Once In A Blue Moon
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger24
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_628673} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Arvid H.

Det . er spennende å ta bilde av vår nærmeste nabo i verdensrommet. Jeg har prøvd selv mange ganger, akkurat på kvelder som dette. Fullmåne og klarvær. Du har fått til et foto med fine valører i blått, der vi ser den ene fjellformasjonen bak den andre. Og du har også klart å fange en sky på himmelen. Bravo. Men likevel er det liksom noe som mangler. Og det er klarheten i selve hovedmotivet. Månen skulle vært skarpere og det er du sikkert enig i. Kan det forklares på noen måte, slik at du lykkes bedre neste gang? Ser at du har brukt zoom-linsa di på full guffe. 300mm og største blender 5,6. Og du har en lukkertid på 1/500 det burde holde. 1100 ISO vil selv på Nikon D5100 kunne skape korn og uskarpheter, særlig hvis du beskjærer bildet. Med så lite lys som månen gir blir det derfor veldig viktig at apparatet er fullstendig i ro. Så jeg ville prøvd på nytt med et veldig stødig stativ, Litt mindre ISO og en fjernutløser - og om du har billedstabilisator så slå den av. Uff nå føler jeg meg som en lærer. Det var ikke meningen, ønsker bare å oppmuntre deg til å prøve mer. Andre kan sikkert gi deg bedre råd.

mvh Arvidh
Sølvin R.

Tusen takk for fyldig og bra kommentar som jeg setter stor pris på. Mye å ta til seg her for en som er 'veldig hobbyfotograf' som jeg skriver i presentasjonen av meg selv her. Kameraet og objektivet jeg har er bra, det er langt verre med fotografens ferdigheter, og jeg går nok i samtlige av de 'fellene' du nevner. Har stadige ambisjoner om å få lært meg flere grunnprinsipper for å få enda bedre bilder, men tid tid...

Da jeg tok dette bildet var jeg langt avgårde til fots og tok noen andre bilder, og på hjemveien dukket plutselg 'Fru Luna' opp bak fjellkanten, jeg var fullstendig uforberedt. Og jeg hadde ikke stativ med heller for sikkerhets skyld; prøvde å støtte meg mot en lyspåle, men som du vet (og ser), helt umulig å holde kameraet stødig nok da. Vel hjemme der hadde stativ tilgjengelig var noe av magien med lyset borte. Har tatt flere månebilder både før og etter dette, men synes at dette har noen kvaliteter, selv om jeg så klart (!) er fullstendig enig i det du skriver. Prøver å bli bedre! Igjen, tusen takk for bra kommentar!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu