Arkivbilde - oktober 2011 - I
Nå er det tomt her i gården. Har ikke tatt noen fototur på flere uker. Både manglende inspirasjon og slett lysforhold, samt "mangel på årstid" - nå er det hverken vinter eller vår - gjør at jeg holder meg hjemme. Men, noe skal man jo legge ut, så her har jeg blåst av støv av gamle bilder.
Jeg lurte først litt på om jeg skulle klone vekk P-skiltet, gågateskilt og PepesPizza-reklame på veggen, men er ikke så glad i å "endre / manipulere" bilder på den måten. Hva synes du om det?
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-03-26 10:38:17
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D300s
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_629167} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Solvår B.

Tidlig høst - dengang da - flott bilde.
Skiltene er så små at de godt kan være der, men jeg hadde nok klonet dem bort sammen med det lille av bilen som stikker opp.
: ) Solvår
Avsluttet .

Jeg synes det er helt greit at de er der. Ikke fordi jeg synes det er "feil" å fjerne de, men fordi etter mitt syn ikke ødelegger noe.
Harald G.

Disse bildene fra Gamlebyen fasinerer alltid. Så også dette. Pøs på med mer. Det eneste jeg kan si her er at jeg ville gå litt ned på skarpingen da det er noe uro enkelte steder uten at dette er for plagsomt.
God påske !!
Jostein S.

Hei
Et utrolig stilfult bilde av gamlebyen
Flott motiv, gode farger og flott komponert
Jostein
Carsten W.

Perfekt eksponert og balansert. Jeg håper du tar deg flere turer i arkivet.
(eller prøv deg med makro. Du har sansen for presisjon, det forteller alle bildene dine;)
Avsluttet .

Flott motiv,flotte farger og lys.Fint å se!
Knut S.

Veldig fint. Liker "dominansen" og "tyngden" som treet tilfører gatebildet. Vakre farger.
Øistein W.

Synes det ble velblåst fra arkivet, herlige farger, men sikkert også flott i BW
Walter S.

Takker hermed Solvår, Thomas, Harald, Jostein, Carsten, Wenche, Knut og Øistein for hyggelige tilbakemeldinger angående bildet som sådan og om problemet med spørsmålet "klone-eller-ikke-klone".

@ Solvår: Jeg også kunne tenkt meg Gamlebyen kjemisk fritt for alt moderne luksus som ikke fantes den gang (biler, etc) men det ville være urettferdig mot de som bor der. Resultatet ville være en død bydel. Jeg prøver så godt jeg kan for å "gjemme" biler bak trær, etc. men det er ikke alltid man finner egnet ståsted.

@ Harald: Det du ser som "litt urolig" enkelt steder - og det er kun i løvverket - kommer av at det blåste noe den dagen, og når man legger 5 eksponeringer opp på hverandre til HDR, så blir det avvik med "ghosting" som resultat. Vind er HDR-fotografens største plage!

@ Carsten: Jeg tror IKKE at jeg egner meg som makrofotograf - det blir for mye dill-dall for mitt vedkommende - og jeg er langt i fra den presise fotografen som du antar, bare fra å se på bildene mine. Jeg er kanskje den mest ustrukturerte fotograf her, og min og måte og oppdage motiver på, styres aller mest av intuisjon.

@ Knut: Ja, akkurat det samme inntrykk var det som trigget meg også. Treets dominans og tyngde i bildeflaten. Jeg skal legge ut et bilde til av samme tre og samme sted, bare tatt i mot satt retning, som viser litt av størrelsen på dette kastanjetreet (tror jeg det er) opp på vollen.

Mvh,
Walter
Harald G.

OK. Prøv 'Fake' HDR.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu