekorn er jo veldig sterke i fargene da. Bra skarphet også på dette, v2 ikke bra.Jeg bruker Windows Photogalleri (Gratis) og går over med Canons eget program etterpå synes det funker bra

Mvh Svein
Hans-Jørgen H.

Datatrøbbel Berit..nei å nei..like ille og frustrerende hver gang. Håper ting går seg til etterhvert. Må nok investere i elementsen ja, eller lightroom 4 eller ja takk begge deler...
Søtt brødblingsbilde av Pettern der han spiser seg opp før vintern...
Tyrin.
Berit A.

Hjertelig tusen takk for tilbakemeldinger og gode tips Svein Raymond og Hans-Jørgen. :))
Beklager litt sein tilbakemelding fra meg, men mailen min virker heller ikke enda, slik at jeg kan se at det har kommet kommentar. Dette kunne visst ta opptil 5 dager før var i orden. ;(
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu