Regnværet letter i Storfjorden
Etter lang tids regnvær lettet det noe i Sunnmørsalpene, så de tittet så vidt fram. Ikke alltid sol og blå himmel :-)
Bildet inngår i albumet Fra Hytta - Jeg bruker en gammel hytte, uten innlagt vann eller do, som oppladningsplass ved å bare sitte og nyte utsynet i ulikt vær.

I nærheten av hytta finnes det både utsiktsplasser, turplasser og hvileplasser. Alle benyttes så ofte som mulig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2003-10-02 21:02:44
    Versjon #2
Utstyr
  • FujiFilm Finepix S304
  • -
  • Blenderf/8
  • Lukker1/850s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger304
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_62623} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Steinulf L.

Flott natur. Fremstår litt mørkt hos meg.
Kenneth P.

Tror dette bildet har vært mer undereksponert i utgangspunktet og at det er lysnet opp en del. Grunnen til at jeg sier det er at det er mye støy i de sorte feltene. Motivet er jo dødslekkert, men skorter litt teknisk. Ville nok lagt bildet ennå en anelse lysere, men med tanke på mer støy så blir det nok ikke bedre på det området. Mulig at med softing teknikk at du kan fjerne støyet. En måte er å lage ett nytt layers med samme bilde. Kjør så Gaussian Blur på dette, slik at det blir ganske så uskarpt. Ta så layerset og sett synligheten til ett sted mellom 20-50%. Fiks i etterkant enkeltområder hvis nødvendig. Ett motiv som dette kler softing. En anelse lysere hadde vært fint da...

mvh Kenneth
Stig B.

Takk for kommentarer, KP; detaljkommentarer av denne typen er kjempefint og lærerikt for meg. Bildet er en tanke undereksponert, men det var for å få spillet i skyene. Jeg ville ha fjellene som siluetter. Regnværet lettet akkurat, så det var mørkt, og det begynte akkurat å sprekke opp. Må trene mer :-)
Stig
André M.

Kjenner problemstillingen, Stig. Her kan det være greit å bruke 50% gråfilter på kameraet (grått oppe og blankt nede). Fint bilde fra Storfjorden, forresten. :-)
Kenneth P.

Gråfilter som Andre sier hjelper deg med den problemstillingen. Det er en flott komposisjon.

mvh Kenneth
Thomas B.

Jeg kunne godt tenkt meg å se mer av solrefleksjonen i vannet. Det kunne du fått ved et litt høyere ståsted.
Inger Anne Maritsdotter V.

Flott himmel og lys som skinner på sjøen, fint utsnitt.
mvh Inger Anne
Fred S.

Ikke helt vellykket, selv med så mye vakker natur. Mye støy i dette bildet !
vh fred
Stig B.

Takk for kommentarer, alltid nyttig og hjelpsomt med kommentarer. Jeg tror at mye av det som regnes som støy i dette bildet er faktisk værforholdene, det var regn og dis, samt kraftig vind som blåste opp vann i luften. Dette vil vises på et senere bilde. V2 er ''ryddet litt'' med neat image, men v1 er faktisk nærmest den situasjonen som fantes i dette tilfellet :-)
Stig B.

Nå har jeg fått så mye juling for tekniske svakheter i de siste bildene mine at jeg må ta meg sammen og fokusere på dette i større grad :-). Fikk i dag igjen objektivet mitt så jeg kan plukke opp mitt gamle eos 5 igjen. Håper det hjelper.
Mvh Stig
Tom A. T.

Fint motiv, men jeg tror nok som du selv insinuerer at et skikkelig slr hus hadde hjulpet betraktelig, forutsatt at optikken er brukbar da ;o)..
mvh Tom T
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu