I svevet
Mitt første forsøk på å ta bilder i en mørk sal med lyssatt scene. Håper på tilbakemeldinger og tips :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-03-04 09:35:40
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon d7000
  • nikkor 35mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_626986} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Avsluttet .

Hei,

det virker til at du har fått brukbar skarphet uten alt for mye støy. Vet ikke hvordan du har tatt bildene, men ser i hvertfall ut til å være uten blitz. Generelt har jeg god erfaring med å ta bilder i serie. Selv nede mellom 1/15-1/30 sek. så har jeg opplevd å få fryst bevegelsen og tilsynelatende eliminere kamerarystelse. Forutsetningen er at man tar bilde når objektet står relativt stille eller bevegelsene er i ferd med å snu, feks helt på toppen av et hopp.

Ellers prøvde jeg meg på sirkus i går og fikk en god erfaring med bruk av tele og spotmåling. Evaluerende gav ca. 1/20 - 1/30 sek, mens spotmåling på artisten(e) gav mellom 1/125 og 1/400 sek! Dette gjorde riktignok at bakgrunnen ble ganske mørk eller helt svart, men det fikk frem artisten og lys i lyskastere etc på en fin måte. En muig forklaring er at spotmålingen evaluerte etter artisten og dermed det lyset som ble kastet fra spotlighter etc. Den evaluerende målingen tok nok også hensyn til bakgrunnen og det mørke tribuneområdet (Denne teknikken gjorde også at jeg unngikk overeksponering av artistene).

Om dette var til hjelp vet jeg ikke, men det var i hvert fall noen tanker rundt teknikk og fotografering under denne type lysforhold.
Avsluttet .

Tilleggskommentar: lukkertidene varierer selvsagt med lukkeråpning og ISO. I tilfellet over fotograferte jeg på 2,8 og iso 3200 ved evaluerende måling. Med spotmåling kunne jeg gå ned til iso 1600 og opp til 4,0-5,6 i lukker. Så her var det mye å hente bare ved å bytte på lysmålingsmetoden, ikke bare ift lukkertid, men også ift dybdeskarphet/oppløsning og potensiell støy.
Cathrine S.

Tusen takk for tipsene André! Jeg skal prøve på spotmåling neste gang jeg prøver på sånne bilder!:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu