Geledd.
Fra Husebyallèen (Halvparten av lindetrærne nærmest hovedbølet). Dette er den vestlige armen av de fire allèene, og fortsetter som lønnerekker bak åsen, tilsammen ca 7-800 meter.
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
Utstyr
  • FujiFilm S3Pro
  • Nikkor Dx 16-85 VR
  • Brennvidde16 mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250 s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 100.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_625655} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Jostein S.

Hei! Et tilnærmet perfekt komponert bilde. Eneste (pirk) er huset i venstre bildeflate. Du kunne ha flyttet deg litt slik at det ble kamuflert, eller at det ble med. Det er ofte slikt man fester seg ved. Nydelige farger, en kald stemning, som kommer godt fram. Jostein
Jan G.

Flott perspektiv med godt plassert forsvinningspunkt. Kjølige, pastellaktige farger, veien passer godt inn i kulturlandskapet.
Mvh Jan
Tone A.

Her står verkeleg trea på geledd langs vegen, som forsvinn der trerekkene møter kvarandre.
Vegen med sine diagonale linjer dreg blikket bakover saman med trea på geledd.
Med fotostandpunktet får du med linjene av halmstubbane som også gir flott dragning bakover.
Flott lys som får fram rimkledde tre og litt varme tonar på vegetasjonen. Lange skuggar på åkaren forsterkar kjensla av ettermiddagslys og gjentek dei horisontale linjene frå trerekkene i bakgrunnen.
Pirket har Jostein kommentert, men elles eit velkomponert bilde kor linjespelet gjer mykje saman med flott lys. Pluss for det låge fotostandpunktet som får fram lys-og skuggespelet på trestammar og på åkaren.
Helsing Tone
Liv F. D.

Utrolig flott komponert med trærne på lang, lang rekke. Fine linjer gjennom lanskapet.

Supert!

mvh
Liv ")
Walter S.

Ikke noe å si på dette dybdesuget man opplever her, men så mange linjer som konvergerer opp mot dette 4allé-kryset som du snakker om.

At "skjeggstubbene" etter kornaksene får litt sollys på seg, helt øverst, er med på å sette stemningen her. Isblå himmel og drivende tåkedotter, samt rimkledde løvtrær opp mot Værne Kloster gir bildet ekstra piff.

Flott stemningsbilde av kukturlandskapet der!

Mvh,
Walter
Olav Bjarte K.

Mange takk for hyggelige og oppmuntrende kommentarer!

Vh.
Inger Anne Maritsdotter V.

På gledd står dei der nesten som soldater,
det som tiltalte meg var den gode bildekomp. og den fine vinterstemningen.
Fint lys i bildet som er bra eksponert.
Inger Anne Maritsdotter V.

sjølsagt skal det stå: på geledd......skriveleif....;)
Olav Bjarte K.

Mange takk også til deg, Inger Anne!

Vh.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu