- Maja -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-12-20 04:16:50
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D800
  • Nikon 70-200 f/2.8 VRII
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/10s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger121
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_618278} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Thomas J.
flatt og lite kontrast.
Roger A.
Det samme kan vel sies om din kommentar antar jeg.

Jeg valgte å ikke redigere dette bildet, da jeg syns det myke utrykket i bildet, matcher utrykket til jenta. Flatt er det ikke. Kinnbena vises, du har skygger rundt nesepartiet og øynene. Leppene kunne vært litt mørkere. På dette bildet hadde jeg en SB-910 på kameraet, pekende opp og bak (og muligens litt til siden). Jeg er dog ikke bastant uenig med deg ang. kontrast.

Det jeg har mest å utsette på for meg selv, er uryddig hår nede til venstre, samt at håret blir litt mørkt ved fingrene.
Thomas J.
såda. du må tåle korte og konsise kommentarer når du legger ut bilder for ja, nettopp, kommentarer. Grunnen til at jeg ikke valgte å utbrodere at lyset i ansiktet var flatt og kontrastløst er at det er ikke så mye mer å si om det. lyset i ansiktet blir for kjedelig for meg.

At håret er uryddig gjør ikke noe, det er jo hår. Men ta bort strikk på armene er lurt.

Jeg skal huske å utbrodere nestegang. ;-)
Thomas J.
på mitt bilde har jeg litt mer liv i lyset, http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=6791...eoffset=13
jeg har brukt en sterk flash fra den ene siden. og enmye svakere nedenfra den motsatte.

kommentarer er velkomne. derfor jeg har lagt det ut.
Avsluttet .
Som portrett bilde synes jeg dette fungerer bra.
Vedrørende skygger/kontrast:
Menn synes jeg ofte kommer heldigere ut av det hvis man treffer på skyggene.
På barn/damer syns jeg ofte at de kler et mykere lys og mindre kontraster/skygger.

Positivt:
Øyekontakten med modellen.
Modellen virker bekvem og fremstår som naturlig.

Negativt:
Det virker som om fokus er mer på nesetippen enn øynene.

Det hadde vært interessant å vite hvorfor du brukte 1/10S lukkertid på 200mm brennvidde.

Brennvidde på 200mm gjør også at fokus (ref nese) gjør også at det stiller høyere krav til korrekt fokuspunkt (les øyne).
Roger A.
Takk for god og konstuktiv kritikk.

Jeg er enig med dine tanker ang. kontraster i portretter. Og det kommer jo litt an på hva man vil med bildene og hva som passer til det overordnede utrykket i hvert bilde. Med S/H film blir ofte et gult filter benyttet for å dempe kontrastene noe. Kanskje speiellt på kvinner og barn.

Ang. Fokus så er den på venstre øye, eller for å være ærlig, er øyevippene der 100% i fokus. Har printet bildet på A3+ og der ser det greit ut. Men som du sier, pga. brennvidde og relativ stor blender, er det viktig å treffe 100%. Ser en på bildet i full størrelse blir det venstre øye litt ute av fokus.

Så til lukkertid. Der må jeg si at hastverk er lastverk. Hadde satt opp kamera til å ta bilder i en annen setting, som ikke ble noe av. Fikk det travelt, og glemte å gjøre om innstillingene. Kamera i manuell, 1/10s, f/3,5 og ISO400. blits på rear curtain, da jeg hadde tenkt bilder med litt bevegelse i. Noen av bildene ble litt overeksponert, men ingen utbrent.

Hadde jeg hatt hodet med meg, hadde jeg nok landet på en lukkertid rundt 1/100 og blender 5,6 eller 7,1 om avstanden til bakgrunnen hadde vært større.
Roger A.
"Thomas Johannessen: Grunnen til at jeg ikke valgte å utbrodere at lyset i ansiktet var flatt og kontrastløst er at det er ikke så mye mer å si om det. lyset i ansiktet blir for kjedelig for meg.

At håret er uryddig gjør ikke noe, det er jo hår. Men ta bort strikk på armene er lurt."

Takk skal du ha. Det er en legitim sak at en syns bilder, eller egenskapene ved et bilde er kjedelig. Jeg liker kontrast og bilder som smeller jeg også. Men som jeg skrev i kommentaren over, kommer det an på utrykket i bildet og hva jeg vil med det.

Jeg tror det er et armband av lær, og ikke en strikk. Du skulle sett da jeg tok komfirmasjonsbilder av samme jente. Da hadde hun på et titalls billett armband, i alle regnbuens farger, fra diverse parker og tilstellninger. Jeg hadde fullt hyre med å skjule de under bunadsskjorta. :)

Jeg tok en del torso og helfigur bilder samtidig som portrettet over. Men pga. bakgrunnen ble de arkivert. Hun hadde på seg en nydelig drakt, så jeg kommer sterkere tilbake. Da skal jeg ha litt bedre tid, og gjøre litt mere ut av lyssetting enn en blits pekende opp og bak.

Du er velkommen til å komme med kritikk og synspunkter da også.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu