En lunde fra Runde
Dette går såpass kjapt at det er et C-moment for min del. Derfor veldig fornøyd. Brent på sia, så helstrøkent er det ikke.
Utstyr
  • Canon EOS-1Dx
  • Canon EF500 f/4 L IS
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/2500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger132
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_638272} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Svein R J.

Og for ett blinkskudd av denne lunden fra runde
skarpt med fine farger og flott bakgrunn


Mvh Svein
Ingrid Milly L.

Fint fanget fra deg dette og med de fleste fargene synlig på fuglen blir det veldig vakkert.
mvh. Ingrid Milly
Bjørnar P.

Lunden kan neppe sies å være elegant i luften, men med et så spesielt utseende er den likevel veldig fotogen. Du har fanget den i en god komposisjon og med fin skarphet. Bakgrunnen er fin og nøytral. Noe harde lyskontraster, som gjør at høylysene brenner ut og skyggene gror igjen noen steder. Kan kanskje rettes opp ved annen etterbehandling.
Henrik S.

Dette er c-moment for de fleste det Torbjørn! Bra gjprt men som du selv nevner litt hard lys som gjør at det hvite blir utbrent. Men du bør være veldig fornøyd med å ha klert dette med 500mm!

Mvh Henrik
Solvår B.

Jeg henger meg på rosen. Flott av lunden.
: ) Solvår
May-Brith O.

Et godt og ikke minst morsomt bilde av Lundefuglen. Artig tittel å:-)
Duy P.

Oh, blitt meget stødig i hånda med 500mm. Knall bra dette. Du har nevnt litt lys på sida. Ellers ikke lett med sort hvit samt full fart som denne. Bra jobba Torbjørn.

:) duy
Sissel Elisabeth H.

Herlig svev av denne skarpe fargefine fuglen mot lekker dus bakgrunn.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Harald N.

Henger meg på Duy og dei andre , flott!

Mvh Harald
Jan G.

Dette er utmerket. Jeg forstår ikke Bjørnars negative merknader til et bilde som dette. At det tetter seg litt til i enkelte små sorte partier gir bildet en fin grafisk effekt, billedmessig er det et stort pluss.
Mvh Jan
Jostein S.

Hei
Nydelig bilde
Kommer inn for landing med maten i nebbet
Veldig fint formidlet
TOPP
Jostein
Torbjørn P.

Takker så mye for alle hyggelige kommentarer.

Bjørnar skriver "rettes opp", da tolker jeg det som om det menes at dette pr definisjon er en feil. Jan skriver om de samme forholdene "billedmessig er det et stort pluss". Tja, delte meninger. Uansett er dette naturlig da lyset var så hardt da jeg var der.
Bjørnar P.

Det er veldig lite, om noe, som kan sies å være "feil" i et bilde uavhengig av hva fotografen har ønsket å oppnå og uavhengig av hvem som betrakter bildet. Mine og andres meninger er derfor ikke en fasit, men et uttrykk for hva hver enkelt av oss har av prioriteringer og følelse av hva som kunne gjort bildet bedre.
Selv om det ikke til enhver tid skrives "Etter min mening så...." må alle kommentarer likevel leses som om kommentarene starter slik.
Du skylder dog kritikeren såpass som en gjenytelse for at han eller hun har brukt tid på nettopp ditt bilde at du tar alle råd seriøst. Om da konklusjonen til slutt blir at du velger å ikke følge rådet, har kritikeren ingen grunn til å ta det ille opp. Forklarer du hvorfor i tillegg, vil kritikeren kanskje revurdere som kritikk også.
En samtale om et bilde der personene har ulike utgangspunkt blir ofte fruktbart for begge parter ved at man tvinges til å tenke alternativt.
Hans-Jørgen H.

Brenner seg litt på sida ja..men artig lundebilde fra Runde med fangst i nebbet.
Ser du sitter med mange nydelige Rundebilder etter denna ekspedisjonen der vest Thorbjørn!
Har vært der for mange år siden, men frister til gjenvisitt...
Tyrin.
Torbjørn P.

Takk til Hans-Jørgen

Bjørnar: setter stor pris på å få en utfyllende kommentar da det har blitt mye "Fint bilde" her etter hvert. Jeg tar så absolutt din kommentar seriøst. Kunne gjerne tenke meg konkrete tips i forhold til etterbehandlingen. Har forsøkt meg i Lightroom med å pensle på lavere eksponering, dempe høylys osv. Med mine ferdigheter klarer jeg ikke å "trylle bort" utbrente fjær på fugl.

At det svarte gror igjen synes jeg ikke gjør så mye, men skulle som nevnt vært uten det utbrente partiet.

Ellers kan jeg være enig i at man ikke behøver å spesifisere "etter min mening" hver gang man kommenterer, det er en naturlig del av hele konseptet med bildekommentarer. Ellers så føler jeg at mange har ganske sterke oppfatninger om hvordan ulike kategorier bilder "skal være". Jeg har lært mye av kommentarer her inne, men har nok også delvis havnet i en "boks" formet av en del her inne.
Trond W.

Lekkert fluktbilde! Sidelyset funker men ikke optimal. ellers bra skarphet og bakgrunn.

Trond
Tore H.

Fin og skarpt av Lunden med en dus bakgrunn.
Jeg vet ikke om det er bare på skjermen min, men jeg synes det støyer litt i bakgrunnen.
Tror du kan høyne kvaliteten yttligere med litt ettebehandling.
Forvaring ville jeg gjerne hengt dette bildet på veggen :)

Mvh
Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu