Utstyr
  • Nikon D 3200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger93
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_638225} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Lennart Wam H.

Hei gutten min! Jeg syntes du var flink når du tok dette bildet på frihånd og med manuell fokusering da fokuseringen var gått i stykker. Jeg syntes bildet ble skarpt så derfor tok jeg dette utsnittet. Hadde bildet blitt bedre med et mindre utsnitt. Det er vel også litt negativt at den sitter på en stolpe. Er ringmerkede fugler også negativt og ta bilder av?
Roar K.
+1
Fuglefoto med manuell fokusering står det respekt av. Ikke noe jeg prøver meg på - selv med stativ.
Her er det vel pappa som tar seg av redigeringen så da får han få korrigeringene der jeg kan fortelle at jeg ga hele to ekstra klikk på sharpen i Adobe CS5 Extended og forbedret skarpheten betraktelig. Da skal det i sannhet sies at det dukket opp ørlite støy i bakgrunnen som lett fjernes med støyfjerner eller i noen tilfeller diverse klikk på blur etter isolering av fuglen med f.eks. Magic wand.
Plasseringen i flata er perfekt. Ytterligere beskjæring her vil nok gi enda mer tap av skarphet.
Hva biofoto angår så sier jo en gammel regel at det ikke skal være menneskeskapte elementer med i bildet. Men i det moderne samfunn blir dette nærmest umulig da fuglene jo bruker stolper, ledninger, hustak osv. Det er opptil flere arter, både rovfugler og annet jeg aldri ville få i Goa i India hvis jeg skulle la være å eksponere dem på ledninger der de sitter over åpne marker og speider etter bytte.
Hva ringmerking angår så har jeg så vidt jeg husker aldri sett at det skal være negativt for et fuglefoto. Kanskje heller motsatt for det forteller noe om fuglens bevegelser. Jeg kan i den forbindelse nevne at fiskeørn ringmerket i Norge er observert i Goa i India. Litt av en flytur når man tenker på at flyturen for mennesker tar bortimot et døgn.
Hvorfor ikke la Michael gjøre en del av etterarbeidet under veiledning? De unge ser ofte bedre både det ene og det andre.

Roar
Lennart Wam H.

Tusen takk Roar for mye fin forklaring og det skal jeg prøve å tenke på. Kan selvfølgelig la han gjøre litt mer etterarbeide, men har stort sett tatt meg av dette da jeg vet han har skolearbeid og trenger å få være litt barn også. Redigering av bilder er tidkrevende når han kommer hjem med mange hundre bilder.
Svein R J.
+1
Ja her er det bare å henge seg på Roar sin utfyllende kommentar å si att jeg er enig i det han skriver,ang bilde er det ett flott portrett av Makrell terna

Mvh Svein
Walter S.
+1
Personlig så liker jeg godt et bilde av en makrellterne som sitter ned - i 2 sekunder - fordi makrellterner i flukt har vi sett hundre vis av. Ikke så mange som klarer å ta seg innpå denne flotte fuglen når den hviler.

Godt plassert i bildeflaten og godt eksponert. At du i tillegg måtte fokusere manuelt er jo en ekstra fjær i hatten for deg.

Mvh,
Walter
Oddmund K.
+1
Knallflott, teknisk godt og fint plassert i flata..henger meg på Roar sin velfunderte og grundige kommentar. Du kommer så så langt som du vil innen foto :)
mvh Oddmund
Lennart Wam H.

Tusen takk for fine kommentarer alle sammen!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu