Lun sommerkveld ved Brattestø
Jeg falt for denne lille scenen fra stranden ute mot Pikesten fyrlyt ved Brattestø på Asmaløy / Hvaler.
Slike lune sommerkvelder er det vi helst vil huske når vi fryser om vinteren. Da er det godt vi kan 'ta vare på' våre inntrykk med hjelp av digitale bilder, selv om det er en fattig trøst i januar-kulden.
Jeg ville ikke (eller klarer ikke uten og ødelegge for detaljene i bildet) klone bort solens reflekser i fra objektivet. Av og til - slik som her - synes jeg faktisk at de bidrar til den rette stemningen.
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-06-13 12:18:32
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • AnnetStativ og 3 eksponeringer.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_637633} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Lars-Anders M.

Bra motlys som gir det vakre landskapet liv.
Avsluttet .

Dette er et nydelig bilde Walter, jeg synes at Originalen er bedre og se på, flott at du tar bilder av så pene naturområder.

Mvh Tormod
Jan G.

Originalen gir best tegning i de mørke partiene, må bare gi min tilslutning til din forkjærlighet for det lokale sommerlandskapet.
Mvh Jan
johnny s.

Fredfull sommerlig kveldsstemning over dette. En god komposisjon der forgrunnen blir hovedmotivet hvis man ikke lar seg blende av selve solnedgangen. Til mine øyne kunne det gjerne vært presset frem mer dynamikk og fargespill i nedre halvdel.
(Oppfattelsen av hvordan det var er vel ganske subjektiv, og også mye avhengig av hvordan man bruker øynene. Slipper man mye lys fra sola inn på netthinnen så vil naturen rundt naturligvis oppfattes mørkere, og til lenger man feks skygger for sola vil ens lysfølsomhet øke. Det blir også "mørkere" til eldre vi blir. Jeg tenker at en NG-fotograf ville gitt dette motivet betydelig mer trøkk i detaljene.)
Solreflekser i objektivet kan man like eller ikke, jeg syns også at det kan tilføre spenning og liv i et bilde.
Jeg syns forøvrig du presenterer mange gode bilder med fint lys og gode farger, men at også en del andre motlysbilder virker litt mørke og tunge. Syns også dine komposisjoner er veldig godt balansert.
/j
Jostein S.

Hei
Fint lys på steinene og vegetasjonen i forgrunner
Flott stemning i bildet
Fin solnedgang det her
Jostein
Roar K.

Her blir det hipp som happ om hvem som sa slipp og hvem som slapp.
Hvertfall nekter jeg å velge versjon.
Her ser jeg for meg fotografen ålende på magen som en menig soldat på førstegangstjeneste for å få lav kameravinkel.
Du er en mester når det gjelder lys og følge opp med skarphet og da kommer jo de fargerike detaljene av seg selv som her hvor jeg tror du har truffet det optimale øyeblikk før det snur og blir for mørkt.

Roar
Sissel Elisabeth H.

Flott kystlandskap med nydelig kveldstemning og god dybde inn mot fyrlykta og solnedgangen. Et fint komponert bilde. Vakkert!

Mvh,

Sissel Elisabeth
Bjørn B.

Nydelig lys, og et vakkert og vel komponert bilde. Bra! :-)
Walter S.

Her vil jeg takke Lars-Anders, Tormod, Jan, Johnny, Jostein, Roar, Sissel Elisabeth og Bjørn for vennlige og oppløftende ord i kommentarene! Setter pris på deres mening.

@ Johnny: Det var hyggelig at du nevnte NG-fotografer som et eksempel til etterfølging. Ofte har jeg slike lyster, til f. eks. å øke både dynamikken og ikke minst fargemetning til det mere "tivoli-aktige" nivå, men tar meg som regel inn igjen og følge den (eller i hvert fall en nærmset opptil..) "naturlige" stien. Jeg liker spenstige valører og store kontraster, samt fargesterke bilder, men må liksom holde igjen littegranne...

@ Roar: Ikke helt usann det du sier om å åle meg frem på magen. I hvert fall stod jeg på knærne i rullesten-stranden, uten å ense vonde kneskåler (alt for et bra bilde!). Men, det er jo slik det skal være med en altoppslukende hobby. Når jeg er i riktig foto-modus ute i naturen, så enser jeg hverken det ene eller det andre. Litt kjedelig ofte at jeg glemmer tiden (kona har forlengs gitt opp) også og snur hjemover først når det har blitt mørkt.
;o)

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu