Mabliskuler
Da jeg var barn spilte vi med mabliskuler (klinkekuler) og innsatsen var iddisar (etiketter) fra hermetikkindustrien. Det ble produsert opp under 50.000 forskjellige etiketter i hermetikkperioden 1870 - 1960 og overskuddene fra trykkeriene eller hermetikkfabrikkene ble hard valuta i barnekulturen. Det gjaldt om å kjenne noen voksenpersoner som kunne få med seg hjem iddisar fra jobben. Av en iddis kunne du også lage pillefygert, et papirfly. I dag er iddisane samlerobjekter for menn i alle aldre og de fineste og sjeldneste tar høye priser.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon Coolpix P6000
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_621876} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Carsten W.

Bildet er meget dekorativ, uten tvil.
Undertekstem måtte jeg lese to ganger for å skjønne alt;)
Trygve B.

Husker alt så godt. Gildt å lese og også å se bildet. Jeg husker også disse kulene. Et skikkelig fint bilde. Fargerikt. Ha en fin dag. Har nettopp vært ute på en fototur. Mvh Trygve
Alf B.

Klinke kuler ja det vekker minner fra barndommen men iddisar var bare noe i vi hørte om her i nordfylket, artig bilde

Alf
Rita Barbro S.

hei1
Som Carsten sier et meget dekorativt fargerikt bilde.Kanskje et toppkutt like over den gule kulen(nr.2)Bildet blir litt "renere eller klarere".En smaksak det.

Mvh
Rita Barbro
Anke S.

Ja de fleste har vel et koselig minne til det vi kalte Murmeln på tysk,her klinkekuler,har ikke hørt mabliskuler noen gang.Jeg liker motivet også ,fine farver i de kulene!.Vi hadde ikke gule,mere de som har noe inni. Skal finne mitt klinkekulerbilde,men i hvilken mappe er det?:-)) God påske og mvh fra Anke
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu