Laksand Han og Hun
Bildene av hannen er tatt på Ålgård i Figgjovassdraget mens hunnen er knipset i Liastraumane på Ims
Fornøyd
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-01-25 21:22:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-01-25 21:23:38
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-01-25 21:25:02
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2013-01-25 21:26:02
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2013-01-26 10:56:12
    Versjon #6
Utstyr
  • canon 5dmkIII
  • canon 70-2002,8 l isII ?2x ekstender
  • Brennvidde3-400mmm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt varierende iso og blender
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger150
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_622557} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Jon Trygve J.

Skikkelig klaff med Laksandbildene her. Gratulerer. :) Tror versjon 2 blir favoritt.
Kjell Ivar Ø.

Detaljerike og flotte bilder av Laksanda dette.
Orginalen for min del.
Kjell Ivar
Svein Ove L.

Hei
Gode bilder av laksanda. originalen for meg.
godt fanget.
Dag Tore ..

Kvalitetsbilder av lakseendene! I vakkert miljø, med topp skarphet og utsnitt.Jeg likte apesielt godt orginalen. og nr,5. Bra jobbet denne gangen,også med gode fotoresultater av endene!;)DAG
Avsluttet .

Flotte laksandportretter. Skarpe og velbelyste.Ikke verst å få så skarpe bilder på frihånd med 2x konverte (tiltross for is). -Er det serie II eller III konverter du bruker?
Cato E.

Flott levert av Lakseendene i fine positurer. Fine koposisjoner i alle bildene, flott lys, skarphet og fargegjengivelse. Veldig bra Svein.

Mvh
Cato
Svein R J.

Takk kjekt dere likte bildene Stein Erik det er serie III konverter

Mvh Svein
Odd E. k.

Et meget fint bilde og flotte versjoner av laksanda, Skarpt bilder og i flotte farger. Flotte versjoner der komposisjon og utsnitt er meget bra. Godt fanget.

Mvh

Odd E.
magnar p.

flott bildeserie !


vh magnar
Odd Chr. K.

Utstyrskombinasjonen gir bra resultat, men synes etterbehandlingen varierer i serien. En dønn ærlig vurdering: V1: Fargemessig litt "ute" - for grønt innslag i det lyse. V2: Klart best i mine øyne. Fargene er bra. Kompen kan forsvares med tanke på den i bakgrunnen. Flott bilde. V3: Kanskje litt i overkant blå/rødt skjær i fuglen. V4: Ok. Fin dybdeskarphet hvor begge er i fokus. V5: Flott positur, men altfor hardt oppskarpet og sollyset slår litt hardt mot de hvite feltene.
Som sagt en ærlig og subjektiv synsing dette.
Odd C.
Svein R J.

Tusen Takk for dønn ærlig kommentar Odd Chr Knutsen det er tatt til etterretning.Er ikke noe ekspert på etterbehandling prøver så godt jeg kan :-)

Mvh Svein Ps Legger ut orginal i ny versjon vil gjerne ha din mening om den
Bjørn Åge O.

Flotte bilder Svein Raymond falt for orginale
Svein R J.

Takk for det Bjørn
Duy P.

For er flott gjeng du har fanget her.
v1 er noe ubrent og grønnskjær. v2 enig med Odd Chr vurdering.v3 best eksponert med noe wb feil. v4 flott fokus for begge fortsatt noe feil justering i wb.v5 kanskje noe hardt oppskarpet. v6 noe bedre wb enn orginalen.

:) duy
Svein R J.

Takk for kommentar.V1 er ikke grønnskjer det er litt gult og skyldes gjenskinn fra siv som omgir vannet og versjonen er ikke utbrent.V5 litt utbrent i det hvite og kanskje litt for mye oppskarpet v6 har bare fått litt kaldere farger ellers uenig i resten

Mvh Svein
Alf B.

Nydelig serie av laksanden, detaljerikt med fine farger,
Holder en knapp på V2 her.

Alf
Jon Trygve J.

Har sett på bildene dine flere ganger her, men jeg har vanskelig for å finne noe "feil" hva anngår hvitbalanse og eksponering. Men det er med mine øyene, om med min skjerm her. Uansett vet jeg jo ikke hvordan lysforholden var under opptaket, og det er jo viktig for å kunne justere fargene riktig. Men på orginalen og versjon 2 tipper jeg det har vært lav sol med et litt varmt lys. På versjon 3 tipper jeg anda ligger i skyggen.
Uansett, fortsatt syntes jeg det er noen flotte bilder du har fått tatt her. Jeg tror man fort kan henge seg opp litt for mye i tekniske detajer, og glemme selve motivet, om du forstår? Ellers syntes jeg orginalen er mye bedre enn versjon 6 (her har fargene nærmest blitt borte). Vet at Laksanda er kremgulhvit på undersiden.
mvh Jon Trygve
Svein R J.

Takk for kommentar setter pris på det synes det er helt greit med konstruktive kommentarer men når en finner feil med alle versjoner blir jeg bare litt provosert :-)

Mvh Svein
Duy P.

Hei Svein Raymond!

Jeg er ingen proof, bare en hobby og elsker å ta bilder.
Kan være feil kalibrering fra skjerm til skjerm. Klart at man er ikke ute etter å finne feil, men ser man det og mener det, så kan man vel skrive det. På din profil setter du pris på konstruktive kritikk. Jeg og sikker par her på doten kunne sikker skriver som de fleste fin serie, topp skarphet, meget detaljert o.l Men velger å forteller det jeg virker synes innerste hos meg. Hva oppnår man med bare ros ros ros. Jeg setter mer pris for ærlighet og konstruktive istedet for bare slenger ord meningsløse ord.

Mener absolutt en hver medlem som kommenterer burde tenker godt over om det man skriver er sant eller rett og slett løgn.

Ser gjerne på to versjoner fra Per Gätzschmann eller Bernt Østhus hvor det tekniske og etterbehandling stemmer (håper ikke at herrene skyter meg heller).

http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6828...;offset=60

http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6834...;offset=30


mvh
Duy
Jostein G.

Aller best likte jeg V2 og deretter orginalen. Her kommer grønnskinnet perfekt frem i begge bildene. Syntes utsnittene er bra og at eksponeringen her har fungert helt bra...bortsett ifra en ørlite utbrenthet i V5. Mulig det er litt fargestikk i V3. En flott fugl som her er gjengitt veldig bra. Hvis jeg skal utsette noe....måtte det være at bildene kanskje er ØRLITE harde i teksturen....litt hardt etterarbeidet, unntaken V2. Fargene i orginalen forekommer meg bra og V6 ble ikke bra, men altfor barbert i fargene. Jeg tror personlig jeg ville kuttet litt nede i V2.
Veldig bra bilder dette og morro å se denne anda! :-)



Mvh Jostein
Svein R J.

Har ingenting imot konstruktive ærlige meninger er bare ikke enig i alt som blir kommentert å må da få lov til å si ifra om det,her virker det som om det er meningen å prøve å finne noe galt med alle versjoner som er lagt ut.Du kan få forskjellig lys alt ettersom vilken vinkel bildene er tatt i om det er direkte sollys eller skygge osv trenger ikke nødvendigvis være noe galt med hvitbalansen forde.Eneste bilde du har kommentert som jeg er enig i er v5 som er noe utbrent på hals og kanskje litt for mye oppskarpet

Mvh Svein
Svein R J.

Har ingenting imot konstruktive ærlige meninger er bare ikke enig i alt som blir kommentert å må da få lov til å si ifra om det,her virker det som om det er meningen å prøve å finne noe galt med alle versjoner som er lagt ut.Du kan få forskjellig lys alt ettersom vilken vinkel bildene er tatt i om det er direkte sollys eller skygge osv trenger ikke nødvendigvis være noe galt med hvitbalansen forde.Eneste bilde du har kommentert som jeg er enig i er v5 som er noe utbrent på hals og kanskje litt for mye oppskarpet

Mvh Svein
Bjørn Åge O.

Hei
vill bare følle opp de komentarene som er gitt her.
her støtter jeg Jon Trygves komentar,jeg har jo sakt min mening her,men jeg synes diskusjonen har blitt litt intresang,det er klart vi skall si våres meninger da er jo hele vitsen borte,men utgangspunkte for og sette inn bilde her på dotte
så prøver jeg og sette inn de beste opptakene og håper dere ser det samme som meg et bilde som jeg er fornøyd med,blir det en negativ tibakemelding
så må en gota det.Har en liten følese av en smitteefekt nor den første negative krittiken kommer PS jeg sier bare kan.Duy den vrin har jeg ikke sett før,ny her på dotten da mener jeg sammenligningen
Duy P.

Hei igjen!

Klart at det er lov å gi tilbake melding på kommentar en har fått. Det er sunt å drøfte og lære av hverandre. Selv har jeg vært uenig med andre synspunkter selv. Så da står jeg for mitt :)))

Bjørn Åge Olavesen, selv om jeg kjenner Odd Chr eller noe andre her godt eller mindre godt. Så vil ikke deres kommentare påvirker meg. Jeg har min egen mening og sier det rett ut. Hvordan kan du forvente at du har sett alle på doten. Vel jeg står for den "vrien".

SR, beklager det jeg tok opp drøftelsen med BAO på bildet ditt.

:) duy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu