Thomas
Vår lille Thomas på 5mnd. Første forsøk på portrett med belysning fra to blitser, hvor den ene sto på kameraet, og lyste rett på Thomas (med liten softbox), og den andre sto bak og over guttungen, og lyste opp i taket. Bakgrunn/underlag er hvit, nervøs fløyel. Fikk ikke helt dreisen på denne under redigeringen. Blir enten for hvit eller grå, så her har jeg en liten jobb å gjøre.
Som første forsøk i et studio montert på 5 minutter (etter gode råd på forumet på foto.no, TAKK!) så er jeg absolutt fornøyd!
Utstyr
  • Canon EOS 550D
  • Sigma 24-70mm F2.8 IF EX DG HSM
  • Blenderf/7.1
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_625662} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jan G.

Synes du lyktes godt med lyssettingen her, nær high-key. Babyen ser ut til å være med på notene og har blikket rettet mot kameraet. God plassering av fokuspunktet.
Mvh Jan
Liv F. D.

Nydelig portrett av en liten gullklump :) Flott fokus og vakkert øyeblikk.
Veldig fint at du kom på lavt ned.

mvh
Liv ")
Tone A.

Eit vakkert babybilete kor Thomas med sine store auge dreg blikket. Han har eit litt overraska uttrykk, men god kontakt med fotografen. Flott fanga positur og dette er vanskeleg med tanke på at han er 5 månadar og ikkje ligg lenge stilt med løfta hovud.
Pluss for det låge fotostandpunktet og fine hudtonar mot den lystona bakgrunnen. Dus overgang mellom teppet og bakgrunnen og god oppletting av skuggen under haka. Litt av fløyelen ser ein dus i høgresida, men det gir litt liv til den lystona bakgrunnen.
Eg er ingen ekspert på blitzfotografering og måtte slå opp på studiofotografering i Digital fotografi i praksis av Magnar Fjørtoft, kor det var mange gode tips om lyssetjing.
"Belysning hvor forholdet mellom hovedlyset og utfyllingslyset er 2:1 kalles gjerne Rembrandtbelysning, etter den store mestermaleren."
Dvs at ved redusert lys frå utfyllningsblitzen vil ein få litt meir spenstig uttrykk på bildet med meir kontrastar.
Her har du jobba godt til å vera første forsøk.
:) Tone
Erik R.

Tusen takk for hyggelige, konstruktive kommentarer Jan, Liv og Tone! Setter stor pris på dette da det er en ny verden dette med blitsfotografering.

Tone, takk for godt utfyllende kommentar! Jeg tror jeg må anskaffe boka til Magnar Fjørtoft! Her har jeg mye å lære!
Det er utfordrende å ta bilde av en liten kar på kun 5mnd., og det blir til å skyte litt i blinde av og til. Kameraet skal holdes riktig, samtidig som jeg må kikke ut på siden og være underholdningsmaskin for å engasjere han.
Som jeg skrev i kommentaren til bildet så sliter jeg litt med bakgrunnen. Nervøs fløyel har struktur, og her ble den egentlig grå. Bakgrunnen markerte jeg som maske i LR4, og skrudde opp eksponeringen for å gjøre den hvit. Underlage, som er forlengelse av bakgrunnen forsøkte jeg å beholde litt av slik at det ikke ser ut som om han svever i luften.
Nye forsøk skal gjøres i helgen :)
Jostein S.

Hei! Enig i alle superlativene som har kommet frem ovenfor. Fantastisk flott uttrykk babyen har. For meg blir den hvite bakgrunnen for sterk. jeg ville ha hatt den lysere. Jostein
Tone A.

Hei igjen Erik
Digital fotografi i praksis av Magnar Fjørtoft kan anbefalast. Her er mykje å læra og den er god som oppslagsverk. Og som 5-barns mor har eg god erfaring kor vanskeleg det er å fotografera babyar. Nå med første barnebarnet skulle eg også prøva meg på babyportrett, og då var det god hjelp å få med mora som bles såpebobler.
Blitzfotografering er vanskeleg. Du kan også bruka lys frå vindauget og bruka ein reflektor for å letta opp skuggane, det synes eg er lettare enn blitzfotografering. Bruk av stor blendar og lys frå vindauge gjer ein dus bakgrunn også.
Men for all del synes eg at du har lukkast godt med dette flotte babybildet.
Lukke til med fotograferinga av herlege Thomas.
Helsing Tone
Tor Einar K.

I utgangspunktet et perfekt highkey bilde, men ønsker du virkelig å presentere et barn i så kliniske omgivelser?

Noe jeg virkelig verdsetter med nervøs fløyel er den blanke sidens evne til å gi liv til bakgrunnen. Her ville jeg rettet den ene blitzen mot bakgrunn isteden for tak. Det ville gitt tegninger i bakgrunn og avstanden til barnet ville regulert hvor mye lys som hadde blitt reflektert ned på ryggen hans.
Erik R.

Takk for kommentar!
Jeg er enig i at dette er klinisk og litt sterilt. Dette var mitt første forsøk på portrett med flere blitser.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu