Moonwalk
Et bilde som ble tatt sønd.17feb i Rekvik, på Kvaløya vest for Tromsø.
Jeg kom for sent til det store nordlysutbruddet, men man trenger ikke alltid det, selv i et landskaps-/nordlysbilde. Sammensetningen av elementer er viktigst. Ble ganske greit her synes jeg.
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark III
  • Nikon 14-24mm f/2.8G ED AF-S
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker4s
  • Nei
  • AnnetISO4000
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_625546} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Walter S.

Her har du et meget spennende og innholdsrikt bilde som er perfekt nordlys-eksponert og med spenstige valører i nattehimmelen og månelyst som er som sølv på sjøen! Nydelig.

Brygga tar - nettopp fordi den er så detaljert, vel eksponert og tar så stor plass nederst - en del oppmerksomhet fra dette fine bilde, slik det er nå.

Jeg pleier alltid å spørre meg selv "Hva vil fotografen vise...?" og da har jeg - slik som jeg ser det - 2 muligheter:

- Ei flott trebrygge med ledende linjer, god perspektiv og godt eksponert snøkant utover i sjøen. Nattehimmelen er "pynt" og nordlyset flott ekstra!

eller

- Hvordan nordlys får frem kystlandskapet, med sjøen og de flotte fjellene i bakgrunnen, nydelig stjernehimmel (runde stjerner og ikke streker...!) og en fantastisk natte-stemning med godt eksponert nordlys.

Jeg ville valgt det siste, men for å understreke det, ville jeg "ofret" en god del av brygga nederst, slik at blikket hever seg fra brygga og ser mot horisonten pluss oppover himmelen. Jeg ville sagt at: Kutt brygga nederst, helt til toppen av den store grå steinen forsvinner - da ville resten av bildet få ny dynamikk og leve et helt annet liv!

Nå er det ikke sikkert at du ser det på den måten, men jeg har nå gitt deg min mening om det. Uansett, så er det et godt bilde som jeg liker!

Mvh,
Walter
Ole Christian S.

Hei Walter, takk for kommentar. Jo skjønner hvor du vil, og mitt utgangspunkt er at dette skulle være et landscapsbilde, hvor brygga leder deg inn i det arktiske mangfoldet i bakgrunnen. Månen, fjellet, havet og nordlyset skulle være prikken over i-en. :) - Dersom nordlyset skulle vært hovedpoenget her, så måtte det vært langt kraftigere enn hva det her er, synes jeg. Har allerede kuttet litt av brygga, og har forsøkt kutte mer, jeg synes at det nødvendige "strekket" i brygga ble litt borte hvis jeg tok for mye.

Tusen takk for kommentar!!

mvh.
Ole Christian
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu