En ode til lyset ...
... er samtidig en ode til livet, siden sollyset er basis for alt liv her på jorden. Inntrykket av å stå inne i en litt mørk "katedral" av gamle, høye og majestetiske trær med sommergrønt løv som hvelv, og se på det sterkt sollyset som filtreres av det friske og nye bladverket, er en opplevelse. Selve stemningen man fornemmer der man står som et lite menneske bland skogens kjemper, er vanskelig å formidle med et simpelt 2-dimensjonalt bilde, fordi man mangler én viktig dimensjon (og lukt og fuglesang...).

Stølys på mørk skogbunn og filtrert sollys gjennom tett bladverk har jeg forsøkt å fotografer mange ganger, uten å nå helt opp - men jeg bare må forsøke igjen, og igjen...
Bildet inngår i albumet Skogens eventyr: - Opplevelser av lys og stemning i skogen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-05-28 13:15:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-05-28 14:28:12
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/20s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_636087} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Harald G.

Jeg misunner dere disse flotte skogsområdene hvor lyset passere mellom stammene. Blir liksom ikke det samme i granskogen her oppe. To fine versjoner. Vil ikke ta noe standpunkt til vilket som er best.
tom mamen b.

hei Walter
Personlig liker jeg v2 best . her "skjer det noe" i forgrunnen (veltet trestamme - og flekkvis bart uten gress) og dette appelerer mye mer til meg. Godt at vi kan ha forskjellige meninger om hva som er vakkert ;-)

mvh

Tom Mamen Braastad
Solvår B.

V1 er min favoritt. Et nydelig vårbilde.
Jeg kjenner freden og synes jeg hører fuglekvitteret.
: ) Solvår
Roar Frich V.

Stemningsfullt skogsbilde. Jeg liker best versjon 2. Denne versjonen er litt mørkere og har bedre farger. Syns også at den har en penere skarping.
Sissel Elisabeth H.

Nydelig vårbilde hvor lyset fanges opp og gir flotte fargevalører i skogen. Likte best kompen i v1, og v2. Her kan man finne roen og slappe av.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Olav Bjarte K.

Av disse versjonene velger jeg denne gangen faktisk (og alternativt) V3. Versjonen gir kanskje et litt mer reservert og beskjedent inntrykk av majestetene, men i dette bildet ligger Pan på lur. Dessuten gir formatet de høyreiste trærne i dette tilfellet en naturlig pondus, uten at toppene forsvinner i det blå.
Pent plassert soløye.

Vennlig hilsen.

Walter S.

Takker Harald, Tom, Solvår, Roar, Sissel Elisabeth og Olav Bjarte for hyggelige kommentarer!

@ Harald: Ja, du vet - disse bøkelundene er jo heller ikke rett utenfor stuedøra min. Jeg må nok kjøre en 3-4 mil (én vei) for å komme dit. Så det blir å planlegge hver gang.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu