Grunnen til at jeg ser at dette er svartøreglente og ikke svartglente er ikke at jeg kan se ørene, men de lyse feltene. Svartøreglenta er en underart av svartglenta. Her borte har jeg blitt fortalt at det er en ørneart. Men har faktisk lest andre steder at den tilhører haukefammilien.
Bildet er fra 28. mars 2006. Både fotoutstyr, photoshop 6 som dette ble redigert i den gang og ikke minst jeg har blitt litt bedre. Ikke minst har stabilisatorene som jeg er avhengig av blitt mye bedre.
Jeg har levert et bilde fra 2005 av samme arten tidligere, men der var fuglen i mindre format.
Som man ser har den en skade ute i høyre vingen. De er noen skikkelige kranglefanter disse fuglene så det har nok skjedd i kamp.
Mulig at det mest observante av dere vil finne støy på fuglen. Min skjerm her har litt forstyrrelser så jeg er ikke sikker. Når det gjelder himmelen så bluret jeg den med et par klikk på blur more som jeg syntes ga bedre resultat enn støyfjerner da jeg ikke vil ha den 100% glatt.
Her har jeg faktisk ved å lyse opp klart å få fram øyet hvilket ofte er svært vanskelig med svartglente da det ligger inne i et mørkt felt. Svartøreglenta er noe lysere.
Kommer nok ikke opp mot alle de flotte fluktbildene som vises her på siden. Men som Prøysen skreiv: "Så kremte vi og kjem med det vi har for æille har et syssjenbån på Gjøvik" osv, osv. Uansett hvor god du er så finnes det alltid en som er bedre. Igår ble Northug slått av en totalt ukjent løper som satt verdensrekord på 100 meter sprint på Bislet.
Her har jeg også gjort som jeg rådet Svein Raymond Johannessen å gjøre på et hegrebilde for 3 dager siden - lagt til litt til venstre foran fuglen og litt nede i Canvas size for å få litt mer luft. Deretter klonet jeg inn fra den ekstisterende himmelen. Enkelt med himmel som her eller hvis bakgrunnen er bluret godt ut.
Slett ikke sikker på objektivet, men tror det var Canon 75-300 med stabilisator - kommer ikke fram i Bridge.

http://WWW.pbase.com/kneppen
Så bra som jeg kunne få det. Ikke så enkelt å få til forbedringer på et 7 år gammelt bilde.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • -
  • Brennvidde185mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihånd. ISO 400. Hadde enda ikke begynt å sette ned lysmetting eller gått til anskaffelse av polfilter den gang. Zoomobjektivene var heller ikke så lyssterke som idag. Tror jeg fotograferte på full automatikk her.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_628590} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Kirsten H.

Du har zoomet tett på her. Det går nok noe ut over bildekvaliteten, men bildet fungerer bra som et artsbilde. Noe smårusk på det blå som jeg ville klonet bort, Roar.
mvh Kirsten
Roar K.

Ja, ser noe under fuglen som nok skriver seg fra innkloningen og ble oversett.

Roar
Cato E.

Har ikke hørt om Svartøreglente, men Svartglenten har også lyse felter rundt hodet og under vinger. Svartglenten er den mest tallrike rovfuglen i India og Nepal. Den ses ofte i større flokker i og rundt bossplasser. Forøvrig tilhører den Haukefamilien. Nok om det. Likte dette bildet Roar. Tett på, bra med detaljer, og veldig bra at du fikk jobbet frem øyet. Bildet fungerer fint for meg. Informativ undertekst.

Mvh
Cato
Lars-Anders M.

Ok bilde av fugl i flykt. Lit bred halo ved fuglens venstre vinge
Odd E. k.

Et flott bilde av svartøreglenten under flukten. Skarpt og i flotte farger. Nydelig komposisjon og utsnitt. Har lest underteksten din Roar, så jeg forstår at du legger flid i dine bilder slik som her med en flott dokumentasjon på fuglen.

Mvh

Odd E.
Roar K.

Du har rett i at ungfugler av svartglente Milvus migrans govinda har lyse partier under vingene og kan derfor lett forveksles. På denne er hele hodet lysere, ikke som på svartglenta der den fremre delen er lys. Her ser jeg mange varianter så det er nok med dem som med andefugler som krysser artsgrensene ved hekking slik at det blir vanskelig å se forskjell i farten. Svartøreglenta heter på latin Milvus migrans lineatus. Dette http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=315718 er en fullvoksen svartglente under stup nettopp tatt på en søppelplass som du nevner. Det er en god plass å fotografere. Jeg ser dem fra min balkong også, men de ligger altfor høyt til at det er noen vits i å fotografere. De har et fantastisk syn.

Roar
Trond W.

Henger meg på Odd E sin kommentar. Herlig med nebbet som er åpent.

Trond
Solvår B.

Jeg henger meg videre på Odd E. Flott artsbilde.
: ) Solvår
Bernt Ø.

Dette er absolutt et godt fluktbilde. Godt eksponert og fin plassering i flata.

Takk forøvrig for inspirerende og god bildetekst.

Mvh,
Bernt
Berit A.

Enig med Bernt, stilig fluktbilde. :))
Du er mangfoldig. ;)
Svein R J.

Flott bilde og flotte farger likte dette jeg Roar

Mvh Svein
Avsluttet .

Vakkert fluktbilde,gode farger,det er en fryd å se!
Eirik B.

Flott diagonal linjeføring i kompet, og god øyekontakt med fuglen. Luftig følelse og majestetisk stemning.

Mvh
Eirik
Frode L.

Hei Roar.

Tøtter meg til rosen over, et flott fluktbilde.

Frode.
Oddmund K.

Rett og slett et flott fluktbilde, henger meg på Eirik sin kommentar.
mvh Oddmund
Rita Barbro S.

Enige med de enige.
Fortellende og god undertekst.

Mvh
Rita Barbro
Avsluttet .

Dette ble bra! Fin strekk på vingene med klare detaljer. Fin dus bakgrunn, og interessant undertekst.

Espen
Roar K.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu