Hettemåke
Plukker litt fra sommerens arkiv igjen.
Bildet inngår i albumet Fugler -
Fotograf
Utstyr
  • Canon 10 D
  • Sigma EX 120-300 f 2,8
  • Brennvidde175mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/4000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger223
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_62657} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Stein R.

Hei!
Kjempefint. Skarpt og bare flott.
Mvh Stein
Nils B.

Absolutt stilig Jan, men ser at du ligger helt, helt på kanten med høylyset. I ren nyskjerrighe tør jeg spørre om isoen på dette bildet?.
mvh Nils
Bård Lauris H.

Helt ok bilde... du får litt trekke for utbrente partier på bryst/hals.

~b
Jan W.

Takker for kommentarene!

Hei Nils
Utifra lukkertiden gjettet jeg på ISO 400 / -1 EV, men det viste seg å være ISO 400 / - 1,5 EV.

Hadde forøvrig mer detaljer i hølyset enn jeg har valgt å vise.

Dette bildet hadde helt klart vært litt skarpere og renere med riktig ISO for forholdene, dvs. 100 eller 200. Hvorfor det ble tatt med 400 kan jeg jo bare gjette på. Kanskje det var vekslende skydekke eller at jeg flyttet interessen fra et skyggelagt område med action.

Canon 10 D kan desverre ikke vise ISO verdi i søkeren og har heller ingen CF for valg av ISO så jeg glemmer ofte hva som er innstilt for øyeblikket.

Bård.
La som sagt det hvite helt på grensen men det er ingen 255-255-255 områder der.

Jan
Nils B.

Takk for svaret Jan, det er lærerikt.
nbh
Reidun G.

Meget bra Jan, spesielt pent over ryggen - ser ut som et damsk mønster :-)

Men jo, siden du skriver der ikke er 3x255 måtte jeg jo sjekke :-) , men det synes jeg egentlig er helt underordnet her.

Reidun
Jostein M.

Helt enig med Jan W her:-) Fint bilde men nokså trimmet i høylyset. Pen denne fuglen.
Mvh
Jostein
Bård Lauris H.

JW:
Jeg måler en del partier som er 255,255,255 på brystet. Jeg synes ikke det gjør noe serlig i dette tilfellet. Dog er det ikke lett å få sånt 100% perfekt på hvite måker i sollys. Skulle ønske digitale kamera var bedre på dynamikk siden så man får færre bilder som får en av kanalene i 255! Men på en annen side er det en utfordring. Jeg opplever med min S2 at bruk av raw gir en fordel i så måte. Det er tydlig at jpeg bildet blir behandlet i kameraet før det lagres slik at dynamikken minsker noe.Jeg har satt mitt hvitpunkt til 248,248,248...

~b
Jan W.

Hei Bård

Er enig med deg, det er faktisk noen sammenhengende områder med 255-255-255. Sjekker alltid på hvor langt jeg strekker det hvite og her har jeg åpenbart vært litt uforsiktig. Det er ingen ting i veien med 3x255 pixler så lenge det ikke blir så store sammenhengende områder som her. Originalen har som sagt ingen 3x255 pixler i det hele tatt. Men her ønsket jeg jo selvfølgelig å vise det knallhvite slik det fremstår i direkte sollys, men gikk som sagt litt for langt uten å legge merke til det.

Uansett om det er skjemmende for bildet eller ikke så synes jeg ikke man skal ha så store sammenhengende blokker med like piksler som her.

Jan
Kjetil H.

Flott levert igjen Jan, er forøvrig enig i det som er sagt. I tillegg er det kanskje litt midtstillt, er det mer å gå på i bunn?

Litt off the record, men har du noe ufint å si om Sigma'en din? Har sett og lest masse positivt om dette objektivet og det står høyt på ønskelista mi, men er det noe å utsette på det?
Jóhann Á.

Hei Jan!
Et greit bilde, med mye fine detaljer. Syns ikke de lyse områdene gjør noe. Utsnittet virker litt trangt rundt fuglen.
Christian E.

Det som er å si om dynamikken i bildet er allerede sagt, det jeg likte godt var kontrasten mellom de ''monokromatiske'' partiene fra hvitt til sort, og den klare røde fargen på ben og nebb. Ellers skarpt og teknisk bra - som vi er vant til fra den kanten...

Mvh CE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu