Natt på svaberget
Mens jeg sto der oppå fjellet ved Øyenkilen, tidlig, tidlig,en vintermorgen - rigget til ferdig med stativ og ventet på at solen skulle komme opp til dette bilde: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6917...utvalgid=9 - fotograferte jeg omgivelsen rund meg litt for å teste natt-egenskapene til min (da) nyinnkjøpte Panasonic G1 med 14-45mm kitobjektiv.
P.g.a vidvinkel, og at bildet her er sammensatt av 2 bilder, skjøtet sideveis, så ble det en liten bue på horisonten, noe jeg ikke klarte å fjerne.
Rett til høyre her ser vi selve innseilingen til Øyenkilen og ytterst til høyre ser man odden som Strømtangen fyr står på.
Bildet er tatt ned en bratt skråning.
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
Fotograf
Utstyr
  • Panasonic LUMIX DMC-G1
  • Panasonic G Vario 14-45mm f/ 3.5 - 5.6 ASPH OIS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_631240} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Eirik B.

Jeg la også merke til buen på horisonten før jeg leste teksten Og vet du hva... jeg synes IKKE du skal fjerne den. Jeg fikk følelsen av jordens krumning i horisonten, noe jeg syntes var kjempestilig. Min første tanke var faktisk.... oio... modig og stilig gjort. Så leste jeg jo at du hadde forsøkt å rette på det, men det synes jeg altså ikke at du trenger. Jeg liker det!

Ellers nydelig lys og flotte fargetoner som alltid fra deg.

Mvh
Eirik
Inger Anne Maritsdotter V.

Synes det er et vakkert stemningsbilde, og eg har ingenting å utsette på det tekniske.
Tipper at denne morgenen var magisk.
Walter S.

Hjertelig takk til både Eirik og Inger Anne for hyggelig besøk med ditto kommentarer!

@ Eirik: Vel, du vet at min kunnskap i etterbehandling er ikke i nærheten av og kunne oppheve eller endre en slik krumning i Ps Elements (som jeg bruker), så jeg forsøkte ikke en gang. Buen gir jo litt inntrykk av jordens krumning, du har rett i det. Tenkte ikke på det en gang. Fin trøst!
:o)

@ Inger Anne: Ja, du har så rett. Dette var første natt-ekspedisjon med nyinnkjøpt kamera og jeg var helt i transe de par timene det sto på. Kom hjem med 940 eksponeringer, lykkelig, men helt utkjørt - det var magisk!
:o)

Det er først og fremst nattestemningen og det faktum at mitt kamera klarte å registrere detaljer ned i steinuren, som gjorde at jeg la ut bildet. Er selv ganske fornøy med det.

Det første Panasonic m4/3-kameraene (G1 var den aller første!) var jo ikke akkurat kjent for å ha støy i undereksponerte deler av bilder under kontroll, men jeg var meget overrasket over resultatet.

Mvh,
Walter
Carsten W.

Det tekniske gar langt utover horisonten min...;)
Horisonten i bildet selv er litt for trang under kanten syns jeg. Eller kommer stemningen i morgenlyset god frem og kvalitæten i det hele er upåklagelig, syns jeg.
Øistein W.

Flotte blåtoner, et bilde med god dybde og stemning
Geir M.

Fine blåtoner du har fått frem her i steiuren og vannet :)

Mvh Geir.
Lars-Anders M.

Ok nattbilde. Litt overdreven blåfarge. Bra komp.
Tor R L.

Topp farger og tone i bilde.
Walter S.

Takk til Carsten, Øistein, Geir, Lars-Anders og Tor R; for hyggelig besøk her inne og vennlige kommentarer!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu