bildet er tatt i studio, uten blitz, blender f1.4 - mellom en annen fotografs shots.
Utstyr
  • D600
  • 85mm 1.4 Sigma
  • Brennvidde85mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAkt
  • Lastet opp
  • Visninger669
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_618653} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Robin S.
Dette er et godt eksempel på den klassiske amatørfeilen der merkene etter modellens klær synes tydelig på kroppen. stramme klær må ha vært av lenge nok til at slike merker forsvinner. I mellomtiden får modellen ha på seg en badekåpe eller lignende løstsittende tekstiler.
Thomas J.
:D det har du rett i. men lyset og komposisjonen, og bildet generellt var mer interessant å høre om. Jeg har bilder av denne modellen der hun ikke har slike merker etter klær. skal legge ut et ..
Thomas J.
kan ikke legge in bilde før om noendager, her har du et slikt eksempel jeg skulle legge ut: http://www.flickr.com/photos/thomasjojo/8272330361/in/pho.../lightbox/
Avsluttet .
På den annen side er merker fra klær naturlig, så hvorfor ikke vise det?

(Bilde)kunst skal ikke være enkel.
Thomas J.
Ja, jeg har tenkt mye på det og. Og det at bakgrunnen synes. Noen mener jo at det heller ikke er "bra", ok eller fint. Det er jo både og d og. Jeg tenker at merker på kropp er ok, jeg tar helst bilde av folk uten sminke osv.
Robin S.
Det er mye naturlig som er uønsket. Eksempelvis tar man vel neppe aktbilder der modellen har fett, ustelt hår, om det er aldri så naturlig. Vil derfor fastholde at på dette konkrete bildet er det et udiskutabelt minus at disse merkene synes så godt.
Thomas J.
neppe.. men ikke utelukk det. jeg vil si det kommer ann på hva man vil med bildet. om man ønsker å fange et øyeblikk, ifht å studere former og skygger . et aktbilde kan godt brukes til å beskrive en hverdagssituasjon, en litt annen innfallsvinkel til repotasjefotografi. Jeg ville ikke bedt "modellen" gå og vaske håret da..

Dessuten, er fett ustelt hår noe feil? neppe.
Robin S.
Så lenge vi snakker om tradisjonelle aktbilder, og det gjør vi jo her, så er det en feil ja. Ingen grunn til å blande inn allverdens mer eller mindre sære former for hverdagsfotografi eller reportasje i denne sammenhengen.
Thomas J.
Du sa eksempelvis, så da antok jeg at du mente på en generellt grunnlag.
Avsluttet .
Jeg ville valgt litt høyere iso og mindre blender. Dette fordi at objektivene yter bedre på mindre blender enn F/1.4
Ellers enig med Robin, merkene etter klærne fanger for mye oppmerksomhet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu