Håkons Julekalender 2012 14. des.
14. Litt lengre nede i gata så traff nissen en gutt, og han fortalte om den rare mannen han hadde møtt som var godt kledd for vinteren, men som hadde tatt feil vei nedi krysset. Han fortalte også om den fine sangen han hadde hørt. ”Lol” sa gutten og trakk på smilebåndet. Nissen kom også til å spørre gutten hva han ønsket seg til jul, men nissen hadde ikke så mye å velge i, men heldig vis så hadde han pakket inn en presang som han ga til gutten. Men gutten svarte ”Erú teit eller din drittsekk, det er ei ”skreppe” jeg vil ha”. Nissen gikk fort videre å tenkte at ungdommen i dag er neimen ikke lett å ha med å gjøre, ville han ha hele sekken? Nissen gikk lenge og tenkte på hvem låve han skulle velge i år, han skulle i alle fal ikke ta den første låven langs veien, for der var bonden så gjerrig at han måtte banke på for å få grøten sin. Og den neste låven han pleide å få grøt var det kommet nye folk, og de var heller ikke gode å ha med å gjøre tenkte nissen og gikk forbi det raskeste han kunne.
Bildet inngår i albumet Julekalender 2012 - Håkons julekalender. Fri for konkuranser og kjøpe press.
Dette handler om alt nissen har å stri med før jul.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHumor
  • Lastet opp
  • Visninger121
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_618206} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Solvår B.

Jammen bra at nissen fikk et kvikt svar fra gutten! :))
Her kommer det fram en ny problemstilling. Nissen har ikke bestemt seg for hvilken låve han skal sitte i... Jeg har aldri tenkt at dette var et problem - alle de gangene jeg har sunget "På låven sitter nissen med sin julegrøt...."
Jeg ser at rotta har formert seg og de har blitt veeeeldig tjukke. De har visst fått sine godter.
Jeg er spent på fortsettelsen.....
: ) Solvår
Jan G.

Selv nisser må akseptere at tidene og sedene forandrer seg, ellers blir han arbeidsledig.
Mvh Jan
Kirsten H.

Morsomt bilde! Men jeg synes du har trukket hvitbalansen for mye mot gult, snøen burde være hvitere. Da får nissen en mer naturlig hudfarge også.
mvh Kirsten
Avsluttet .
+1
Ser ut til at selv en nisse har sitt å stri med før jul.Her dukker det opp flere spørsmål: Komme han seg på julebord? - Finner han seg en låve? -Får han seg julegrøt? Skal bli spennende å se :-)
Trygve B.

Jeg følger deg, og koser meg. Mvh Trygve
Roar K.

Denna nissen må da ha levd svært så isolert fra folk som ikke har fått med seg at ei skreppe er uttrykk for hunkjønn, helst av yngre årgang av arten homo sapiens. Men kansklje ikke så rart for åra går fortere te' eldre man blir og da får man ikke med seg alt.
Spelledåsa under treet er heller ikke av nyere årgang ser jeg i og med at den jo har kassettspeller som ingen bruker lenger.
Når det gjelder låver så er'e kanskje like greit å se seg om etter en garasje for det er vel stort sett det låven blir brukt til nå - bortsett fra i byer da for der hender det jo at bilen blir kasta ut til fordel for en hest av mangel på en bedre stalløsning.
Men som a' Solvår så venter vi på fortsettelsen.

Roar
Berit A.

Artig bilde med mange detaljer igjen. :)
Godt guttungen takket nei til denne pakka. ;)
Og apropos gave fra fjøsnissen, så satte barnebarna og jeg ut grøt på låven for noen år siden, og jammen lå det ei innpakket nissebok til barna der når vi sjekket om grøten var spist. Men det de undret seg over var at boka var pakket inn i julepapir og ikke gråpapir. Og pakka til nissen her burde vel også vært pakket inn i gråpapir.
Herlig serie dette Håkon, god helg til deg og nissen !
Carsten W.

:))
Helvete, Håkon, hva har du gjørt?)) Dette er et knallbra bilde fordi nissen fremsta plutzlig som Mephisto selveste. Supert...;)))
Walter S.

Tidsriktig koloritt og tidsriktig dialog mellom ungdom og voksne, og generasjonskløften den bare ER der, uansett.

Godt illustrert her, Håkon!

Mvh,
Walter
Alf B.

Klar tale fra ungdommen, storforlangende, ja kanskje det men det jo snart jul,
Bjarte W.
+1
Herlig. Jeg detter innom sånn av og til og får med meg noen "luker" i slengen.

- Bjarte
Tove H.

Kommer til å gjøre mye ugagn han her om han ikke møter en vennlig bonde som slipper ham inn på låven og serverer grøt og saft. Øl har han nok av medbrakt. Morsomt...men merkelig kulør på snøen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu