Fullmåne i blåtimen
Bildet er tatt like etter solnedgang på Fvergsnedtangen i Kristiansand. Det er et HDR bilde, hvor jeg i tillegg har lagt på en bedre eksponering av månen som også er noe større enn den overekponerte originalen. Månebilde er tatt samme sted på samme tid, men med annen optikk.
Bildet inngår i albumet Nattbilder -
Utstyr
  • Canon 5D MK II
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger75
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_627925} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Trygve B.

Bildet ditt er veldig bra. Jeg skulle gjerne ha lært meg HDR. Dog blir månen slik den nå er plassert litt unaturlig. Månen i seg selv er perfekt. Derom ingen tvil, så månen for seg selv i et eget bilde, ville nå jeg ha foretrukket. Mvh Trygve
Erik B.

Takk for det. HDR er ikke så vanskelig, men krevet litt programvare og jeg måtte over en liten terskel for å få det til. Det kan anbefales.

Det er mulig at det ville blitt bedre om jeg fjernet "lysstrjernen" som kommer ut fra månen - det er en optisk effekt av at månen i utgangspunktet er veldig overeksponert og skapes i objektivet. Månen blir litt unaturlig slik den er nå.

Jeg legger ut månebildet alene i kveld.
Trygve B.

Jeg bruker Mac og Aperture som redigeringsprogram. Vet du om dette programmet har innebygd HDR. Mvh Trygve
Erik B.

Det er jeg ikke kjent med. Dette bildet er behandlet i Adobe Lightroom, deretter Photomatix Pro (HDR programmet), så i Adobe Photoshop. Jeg har også brukt Topaz Ajust, Topaz InDetail og Topaz DeNoise som filter i Photoshop på dette bildet. Jeg bruker Mac.

Jeg vil tro at det du trenger for å komme igang er Photomatix Pro. Det koster 99 USD om jeg husker rett. Dette kan du også laste ned en testversjon av som lager vannmerker på bildet, men ellers er akkurat det samme som fullversjon. Da kan du teste litt før du evt. går til innkjøp.
Trygve B.

Hvis jeg laster ned photomatix Pro, vil det da være mulig å lage et HDR bilde der og så eksportere det f. Eks over til Aperture eller IPhoto. Mvh Trygve
Erik B.

Det vil jeg tro. Det Photomatix gjør er å sette sammen de ulike eksponeringene til ett bilde som du deretter kan redigere videre på.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu