Openbill Stork - igjen
Det ble kanskje litt mye av denne arten i år hvilket nok kom av at den hadde flyttet nordover. Grunnen så vi da vi var sydover for der var graset brunsvidd i motsetning til i nord der våtmarksområdene hadde grønt friskt gras.
Openbill navnet skriver seg fra at denne storken har en åpning mellom nebbdelene når nebbet er lukket.

http://WWW.pbase.com/kneppen
OK
Utstyr
  • Canon EOS 50D
  • Sigma 150-500mm med OS
  • Brennvidde500mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksponert fra stillestående bil i en avstand av 25,7 meter. ISO 640. Lysmetting nedsatt med -0,33. Polfilter i bruk. Lukker og blender automatisk fra kamera.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_634977} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Truls Bastian H.

Morsomt bilde, ifra en fotograf som pleier å levere mye ypperlig og spennende.Bra fanget øyeblikk, og alt annet virker perfekt. - Utenom farger og lys, for her er det noe som ikke stemmer i mine øyne. Selv fuglens pupiller virker grå.
Harald G.

Enig med Truls B. her. Bildet er jo veldig bra men farvene blir helt gale. Legg filkteret i sekken og ikke skru av lyset. Da blir nok resultatet mye bedre. Du kunne ihvertfall prøve det en gang.
Jan G.

God skarphet og koloritt.
Mvh Jan
Roar K.

Kunne vært interessant å vite hvilke erfaringer og kunnskaper de to første talere har med lys og farger ved Karambolim i Goa i India i april på grunnlag av påstander av bl.a. å legge filteret i sekken. Jeg har 16 års erfaringer med dette lyset og har prøvd litt av hvert, men kommet til at polfilter i det sterke tropelyset er det alternativ jeg får best resultat med spesielt i områder med vann som gir sterke reflekser og t.o.m. brenner ut bladverk på trær.
Men når det er sagt så gjentar jeg gjerne at jeg er opptatt av å lage bilder og stort sett lager bildene mine i etterarbeidet. Hvorfor etterstrebe å kopiere naturen og havne i mølja av fotografer som man ikke ser forskjell på.
Men når det er sagt så kjenner jeg fargene både på fuglen og vegetasjonen der sistnevnte slett ikke stemmer med de grønnfarger vi bl.a er vant med i Norge.

Roar
Harald G.

Det jeg reagerer mest på er vel at bildene dine blir litt mørke og har et brunskjær. For min del er det vel en smaksak kanskje. Ellers har jeg jo vært her nede på samme breddegrad i Thailand, Malaisia , Singapore og Indonesia flere ganger.
Roar K.

Jeg kjører bevisst med dempet lys og høynet kontrast hvilket henter ut mer detaljer. Hva lyset gjelder så er det stor forskjell i våtmarksområder og backwaterområder med refleks i vann sammenliknet med kun åpne marker på tørt land. Men hver og en finner vel sin stil og arbeidsmåte.
Nå har jeg jo også erfaringer med tilsvarende hardt lys både fra Kenya og Namibia og også der mener jeg polfilteret er et must hvilket også en del fagfotografer også påstår.
Men jeg er som sagt ikke ute etter å kopiere naturen, men lage bilder mer som maleren som lager det han/hun ser inne i sitt hode, ikke nødvendigvis det som finnes rett foran nesa på en.
Mer moro på den måten enn å bestrebe å få en perfekt kopi. Naturen vil alltid være bedre enn det vi kan få til uansett.

Roar
Roar K.

For sammenlikningens skyld kan jo spesielt interesserte gå til denne siden: http://www.indianaturewatch.net/view_cat.php?tag=Asian Openbill Stork
for sammenlikningen skyld og se at bl.a. øyet er mer eller mindre grått. Asian openbill stork opptrer faktisk i hele spekteret fra brunt til omtrent kritthvit hvilket man også vil se hvis man sjekker de eksemplarer jeg har lagt ut på pbase.com/kneppen. Men da er det bedre å søke på nett for man kan jo mistenke meg for å ha endret fargene.

Roar
Truls Bastian H.

Jeg syntes fargene ble rare, men jeg skrev "i mine øyne" siden jeg så det var tatt i Asia - med et helt annet lys og fargespill. Men pupillen er grå, og det er en mørk flekkv (sten?) oppe i venstre hjørne som også virker grå. Det er derfor jeg sier synes, men lurer på om bildet her er litt for grått, der det burde vært litt mere sort/mørk farge - som i pupillene
Truls Bastian H.

Jeg mistenker deg ikke for å ha endret fargene, men mange kameraer og fotoshopprogrammer (som det lille til windows) prøver å gi lys, der fargene svikter. Skal pupillen være grå, så har du nok rett - og jeg gir meg på det og beklager
Frode L.

Hei Roar.

Synes dette ble et godt bilde av storken, var inne på den siden du linket til og fargene er jo ikke så galt.
Sikkert meget krevende og fotografere under slike lysforhold.

Frode.
Avsluttet .

Flott bilde avstorken der du har fått fram storkens farger på en god måte.

Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu