Kong Salomo og Jørgen Hattemaker
Bildet inngår i albumet Portugal -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-06-25 12:34:09
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-5
  • Olympus 12-60mm
  • Brennvidde30mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/1500s
  • Nei
  • Annet200 ISO. Frihånd fra båt i fart.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger107
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_638740} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jan G.

Et vakkert, litt fremmed, bylandskap, men særs god skarphet. God dynamikk og fin koloritt. Kunne tenkt meg mer kontrast i skulpturen i baugen av båten. Får ikke helt tak i relevansen med tittelen.
Mvh Jan
Trygve B.

Dette er et meget bra bilde. Et bilde som jeg ble sittende og tenke på. For meg fremstår tekst og bilde på en utmerket måte. Båten fremstiller rikdom og luksus, mens andre er pakket tett sammen i denne boligblokken. På den måten får du frem forskjellen på en talende måte uten å buke mer enn de ordene som er nevnt. Godt eksponert er bildet også. Mvh Trygve
Bjørnar P.

Jan: Mens du ser på bildet kan du spille dette: http://www.youtube.com/watch?v=9ldJtrP1ONg
Roar K.

Joda, jeg følger assosiasjonen til Prøysenvisa.
Boligprisene er nok ikke de samme i fattige Portugal som i Norge mens skuta koster flesk.
Leste om en som hadde kjøpt en gammal seilbåt med tilhørende båtplass for 100ooo i Norge som han flyttet inn i og hadde det helt ålreit fordi han aldri rakk opp i budrundene på leilighet da banken ikke ville gi lån. Dermed ble båtplassleia som ikke var all verden en overkommelig husleia.
Men dette er en fotoside så da får vi si litt om utsnittet som jeg så absolutt har sansen for.
At gallionsfiguren er lagt langs baugen og delvis dekker skutenavnet kan ikke lastes fotografen.
Litt pirkete kan man kanskje være og etterlyse litt oppretting i venstrekanten hvilket kanskje er å forlange for mye hvis bildet er fullframe.
Alle detaljene og tekstilutsillingene kan man jo stirre lenge på og stadig finne nye ting.
Denne kommentator ville valgt en forsiktig tilleggsoppskarping uten at det er ment som noe bastant krav i denne sammenheng.

Roar
Jan G.
+1
Det er første gang jeg hører denne visa. Synes ikke båten ser ut som en luksusyacht.
Mvh Jan
Bjørnar P.

Jan: Båten frakter turister langs havneområdet i Porto. For en stor del av lokalbefolkninga er nok disse turistene for rikinger å regne. Eieren(e) av båten er nok heller ikke i kategorien "Jørgen Hattemaker".
Portugal er et land med mange og stolte tradisjoner som et land av sjøfarere, men mange sliter i dag med noe så grunnleggende som å få seg en jobb. I Alf Prøysens ungdom, som i dagens Portugal, var nok kontrasten mellom sliterne og de velstående mye større enn i dagens Norge.
Jan G.

Bearbeidingen av bildet er meget dyktig utført. Husfasaden er meget vakker og du har gjengitt den med glimrende detaljer. Bildets problem er båten, som er en estetisk katastrofe, enten du ser på linjene (aller mangel på sådanne) eller på det gyselige fargevalget. Det er heldigvis sjelden man ser så stygge båter, særlig i sørlige farvann hvor bådbyggeriet er en kunst.
Mvh Jan
Bjørnar P.

Jan: Båten er nok noe pretensiøs ved sin bruk av gallionsfigur som gir assosiasjoner til langt vakrere skip fra seilskutetida. Fungerer dog sikkert som lokkemiddel overfor turistene.
Enig i at det er et minus for bildet dersom bildet var ment å kun spille på det estetiske. I dette tilfellet er det fortellinga som veier tyngst for meg.
Øyvind L.

Kompakt og detaljert og fargerikt og verdagslig preg.
Rent bildeteknisk synes jeg at bilde er litt flatt ,men går for fotellingen.

Truls Bastian H.

Perfekt tittel som gir et allerede spennende bilde ytterligere interesse.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu