På besøk hos Padaungfolket i Burma/Myanmar
Utstyr
  • sony a350
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger42
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_624381} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Liv F. D.

Jeg måtte bare Google litt når jeg så bildet ditt. : Stakkars, arme kvinner tenker jeg når jeg ser sånt. Men det er mulig at de selv ser på det som en status og beskyttelse.

Her et utsnitt;
Allerede i 5-årsalderen får småjenter de første ringene. Hvert tredje år legges det på nye, og kvinnene bærer disse gjennom hele livet. Resultatet er at det ser ut til at de får en ekstrem lang hals. Får de det? Og hvordan har denne tradisjonen oppstått?
Kvinnene identifisere seg med sin annen form for påkledning, og er kjent for sine mange og tunge halsringer, eller rettere sagt en lang tykk messingtrå som er kveilet runt halsen. Mange av kvinnene livnærer seg med å vise seg frem for turister og å selge håndverksprodukter.

Etter hvert som det blir flere ringer, øker vekten av messing og skyver kragebeinet ned og komprimerer brystkassen. I motsetning til det mange tror, ??er halsen faktisk ikke forlenget, men det gir en illusjonen av en strukket fordi kragebenet er deformert.

Å bytte ringer, det vil si å øke antallet, er en omfattende prosedyre. Og ikke helt ufarlig. Etter hvert som kvinnene blir voksne og eldre, og avstand mellom krageben og hode øker, samtidig som nakkemusklene svekkes, er det direkte farlig å slutte med en slik støtte for hodet. Godt voksne kvinner er dermed ?dømt? til å leve med sine halsringer.

Mvh
Liv ")
Jostein G.

Bra bilde! Det er når jeg ser sånt, jeg spør meg selv hvor intelligent er egentlig mennesker generelt? Er vi så troverdig smarte som vi går rundt å trur...eller som mange kanskje liker å tro? Håper ihvertfall at jeg er mer intelligent enn å begi meg inn på slik tradisjon. Personlig syntes jeg dette er sørgelig dumt! Ikke rart enkelte blir deppa he he ...for slik jeg ser det...er jo dette god foring for dem som river seg i håret fordi det er så mye dummhet!
Min høyst subjektive og ærlige mening!



Mvh Jostein
ERIK H.

Takk. Jeg har vandret mye med kamera i alle landene rundt her,og dette møtet var sterkt. De har blitt behandlet som dyr til nyere tid,og mange plasser holdt samlet i innhegninger. Heldigvis var denne Padaunglandbyen noenlunde bra,tatt forholdene i Tachileik landsby i betraktning.Det slitest med alkoholisme og analfabetisme. Selvfølgelig var de opptatt av meg som nordmann,da vi også har etnisk gruppering i nord ( samene)

mvh Erik
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu