Stavanger Domkirke - umøblert 3
I midten av april 2013 ble alle stolene fjernet slik at gulvet kunne bli oljet. Kirken var åpen for publikum i fire dager mens oljen tørket. Det var en sjelden anledning til å oppleve det nakne kirkerommet. Prekestolen i bruksbarokk stil er laget av Andrew Smitha - vår betydeligste og mest særpregete billedhugger under barokken. Den dateres vanligvis til 1658.
Koret er utsmykket med Gustav Vigelands glassmalerier fra 1927. Krusifikset over korbuen er laget av Stinius Fredriksen, og Frank Wathne har satt farger til det.
Bildet inngår i albumet Arkitektur -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_633076} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Bjørnar P.

Fin bygning som er godt eksponert. Største forbedringspotensiale er oppretting av styrtende linjer. Nå heller vegger i alle retninger, og det gjør de neppe i virkeligheten. Slikt er lett å rette opp (bokstavelig talt) i en god bildebehandler, men dersom man ønsker strøkne bilder rett fra bildebrikken må kameraet stå i både vater og lodd under opptak. Alternativet er spesialoptikk for arkitektur (shift/tilt).
Trygve B.

Liker lyssettingen svært godt. Forstår det med opprettingen, men der strever jeg selv. Mvh Trygve
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu