Voldporten i 3 HDR-varianter
Bildet er tatt sent på kvelden. Voldporten er hovedporten til byen - en av tilsammen 4 store porter i Festning Fredrikstad - http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Fredrikstad_festning - som beskyttet hele byen, og byens eneste inngang fra landsiden. Påbegynt 1664 og ferdigstilt 1695: http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Voldporten_i_Fredrikstad
Over porten står inskripsjonen 1695 og Chistan V. motto: "Pietate et Justitia", som betyr noe sånt som 'Fromhet' og 'Rettferdighet'.
Jeg lastet opp min egen favoritt som original, mens det to andre er mer eller mindre HDR-preget og skal egentlig bare vise hvor mye eller hva man kan få frem med hjelp av HDR-teknologien. Nå har jeg avstått fra den helt ekstreme måten og bruke HDR på, noe som ofte forvandler bilder til syke og unaturlige blandinger av kontraster og syke farger.
Christian V av Danmark og Norge: http://no.wikipedia.org/wiki/Christian_V_av_Danmark_og_Norge
Jeg liker motlys, og her er det spesielt det bakbelyste kastanjetre og solstripen inne i portrommet som jeg ble fascinert av, samt strølyset / streiflyset på gresset oppå vollen, ispedd alle løvetann-blomstene.
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-06-07 17:37:21
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-06-07 17:38:24
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-06-09 16:41:23
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • Sigma 70-200mm D f/2.8 APO DG HSM
  • Brennvidde95mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetStativ og 3 eksponeringer, lagt sammen til 1 HDR.
    Originalen er min måte å bruke HDR på. D.v.s. egentlig kun for å øke dynamikken og for stemningens skyld. I versjon 2 har jeg brukt litt mere "spaker" og fått frem detaljer i skyggesiden, mens versjon 3 har fått enda mer slik behandling.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_637070} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Jostein S.

Hei
Flotte bilder det her
Det er ikke direkte sol på motivet, men fint sollys i porten
Det gir spenning i bildet
Jostein
Avsluttet .

I gamlebyen er det utrolig flott, voldporten er bygd av bruddsten og blåsten, et flott byggverk. Synes at bygget til høyre ødelegger noe av inntrykket, men nå var det vel lyset du ble fasinert av og det faller pent på bildet.

Mvh Tormod
Jan G.

Spennende å følge deg på det tekniske. Jeg har bestemt meg for å forsøke HDR. I min D800 er det HDR med to bilder, men det bør vel helst være tre? Må finne ut om det kan gjøres mamnuelt med bracketing?
Mvh Jan
Walter S.

Hei Jostein, Tormod og Jan - og takk for kjapp og hyggelig reaksjon med ditto kommentar!

@ Jan: Den HDR-teknologien du snakker om i din D800 er en "in-camera"-HDR som genereres der og da, blander sammen 2 forskjellige eksponeringer. Jeg tror at dette foregår kun på 8-bits teknologi og resultatet er alltid kun JPG.

Den "riktige" måten å ta HDR-bilder på, er å ta MINST 3, helst også både 5 eller 7 eksponeringer, avhengig av eksisterende kontrast i bildet (høylys og skygge). Her har jeg brukt D5100, som bare har den vanlige 3 eksponeringer i AEB (AutoExposureBrackets) eller 'bracketing' som det vel egentlig heter. Nikon er meget sterkt på bracketing og har mange muligheter der.

Min D300s og D700 f. eks. har både 3 + 5 + 7 + 9 eksponeringer (brackets) med valgfri EV 0,3 / 0,7 / 1 EV eller flere i mellom eksponeringer.

Man velger en fast blender (Aperture priority) og kamera varierer eksponeringstiden for å få til de forskjellige eksponeringer. Husk på og stille til en fast ISO-verdi (ikke Auto-Iso!) før du bruker brackets!

Mvh,
Walter
Harald G.

Jeg syns V2 ble best her. V1 ble noe for mørk i skyggene. Bra serie forøvrig Waltyer. God helg.
Walter S.

Takk Harald!

Har med vilje lot originalen få et noe "dunkelt" preg over bildet, fordi det tross alt var et kvelds-bilde.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu