- Gøymsle -
Bildet inngår i albumet ~Vårkjensle~ - Det er lyset eg prøvar meg ut på.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-04-12 04:30:17
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-04-14 03:07:06
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-04-14 19:02:59
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Canon EF 100mm f/2,8 Macro IS USM
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • AnnetISO 200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger114
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_631097} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Solvår B.

Høyresiden er lekker med flott lys og herlige farger. For meg blir det for rotete på venstresiden i begge versjoner. Jeg tror jeg ville gjort et tettere utsnitt.
: ) Solvår
Vidar A.

Godt navn! For eg lurte veldig på hva som gjemte seg i dråpa. Er vel bare å anta at det er blomstens indre "kjønnsorganer" i vassfarge. Alltid positivt at et bilde får oss til å undre.

Mvh Vidar :)
Trygve B.

Nydelig lys du formidler her. Det har du lyktes bra med. Macro er jo veldig krevende, men dette gikk bra. Venstre side av bildet er jo noe forstyrrende, en ikke så mye at bildet blr ødelagt av den grunn. Et godt eksperiment. Mvh Trygve
Carsten H.

Jeg går for din versjon 2 som gir en egen opplevelse, og er uten forstyrrende høylys.

Mvh. Carsten
Øyvind S.

En svøpe i skinnende gult, skyggeeffekten , høylys fra bakgrunn gjør det litt mystisk og flott.Det kan være at et lite kutt i bunn gir enda mer fokus på svøpen,liker dette godt.
Øyvind
Avsluttet .

Her måtte jeg bruke litt tid før jeg skjønte hva det var, men det var "gjenstanden" eller dråpen som fanget blikket. Tror det må bli v2 for min del fordi det er mer balanse i selve komposisjonen som gjør det roligere. Fargene på venstre og høresiden står også godt til hverandre og bidrar til denne følelsen av balanse. "Gjenstanden ute av fokus i mitten vet jeg ikke om bidrar så mye, eller kanskje heller forstyrrer? Kan være at den også skaper den lille uroen, og det nødvendige spenningen i motivet hvis en velger den positive vinklingen, men mitt oppe i alt dette synes jeg kanskje det som jeg oppfatter som hovedmotivet drukner litt i alle detaljene, og selv om lyset er fint, så får jeg ikke helt fram den "vårkjenslen" slik det framgår av tittelen din denne gangen.
Liv F. D.

Lekkert lys og spennende komposisjon Tone! Liker best #2.

mvh
Liv ")
Øistein W.

Flott bruk av lys og skygge, ble rett vakkert og kan fint henges på veggen
Tone A.

Her var eg spent på tilbakemeldingane.Pga at dette er frå ein kjøleg morgon denne morgon kor eg oppdaga ein liten isklump som låg inni eit tulipanblad, som såvidt var komen over jorda.Då var det umogleg å ikkje få med noko jord med dette låge fotostandpunktet.
Solvår: Takk for forslag til kutt i venstresida, kor lysrefleksjonane frå frostlaget gjer bildet uroleg.
Vidar: Gildt at du likar tittelen og at bildet får deg til å undrast. Det er ein isklump som ligg nederst i eit tulipanblad, som ligg heilt nede ved jorda.
Trygve:Takk for at du nevner lyset kor eg altså har brukt morgonlyset som skin gjennom tulipanbladet. Er enig at venstresida er litt rotete.
Carsten: Gildt at du likar v2 som har best likevekt.
Kjell: Du skildrar bildet flott og denne kalde vintermorgonen er det i v2 eit tulipanblad i kva side. Dråpen er altså ein frosen dråpe kor eg har brukt lyset til å få fram detaljane i isen og den lange skuggen på bladet. Med dette låge fotostandpunktet kom også lysrefleksar frå frosten i bakgrunnen fram, som gjer bildet litt uroleg.
Liv: Gildt at du likar komposisjonen og v2.
Øistein: Takk for positiv kommentar.
God helg frå Tone





Tor R L.

Det meste er sakt/skrevet og eg henger meg på,topp farger og lys,litt rotet runt,går for tetter utsnitt på v2 fra venstre,her kom isklumpen så vakkert frem.
Tove H.

Her vaklet jeg mellom versjonene, det er høyresida som fenger mest, så er det om å gjøre at venstresida ikke blir for dominerende... Landet på v2, mest harmonisk helhet.
Utrolig vakkert av isklumpen i tulipanbladet.
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg likte godt #1 og saknar ikkje noko kutt i den versjonen, kor eg likte godt lyset og heilheten med fine vårfargar og detaljer.

Ei fin formidling av vårkjensla, Tone.

Mvh Inger Anne
Eirik B.

Dette var et bilde som skilte seg ut fra mengden. Jeg opplever det som en halvabstrakt, men tror (bare tror) at det er snakk om en blomst med en dråpe vann i.

Uansett så er det abstraksjonen som gjør bildet til den spesielle opplevelsen som det er. Jeg er glad i gult og derfor er det ingen hemmelighet at jeg likte den delen av bildet som er i fokus. Der er noen strekkonturer i skyggedelen av det gule som jeg bet meg merke i og som jeg syntes løftt bildet mye. Et interessant og vakkert samspill mellom lys og skygge er her også.

Jeg ville kanskje foreslå å eksperimentere mer med DOF og vinkel. Den delen som er i fokus av bildet synes jeg har fått en ufortjent diskret plassering i komposisjonen.


Mvh
Eirik
Tone A.

Tor: Takk for godt tips om utsnitt som vil få isklumpen fram betre. Eg har lagt inn v3 til deg.
Tove: Gildt at du likar v2 best som den er litt meir uroleg. Det er eit tulipanblad i venstresida og jorda med lysrefleksjonar i midten pga frost,
Inger Anne Maritsdotter:
Gildt at du likar v1 versjonen kor isklumpen har gøymdt seg enda betre enn v2.
Eirik:Gildt at du ser det som halvabstrakt. Men det er frå ein iskald vårmorgon med frost kor eg låg oppi tulipanbedet og oppdaga denne isklumpen som låg litt innegøymdt heilt.
Pga det sterke morgonlyset blei desverre slik med flares mellom tulipanblada. Gode forslag som eg skal prøva neste gong eg finn ein isklump gøymd nede i tulipanbladet.
:) Tone
Tor R L.

Ikke fult så nært kutt men liker det eg ser,der det på venstre side dominerer litt på dei førte bildene..mem for all del personlig meining.
Lars A G.

Dette var en stor opplevelse! Takk for at du la ut.
Lærte noe spennende her. Du nærmer deg noe med ver. 3 & 4.
Tone A.

Tor: Ikkje lett med kutt her kor jorda blir så forstyrrande i v2. Med v3 og v4 har eg dusa ned jorda litt, men får jo ikkje med tulipanbladet i venstresida.
Lars:Takk for gode ord. Gildt at du likar dei siste versjonane.
:) Tone
Tor R L.

Det var godt og se v4 her sitter det.
Tor
Tone A.

Tusen takk, Tor for at du likar v4.
:) Tone
Harald N.

Dette er bilete etter mitt hjarta, held ein knapp på v4.

Mvh Harald
Jostein S.

Hei
Nydelig fanget
En vakker perld du har funnet
Fin glød i som kommer frem i lyset
Går for versjon 4
Et renere snitt en 1 og 2 synes jeg
Jostein
Duy P.

Holder meg til v4 hvor jeg synes komp og helheten løfter motivet mer.

:) duy
Solvår B.

V4 = super!
: ) Solvår
Håvard F.

V4 fungerer bra her Tone. Flott
Tone A.

Tusen takk til de siste for kommentarar.
Godt å arbeida seg fram til eit anna utsnitt kor
denne isperla fekk dominera meir saman med lys-og skuggespelet på tulipanbladet.
Helsing Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu