Gatelangs i Gamlebyen II
Rusletur gjennom byen med min D700 påsatt denne Sigma 70-200mm D f/2.8 APO DG HSM - en heller uvanlig kombinasjon for å ta bilder i de trange gatene i Gamlebyen. Dessuten hadde jeg ikke prøvd ut denne Sigma'en noe særlig før og visste ikke hva den dugde til.
Jeg har vel fotografert denne gaten (Torvgaten) noen ganger før, men fra andre enden: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6629...offset=105 og med annet utstyr.
Hele poenget med å bruke HDR-teknologi i dette bilde var at jeg har stor spredning fra helt hvit til mørke skygger. F. eks. solen som skinner rett på den hvite båten i bakgrunnen, mens hele gata her oppe ligger i skyggen. HDR gir meg muligheten til å beholde detaljer i båten (som er hvit) og i muren nederst i veien, som ligger i mørke skygge.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D700
  • Sigma 70-200mm D f/2.8 APO DG HSM
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetISO 200, stativ, blenderprioritet med f/8 og 5 forskjellige eksponeringstider gir 1 HDR-bilde. Prøver å holde et konservativt HDR-profil, uten de store og ofte litt kunstig virkende artefakter, som noen vanligvis forbindes med HDR.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_623918} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
John O.

Det er rigtig flot HDR, i fine klare farver og skarphed.
Lars-Anders M.

Enig med John
Terje K.

Flott motiv og fint komponert. Og ikke minst: Når HDR-effekten brukes på denne måten det er gjort her synes jeg det fungerer bra. Detaljer som nesten er til å ta- og føle på, uten at effekten virker kunstig.

Igjen: flott utført!

Walter S.

Takker så mye, John fra Danmark, Lars-Anders og Terje - for oppmuntrende og vennlige ord i kommentaren.

Mvh,
Walter
Carsten W.

Skjønner god dine tekniske vurdering. Bildet viser imponerende detaljer.
Likvel er jeg fremdeles skeptisk med HDR. Jeg syns stemningen taper litt i slike bilder. Men er det ikke mulig å øke kontrastene (f.e.) litt i etterkant?
Walter S.

Joda Carsten, det går an og øke kontrasten i et enkeltbilde i etterkant, hvis jeg bare hadde tatt 1 bilde - men problemet blir bare forsterket ved å øke kontrasten.

Det hvite blir enda hvitere (utbrent) og det mørke blir svart (igjengrodd). Det som er utbrent hvit kan ikke reddes, uansett behandling. Du kan ikke øke noe som ikke er der. Capisce?

Så valget man har er å eksponere for høylysene (hvit båt), men da gror skyggepartiet igjen i sort, eller eksponere for skyggen, men da brenne den hvite båten ut.

Pest eller Kolera - ditt valg.
;o)

Jeg velker en teknisk løsning, som muligens ikke har samme stemning, men detaljene er der.

Forresten, så takker jeg for kommentar og synspunkter.

Mvh,
Walter



Roar K.

Flott vinkel. Her skulle man nesten tro du har gått over med strekpenn i etterkant for å få fram alle detaljskiller så skarpt som det er.
Lys, farger og refleks i vinduene skal også være nevnt.

Roar
Henrik S.

Liker bildene dine fra gamlebyen og den utMerkede måte du utnytter HDR teknikken!

Mvh Henrik
Trygve B.

Igjen et fint utsnitt dette. Likte godt komposisjonen din. Meget bra. Mvh Trygve
Walter S.

Takk også til Roar, Henrik og Trygve for vennlige kommentar!

Mvh,
Walter
Jan G.

Jeg synes at det er sympatisk at du holder litt igjen når det gjelder HDR, det gir uten tvil bedre bilder, om det ikke er en grafisk effekt som er hovedsaken. Jeg merker meg den fine koloritten og lysvariasjonene i husveggene.
Mvh Jan
Walter S.

Takker også Jan for at han tok seg tid til å kommentere her.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu