Ettermiddagslys i løvskogen
Som oftes straffer det seg og skyte slik rett mot den sterke solen, men jeg må prøve å skildre stemningen inne i denne grønne katedralen av høye løvtrær, med strø-lyset inn på skrått. Det er variasjonen i lyset på skogbunnen jeg falt mest for her. Ikke særlig originalt utsnitt eller kameravinkel...
Ikke perfekt (p.g.a. lensflare) men fornøyd med resultatet.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde165mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/13s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_636013} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Olav Bjarte K.

...og det synes jeg at du skal være.

Bildet starter litt "nøytralt" i nedkant, og leder oppmerksomheten til essensen i bildet - de flotte og nye grønnfargene. Slik jeg ser det. Solstreifene på bakken i høyre bildedel er også fantastiske.

Kjempeflott!

Vennlig hilsen.
Carsten H.

Bredden i grønnfargene er en fryd for øyet. De nedfalne stammene gir brune nyanser som gjør gulvet i basilikaen vakkert.

Mvh. Carsten
Roar K.

Her var det ikke mangel på hverken hvitveis eller trær.
Godt utsnitt der du har visst å utnytte lyse til fulle.

Roar
Walter S.

Takker både Olav Bjarte, Carsten og Roar for vennlige ord i kommentaren!

Mvh,
Walter
Jostein G.

Kan det være en fredet løvskog? Syntes stemningen ble flott her ifra en av østlandets løvskoger! Er det edelløvskog det heter? He he mener det er endel sånne i vest-Fold...men av en eller annen grunn oppfatter jeg deg som en Østfolding he he. Ok...litt usakelig her. Sånne løvskoger har jeg sans for...Utrolig hvordan disse løvskogene har en tendens til å klare å ha området for seg selv. Legg bare merke til den løvtunge og vegetasjonsfattige skogbunnen...altså nå snakker jeg trær og ikke hvitveis. Ok. Bra formidlet syntes jeg!





Mvh Jostein
Walter S.

Hei, Jostein - og takk for at du stakk innom og la igjen din kommentar!

Joda, dette er en av flere freda edelløv-lunder her i området.

Vestfold har jo sin store bøkeskog ved Larvik (har bare sette bilder der i fra), mens vi i Østfold har flere slike lunder, noen mindre og noen store. Felles for alle er at dette er historisk grunn med flere gravhauger og spor etter vikingetiden (Det fantes vikinger her også, Jostein - så dere Haugesundere er ikke alene om å ha denne arven...).

Har fotografert dette området flere ganger, senest sist høst http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6792...offset=105
og også i 2011 http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6216...offset=350 og dette blir sikkert ikke siste gang.

Bøkeskoger er jo kjent for å ville ha området for seg selv. Det er stort sett bare hvitveisen som vokser og blomstrer like før bøka skyter bladknoppene. Etter at bøka har fått løvet sitt, er det nesten som å vandre inn i en kjeller, fordi de vifteformede kvistene med blader effektivt stenger ut alt sollys fra og nå bakken. derfor er det "vegetasjonsfattig" der.

Olav Bjarte her på dotten er også en av de som fotografere mye i dette området og virkelig setter pris på mangfoldet. Han også har mere greie på vekster og biotoper enn meg, og er aktiv involvert i fredningsprosessen der.
http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_oversikt.cgi?brukerid=81221

Mvh,
Walter

P.S.: Forresten, så var det forfriskende og få annen kommentar enn "..fint bilde...)
;o)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu