Svaberg I
Er f.t. inne i et litt kjedelig "svaberg-modus" som jeg ikke kommer meg ut av. Lite annet spennende å fotografer for tiden, synes jeg. Tror jeg har gått tom for idéer...
:o/
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
Fotograf
Utstyr
  • Sony NEX-5n
  • Sony E 18-55mm f/3.5-5.6 OSS kitobjektiv
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_634221} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Kyrre S.

Vakkert bilde av svabergene..Bra!!
Terje K.

Lik som Kyrre synes jeg også veldig bra om dette bildet; fint perspektiv og komposisjon, deilig lys, teknisk bra. På minussiden: for meg er saltvannet her (ganske mye) for blått for å gi meg ordentig «saltvannsfølelse».
Olav Bjarte K.

Det gjemte seg en god opplevelse bak det litt anonyme ikonet!

I motsetning til ditt forrige er sjøen i dette frosset i all bevegelse. Personlig foretrekker jeg dèt oftest - mye liv og naturlig røre i bassenget under objektivet.

Flotte farger, og et pluss for de grønne valørene der solstrålene makter å trenge seg gjennom vannet. God dynamikk helt opp til det hvite skummet.

Flott, verken suppe eller kjedelig ;)

God helg!

Vennlig hilsen.


Jostein S.

Hei
Flott havmotiv
Fint med grønnskjæret i bølgene
Jostein
Walter S.

Takker Kyrre, Terje, Olav Bjarte og Jostein for kommentaren.

@ Terje: Vel, dette er nå min måte å se saltvann på. Forøvrig så synes jeg ditt argument er noe "merkelig" når man tenker over at saltvann, eller vann i sin alminnelighet, jo ikke har noen farge i seg selv. Fargen på vannet du ser ute på sjøen er jo refleksjoner av himmelen over, og fargen på den. Overskyet og grå himmel gir derfor grå og fargeløs sjø, mens blå sommerhimmel gir blå sjø, ispedd hvite reflekser av skyer. Det er slik våre øyne oppfatter det som.

Det du muligens mener med "alt for blått" er vel den generelle fargemetningen i bilde, og den kan jeg være med på, er noe kraftig - men, så er det slik jeg liker å ha mine bilder. Kontrast- og fargerikt.

@ Olav Bjarte: Joda, jeg vet at du ikke er glad for "melkesuppe" i sjøen, men heller til den mere realistiske retning. Men, i dette ligger også ofte en spennende utfordring: Hvor kort eller lang eksponeringstid tåler et bilde med sjø i bevegelse?
:o)

Mvh,
Walter
Terje K.

Walter Schøffthaler skrev:
"@ Terje: Vel, dette er nå min måte å se saltvann på. Forøvrig så synes jeg ditt argument er noe "merkelig" når man tenker over at saltvann, eller vann i sin alminnelighet, jo ikke har noen farge i seg selv. Fargen på vannet du ser ute på sjøen er jo refleksjoner av himmelen over, og fargen på den. Overskyet og grå himmel gir derfor grå og fargeløs sjø, mens blå sommerhimmel gir blå sjø, ispedd hvite reflekser av skyer. Det er slik våre øyne oppfatter det som."

Jeg så nettopp bildet ditt av svaberg og svaner; «Svaberg II».
Her får jeg jo nesten lyst til å sette meg på det solvarme svaberget, stikke tærne nedi vannet og kjenne etter om det er varmt nok for å bade. Så her stemte alt veldig bra for meg.

(For nysgjerrighetens skyld tok meg den frihet å importere bildet ditt til Lightroom 4 og penslet over saltvannet. Med saturation mellom (minus) -40 og -60 vokser bildet betraktelig i mine øyne (også hva gjelder forholdet mellom havet og himmelen). I mine øyne :-)
Ulla Elisabeth A.

Himmel og hav! Alltid blir man fasinert av sånne motiv og flott er dette også!
Walter S.

Hyggelig at du likte dette bilde også, Ulla Elisabeth - takk for kommentaren!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu