Natt ved elven II
Nesten samme som i går http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=680968 bare kamera som peker en litt annen vei. Nedover Vesterelva istedenfor oppover som i går.
Vi ser Biblioteket (høy firkanta tårn md spir), Nygaards brygge og Kråkerøybroen i det fjerne og Glommen Brygge på venstre elvesiden.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-01-04 19:41:05
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • Nikon Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/10
  • Lukker20s
  • Nei
  • AnnetISO = 200 - Aperture priority - stativ og tålmodighet - 5 eksponeringer på f/10 og 5 forskjellige eksponeringstider fra 8 sekunder til 20 sekunder.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_620155} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Agnar H.

Gode mettede farger og herlig lys. De lange lysrefleksene i vannet tar seg flott ut. Hva med å kappe noen cm av himmelen? Ser på info at du har benyttet et Panasonic Lumix G1 med Nikkor 24-85mm. Stemmer det?
Walter S.

Neida, dette var bare et glipp når jeg valgte ett av mine kamera'er (har tydeligvis FOR mange å velge i) i fra utstyrslisten min. Det er Nikon D700 jeg fotograferer med. Lenge siden jeg brukte G1, som slettes ikke er å forakte, men den ville nok ikke klare en like bra nattehimmel.

Vil ikke kutte himmelen fordi jeg da vil får en horisont som deler bildet i to like deler og det er noe jeg prøver å unngå.

Takk for kommentaren forresten!

Mvh,
Walter
Agnar H.

Da er det med kamera oppklart. Skjønner poenget med å ikke kappe slik at horisonten deler bildet i to like deler. Mitt forslag er å så fall, som et alternativ, å kappe rett over de trærne. Dette gjelder originalen, V2 er bra som det er.
Heidi N.

To fine bilder, men v2 med sitt panoramaformat gjør seg best for motivet. Veldig fine fargetoner. :)
Heidi
karin s.

Skikkelig bra igjen walter,nydelig lys og dybde,elsker den blåfargen,nei utsnittet er så bra som det kan bli.flott sammensatt!!! Skarpt,Liker du det objektivt du og.? Panorama gjør seg i slike bilder. Nydeligt.
Harald N.

Godt arbeid du har utført her Walter. Skarpe og fine bilete rett eksponert.

Mvh Harald
Walter S.

Takk Heidi, Karin og Harald, for vennlige kommentarer.

@ Karin: Ja, jeg like denne 24-85mm VR og synes den klarer seg bra sammens med D700. Har lest en del negativt om den i tester i kombinasjon med D800 / D600 - men det er bare slik "Pixel-Peeper"-stoff som jeg ikke bryr meg om, og som jeg tror har lite å si i praksis. Den "svakheten" i hjørnene har jeg enda ikke opplevd. Den berømte Nikkor 24-70mm f/2.8 ED som alle påstår er "best" er heller ikke noe simsalabim når det gjelder hjørneskarphet, og koster 4 ganger så mye.

Mvh,
Walter
Alf B.

Nydelig nattbilde med delikate farger og flott lys
Skarpt, velkomponert og en utrolig dybde

Alf
karin s.

Hei walter,er mektig overrasket over den,og er enig med deg når det gjelder 24-70,ser ingen grunn til å bruke over dobbelt så mye,selv på brukt, bruker den på både D600 og andre kamera,og dette bildet beviser jo dine erfaringer,;)
Walter S.

Takk også til Alf for kommentar.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu