Jomfrudammen
Stativ og fjernkontroll. HDR, ment for å se litt "kunstnerisk(t)" ut. HDR er ikke helt min greie enda, men litt morsomt er det iallefall..
Jeg liker det, jeg. Solen som skinner på snødrysset fra trærne skapte en fin regnbue-aktig-sky og det maleriske resultatet ble ok..
Utstyr
  • Canon 450 D
  • Canon 24-105 L
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFjernkontroll, "vater" og stativ. HDR-redigering i Photomatix
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_624755} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Jostein S.

Hei! Fin ro, og deilig lys. Jostein
Christer H.

Takk for det, Jostein!
Walter S.

Du har, i utgangspunktet, et bra bilde her, sånn rent komposisjonsmessig, med spennende former i snø / is-området og en fin dybdefølelse. Også lyset i det fjerne er spennende.

Motivet er kjempeflott og ville nok hatt utbytte av en bedre eksponering. Bildet ditt er minst 3 blender undereksponert. Snøen er grå. Den bør være nærmere hvit enn grå, etter min mening.

Det går selvfølgelig an å justere slike ting etterpå i post, men grunnlaget bør legges under opptak. Riktig eksponering gir bedre og renere valører enn å "redde" undereksponerte bilder etterpå....

Bare en tanke som streifet meg når jeg ser på bildet. Photomatix lager skitte-grå snø og ditto skyer når grunnlaget er undereksponert.

Mvh,
Walter
Jan Åge H.

Nydelig bilde!!.., lekker komp og lys. Synd med det utbrendt sollyset, ellers bare flotters. :) Mvh. Jan Åge
Christer H.

Ser den, Walter. Og er enig med at snø skal være hvit. På originalbildet(iallefall flere av de) er snøen faktisk hvit også. Er Photomatix som har gjort dette, og er ikke helt inne med programmet enda. Bruker jo over, under og mid-tone eksponeringer for å få effekten frem... :) Takk for fin kommentar iallefall!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu