Rullestener, sol og fyrlykt!
Denne rullestenstranden på Asmaløy / Hvaler med 'Pikesten'-fyrlyk på pynten er vel et av de mest fotograferte motivene fra Hvaler. "Alle" skal ta et bilde av fyrlykta. Lykta var et av mine første bildene jeg la ut da jeg begynte her på foto.no - http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=5341...offset=525 - og siden har jeg ofte vandret utove denne spesilell stranden for å fotografere. Her er noen bilder fra samme strand, men tatt motsatt vei: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6278...offset=315
Bildet inngår i albumet Svaberg og kyst i Østfold - Bilder fra mine turer langs kysten her på Kråkerøy, Hvaler og Østfold forøvrig.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-06-17 15:17:35
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde46mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetOriginalen er et panoramabilde, sammensatt av 2 stk. HDR-bilder
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_638058} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Duy P.

Flott solnedgang fra Hvaler. Kjenner igjen denne plassen og venter på sydvest og kraftig vind da møter jeg opp.

:) duy
Walter S.

He-he!
Godt med litt lokalkunnskap, Duy. Blåser det sterk sørvest her så bør du ta med en 200-400mm f/4 eller noe sånt og stå litt på avstand opp i lia, fordi salt-sprayen driver langt innover landet her. Det er jo derfor det ikke vokser noe grønt her. Du kommer til å ødelegge kamerautstyret ditt ellers.

Takker for kommentaren.

Mvh,
Walter
astrid r.

Alltid nydelig på Brattestø,spesielt solnedganger.Vært på Asmaløya i dag,fra Viker mot Huser,men det blir mer kaffe enn bilder.Flott vær.
Astrid
Bjørnar O.

Akkurat etter min smak dette.Her har du et flott motiv der v2 komposisjonsmessig er best,etter min mening.
Solnedgangen og himmelens farger er virkelig flott
og sammen med det mørke,litt blålige landskapet, skaper dette en fin stemning.Sjøen er også fin. Fyrlykten er jo viktig her.
FLOTT.

Mvh Bjørnar



Frode L.

Hei.

Et nydelig og stemningsfullt bilde, henger meg på kommentaren til Bjørnar.

Frode.
Arvid O.

Liker begge versjonene,god komposisjon og flott eksponert !
Alf B.

To nydelige landskapsbilder med flotte farger og lys
Liker komposisjonen i v2 best, bærre lekkert dette Walter

Alf
Jostein S.

Hei
Fint, flott og nydelig vakkert
Godt motiv med gode farger
Jostein
Carsten W.

Jeg oppfatter V1 som mer harmonisk men kunne ikke nevne en spesielt grunn. Jeg så på bildene flere ganger og funderer fremdeles.
Øyvind L.

Ender antagelig på V2 på grunn av bedre lukket luke bak fyrtårnet :)...
Skjønner ikke helt fargene og lyset her og noe kan være en del av behandlingen på et senere tidspungt,men likte det. Kan hende litt mye skjerpet da sjøen har litt preg,mens derimot himmelen var ikke langt unna fløyel.
:)
Fint!
Tove H.

Nydelig lys, vakkert landskapsbilde. V2.
Solvår B.

V2. Dette kan bare nytes - lenge.
: ) Solvår
johnny s.

Et spennende bilde med en fabelaktig fin bue og dybde fra forgrunn og rundt fyret mot sola, eller motsatt vei om en vil.
Steinen på høyre side som ligger midt i buen og når akkurat opptil horisontlinjen er perfekt støtte for dybdevirkningen som dannes på denne siden, der skyer og steiner spiller på lag i samme bue, (Og horisontene faller så elegant sammen at det først så ut som fyret lå innerst i ei vik :-)
Sola er farlig langt til venstre, men en stor stein lenger inn og ned i bildet og et par-tre ting til er med på å dra tyngden innover mot fyrtårnet som står fjellstøtt plassert mot høyeste del av horisonten. (Ved å dele bildet midt på fyret og dekke for høgre side så ser jeg lettere hvordan venstresiden balanserer, og det samme med høyre side) og sammen så harmonerer alt slik som jeg ser det.
Farger/lys/kontrast etc har du kontroll på og legger på det nivå du vil.
Ser at maleren i deg har en finger med i spillet i komposisjonene, og er nok en av grunnene til at bildene dine skiller seg ut.
V2 blir et annet bilde, og er pent nok, men etter opplevelsen med originalen blir kuttet en litt amputert følelse for meg.
/j
Walter S.

Takk til Astrid, Bjørnar, Frode, Arvid, Alf, Jostein, Carsten, Øyvind, Tove, Solvår og Johnny for alle hyggelige ord i kommentaren!

@ Astrid: Kaffe underveis er også viktig.

@ Bjørnar: jeg mistenker oss til å ha noenlunde samme smak når det gjelder kystlandskaper.

@ Carsten: Det er ikke alltid man må hvite HVORFOR man liker et bilde bedre enn et annet. Det har noe med hvordan vi oppfatter harmoni på og gjøre. Samme sak som i musikk, f.eks.

@ Øyvind: Fargen har ikke noe med behandling og gjøre. Eneste som bruk av HDR gjør, er å utvide dynamikken oppe (i høylysene) og nede (i skyggepartiene), samt gi noen flere detaljer p.g.a. det.
Skarpingen du nevner ("sjøen har litt preg...") kommer av at det er 3 eksponeringer her, som registrerer hver bevegelse i småbølger 3 ganger når man "smelter" sammen til HDR (da blir det uro, eller "ghosting" som det heter, mens himmelen og stenene derimot står stille. En kjent "hodepine" bland HDR-fotografer er bevegelser i f. eks. bølger og vind i løvtrær.

@ Johnny: Du er god på analyse! Det er en fryd å lese dine kommentarer, og jeg blir ofte forundret over ditt analytiske syn på bilder og detaljer som jeg slettes ikke har tenkt over selv. Jeg derimot går ikke så klinisk / teknisk til verks, jeg overlater mine øyne å vandre og finne selv den beste komposisjonen, uten egentlig å tenke så mye. Ren refleks og intuisjon på og finne harmoni. Men det er mulig at tiden som bildende kunstner (en mislykket sådan, har aldri solgt et eneste bilde!) har hjulpet meg der.

Mvh,
Walter
Knut Aage D.

Kjempefint landskapsbilde med en god komposisjon og fint lys!
Walter S.

Takk for kommentaren, Knut Aage!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu