Ulla fyr Haramsøy
32min lukkertid. Iso 50.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2012-12-28 20:18:27
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • 16-32
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/11
  • Lukker32ms
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_619350} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Øyvind Enstad H.
Et motiv som tiltaler meg og som jeg gjerne bruker litt tid på. Det jeg liker best ved bildet er eksponeringen. Det er ganske fin balanse mellom de lyse og mørke partiene, og det er noe jeg ofta har problemer med. Regner med at litt av årsaken er at det er et kraftig måneskinn denne kvelden eller? Spesielt stilig med refleksjonen av fyret i vannet som brytes av silhuetten av berget på land.
Det er også litt spennende å se forskjeller og likheter på de to versjonene du har lagt ut. Versjonen med lang lukkertid er dusere på mange måter og framstiller mer ro enn den andre versjonen som på sin side er mer spennende og dynamisk først og fremst på grunn av tegningene i himmelen.
Om jeg skulle peke på noe som jeg kunne tenke å endre på så er det komposisjonen. Slik det nå er komponert så befinner de mest interessante elementene seg i et horsiontalt bånd midt i bildet, mens det er mye himmel over og berg under som ikke er like interessant. Videre så kunne en kanskje sett ulike varianter av plassering av brua i bildet ved å endre standunkt. Ved et standpunkt litt mer mot høyre ville ført til at brua kom inn i bildet mer på skrått og ville ledet oppmerksomheten inn mot hovedmotivet. Vet ikke om terrenget tillater dette, men i en ideell verden kan en jo håpe at det går.

Uansett et flott bilde :-)

Øyvind
Bjørnar H.
Takker for tilbakemelding Øyvind!
Det var en klar og fin kveld med stor måne, perfekt for nattfotografering. Det ble ett lite regnestykke for å finne den perfekte eksopeneringen, men jeg tror jeg traff ganske bra! Tok en del testbilder for å finne eksponeringen, før jeg regnet det tilbake til det resultatet jeg har presentert her.
Det er som du sier mye mer liv i versjonen med kort lukkertid, og det er kanskje den jeg liker best selv.
Komposisjon i forhold til hvor jeg har plassert meg begrenser seg en del i forhold til terrenget, men jeg er enig i at jeg kunne croppet det i under og overkant for å få ett panorama utsnitt istedet...
Ett argument for å ikke croppe, er for å beholde så mye som mulig av stjernehimmelen over.
Jeg har tatt noen bilder av samme motiv der jeg står på brua og tar bildet i bruas lengderetning. Mulig jeg legger ut noen av de bildene også.
Takker for tips, så skal jeg ved neste besøk på Ulla se om det er mulig å komme seg i en posisjon nærmere brua, for å få effekten av at brua leder oppmerksomeheten inn mot hovedmotivet.
Leif Egil H.
Jeg hatt dette bildet ligget åpent i nettleseren min i en del dager nå. Jeg synes begge versjonene er pene bilder, på hver sin måte.

v1 er flott med det glatte vannet, det hvite rundt steinene, flotte sterke farger, en fin ro i bildet, en vag antydning til stjerner i himmelen. Fint skydekke, pen tegning av lyset i bildet. At bildet har såpass mye forgrunn og bakgrunn kler dette bildet. Det forsterker roen i det.

v2 er for meg ganske anderledes, selv om motivet er det samme. Det har pen stjernehimmel, men det er en eller annen støy i den øvre delen. Ei synes jeg bildet kler den nå litt rotete forgrunnen ved at vannet er bølgete og så mye himmel, som gir lite innhold og dermed lite balanse i bildet. Dette bildet burde etter min mening enten være beskåret i himmelen til rett over fyrtårnet, eller like under øyen. Det første ville nok vært det beste. Det gir bildet mer liv og dybde.

Ellers er begge bildene glimrende eksponert, god skarphet og belysning, Min favoritt her er v1.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu