Formiddagssola fester grepet i rimet
som snart faller til bakken. I dag varmet sola skikkelig godt i solveggen kl 07, og eimen av vår og våt jord henger over bakken - pløyinga er i gang. Da føler jeg meg ganske sikker på at dette er det siste bildet fra vinteren bak oss som jeg legger ut...
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-05-06 11:15:27
    Versjon #2
Utstyr
  • Fujifilm S3Pro
  • Sigma 10-20 mm
  • Brennvidde20 mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/180 s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 100.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_633710} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jostein S.

Hei
Vakkert i særklasse vil jeg si
Trærne på rekker med hvit snø og rim skaper en fortryllende stemning
Vinterlandet på sitt flotteste
Fint lys i motivet
Jostein
Roar K.

Flott stemnigsbilde med alt det hvite mot blå himmel. Diagonalen av trær drar blikket gjennom bildet til et lite mørkt felt i venstrekanten som jeg ville dempet med kloner da den oppi alt det hvite trekker litt ufortjent oppmerksomhet. Litt mer støyfjerning i himmelen tar jeg også med med det samme jeg er ute på pirkeferd. Me nevner at de to evte bare er hvis du vil høye bildet enda litt. Det fortjeer dette flotte bildet.

Roar
Solvår B.

Et nydelig vinterbilde. Det er godt at det er maaange måneder til det blir slik igjen (får vi håpe).
: ) Solvår
Inger Anne Maritsdotter V.

Vakkert og idyllisk vintermotiv.

No er eg lei av Kong Vinter. Vi fikk uheldigvis snø og kaos på veiene i 2-3 dager på Vestlandet, 2.-4.mai
Olav Bjarte K.

Takk til Jostein, Roar, Solvår og Inger Anne for varme kommentarer til et kaldt bilde!

Roars formaninger og råd skal man ta på alvor, så værsågod: V2.

Vh.
Heidi W.

Ingen tvil om at vinteren er vakker - her veldig flott foreviget.Klare, rene farger i en god komp/utsnitt :)
Roar K.

Det hjelper å slenge litt med leppa, les tastaturet.
Fortsatt ørlite støy i himmelen. Men det er spiselig for det kan fort bli for glatt slik at skyene blir jevna ut og blir flate.

Roar
Trygve B.

Støttes, et nydelig bilde. Mvh Trygve
Jan G.

Det var godt at det ikke var i går at du hadde tatt dette bildet, for en uke siden var det snø enkelte steder i Rogaland. Dette er et svært vakkert bilde, en staselig alle som tilhører et gods.
Mvh Jan
Walter S.

Du gir deg ikke med vinterbildene, du Olav Bjarte!
:o)

Når bildene er så fine som disse to her så kan vi se på hvit snø og rimfrost i trekroner. Det var et spesielt flott lys over alléen her med gnistrende, funklende hvit slør over trærne, som står seg godt mot en blå himmel.

Har du lagt om etterarbeide ditt i det siste, Olav Bjarte? Jeg mener å ha sett noe mere brilljans og "glød" over de site bildene dine. Mere "futt" liksom og bedre kontrast og renere farger.

Mvh,
Walter
Bjørnar O.

Man blir jo ikke lei av å se vakre vinterbilde som dette,uansett årstid:)
Fint motiv i herlig lys og gode,naturlige farger.
Allèen ligger i en fin diagonallinje og huset,etter min mening bør være med.
En kloning vil forandre intrykket av hele bilde.
MEN.Smaksak blir jo dette:)

Mvh Bjørnar
Øyvind S.

De fleste er sikkert fornøyd av Kong Vinter, men det er noe spesielt med snø, liker spesielt lyset du har fått inn i dette bildet som fremhever stammene i trærne og gir en fin linje i bildet..
Øyvind
Olav Bjarte K.

Takk til alle sammen, kjekt!

Walter: Jeg streber bestanding etter briljans i bildene mine uten at vil gå ut over det naturlige inntrykket - slik øyet oppfatter motivet og slik jeg husker det i ettertid. Landskapsbilder uten lysets "smell" blir for meg selters uten kullsyre. - Men, jeg prøver å balansere så godt jeg kan. RAW-fila må selvfølgelig være god.

Bjørnar: Jeg er vel nærmest det som kalles en kjedelig konservativ dokumentarist, og liker ikke å klone bort i etterarbeidet. I stedet forsøker jeg heller å velge bort uønskede elementer på ståstedet. Og, som du sier, til sist blir denne lille detaljen en smaksak.

Vh.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu