Krater = 3 versj.
Bildet er tatt fra båt.

http://WWW.pbase.com/kneppen
OK
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-04-04 07:55:01
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-04-04 07:56:12
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Sigma 18-250 med OS
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksponert stående for frihånd fra båt i fart.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger79
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_630224} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Olav Bjarte K.

Stil og personlig uttrykk skal jeg la være å kommentere, i dette bildet føyer bildeelementene seg pent sammen med den komp/struktur/fargemetning som jeg kjenner deg igjen i.

Det første som jeg la spesielt merke til er skyene over vulkanen - at de har en "påpenslet" struktur som står i motsetning til den strukturløse og ensartede blå himmelen. Det gir en artig og interessant effekt.

De to blåfargene kjemper om oppmerksomhet, i det ligger dynamikken og mesteparten av den gode bildeopplevelsen hos meg. Den lette rytmen bølgene skaper må selvfølgelig også nevnes ;)

Vennlig hilsen.





Jostein S.

Hei
Denne gangen går jeg ikke for originalen
Etter mitt syn er versjon 3 den beste
Her kommer dramatikken i skyene godt frem
Båten i bakgrunnen er også et fint punkt å hvile øyet på
Jostein
Solvår B.

Jeg går for V1. Herlig med hav, vulkanfjell og himmel i nydelige fargetoner.
: ) Solvår
Inger Anne Maritsdotter V.

3 flotte kystlandskap med fint lys og veldig fine farger.

Inger Anne
Jostein G.

Fine skyer og fine blåfarger. Artig krater og igrunnen en fin bildeopplevelse i orginalen. Savner likevel kanskje et litt tettere utsnitt og litt mindre sjø. Interesant og god kommentar den første der oppe og mye enig med ham! :-) Blir ikke helt enig med meg selv om jeg skal like orginalutsnittet uavkortet eller om det kunne vært bedre slik jeg nevner ovenfor.... Uansett veldig fin himmel og stemning! :-)



Mvh Jostein
John A R.

Tre fine komposisjoner med fine blåtoner! Enig med Jostein S - V3 blir min favoritt :)
Tone A.

Her er eg uenig med dei 2 siste pga v3 er litt for oppskarpa og hard i uttrykket. Det er litt halo i overgangen mellom vulkanfjellet og himmelen.
Horisonten heller også litt mot høgre.
v2 blir eit heilt anna bilde med eit mykje meir mjukt uttrykk, men også her ser eg eit markert stripe over fjellet i venstrekanten.
Men her kjem det fine detaljar fram i vulkanfjellet med alle linjene og varme orangetonar i det fine lyset. Det truande skydekket er farleg nær.
V1 likar eg best pga det låge fotostandpunktet som får fram dei småe krusningane på sjøen med friske blåfargar og eit lysfelt som dreg blikket bakover til vulkanfjellet.
Flott lys på vulkanfjellet med krateret med varme brun-orangetonar mot dei kjølege blåtonane på både himmel og sjø. Men også her ser eg halo over fjella i overgangen til himmelen. Det låge skydekket gir litt dramatikk til idyllen eller.
V1 synes eg er best komponert komponert kor sjøen gir ein flott forgrunn, også med tanke på at det er tatt frå ein båt i fart.
:) Tone
Roar K.

Mulig at ikke alle har fått med seg at jeg er mer ute etter å lage bilder, nærmere malerier om man vil sådablir det nok ofte overdrivelser. Skyene som blir kommentert har nok fått beholde det som kom fram gjennom hard oppskarping og kontrast mens det blå har fåt rensing med støyfjerning i etterkant.
Noenganger er haloen allerede der i opptaket, andre ganger kommer den ikke fram før i redigeringen. Uansett er den en svakhet i det digitale fotografi så jeg gidder stort sett ikke bry meg med den hvis den ikke skjemmer alt for mye da mine resultater etter halofjerning ofter blir dårligere enn det jeg startet med og da er det like greit og la den være der.

Takker så mye for kommentarer.

Roar
Tone A.

Flott Roar at du skriv kvifor du har slike uttrykk på bilda dine, at du vil ha litt maleriuttrykk som står til den gultona rammen.
Du har skapt din eigen stil og desse naturbilda er vakre og med friske fargar.
Men her likar eg best v1 som har minst halo om det er med opptaket eller ei.
V1 gir meg kjensla av å stå i ein båt kor sjøen gyngar lett og ein ser vulkanfjellet med sine detaljar. Flott bruk av fargar og lys spesielt i v1, som eg synes er best komponert med stor dybde.
:) Tone
Roar K.

Takk igjen, Tone.

Roar
Eirik B.

Alle versjonene hadde hvert sitt særpreg her syntes jeg. Tror nok at jeg her likte best V2 og 3. V2 hadde et et godt samspill mellom himmel og landskap. Likte plasseringen av horisonten her. V3 syntes jeg ble ekstra interessant på grunn av den lille seilbåten i det store landskkapet. V1 er fin også, men V2 og 3 best.

Mvh
Eirik
Roar K.

Takker.

Roar
Øistein W.

Liker alle tre, den harde etterbehandlingen gir en fin struktur i bildene
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu