Sommer-regnbyge
En lun sommerkveld i Gamlebyen og timene gikk med til å fotografere motivene som nesten står i kø der - i den gyldne timen - da en lokal regnværs-sky plutselig lå rett over Gamlebyen og åpnet seg. Mens de fleste løp bortover veien for å søke dekning i sine biler, satte jeg opp stativet mitt rett under et digert kastanjetre og registrerte vær-omslaget og dette mystiske lyset som er så karakteristisk ved slike skift. Kastanjetrær blir høye og vide og har meget tett bladverk som gir god ly for regnvann. Det er derfor alle Gasthäuser på landet, nede i Mellom-Europa har kastanjetrær i hagen med uteservering, som beskyttelse både mot sol og regn.
Jeg likte stemningen og det skiftende lyset. Sol på skyen i bakgrunnen og regnvann på gatesten foran, som reflekterer både lys og himmelens farger.
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde38mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_637775} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
johnny s.

Du finner motiver og lager gode bilder også der andre ikke hadde tenkt tanken. Når bakgrunnen ikke er allverden interessant så er du dyktig til å se og bruke en forgrunn som får frem en stemning, og som gjør mye av bildet. Kan ikke huske at jeg har synes brostein og asfalt har vært så vakker.
Nydelig lys og farger, og som vanlig godt komponert.
Du har også fått med en med hetta godt over hodet som søker ly for regnet som prikken over i-en i dette "urbane naturbildet".
/j
Jan G.

Refleksene i brosteinen er fantastisk, et nydelig lys fyller bildet. Men det var bakgrunnen jeg merket meg først. De flotte og velholdte funkishusene er i ferd med å bli kulturminner i mange byer. Derfor er bildet også god dokumentasjon på stilhistorien i bygningskulturen.
Mvh Jan
Carsten H.

Jeg liker innrammingen nederst i bildet med både brostein og tverrgående lenke. Godt sett Walter.

Mvh. Carsten
Frode L.

Hei.

Henger meg på førstalende, du får frem stemningen på en flott måte.

Frode.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu