Utstyr
  • Hasselblad H4D- 31
  • Hasselblad Hasselblad HC 50-110mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_638886} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Jostein S.

Hei
Du slette min tid for et landskapsbilde
Dette er så vakkert at det er til å grine av!
For et motiv, så herlig at....
Og for et lysvell, fantastisk
Jeg blir nesten målløs
Gratulerer med det vakkreste bilde og lys, jeg har sett på lenge
Jostein
Per F.

Ja du slette mi tid for ei vakker slette med dramatiske fjell i bakgrunnen. Et utrolig flott bilde der lys, komp og farger er heilt topp. Gratulerer med blinkskudd :-)

Mvh Per
Gudmund N.

Helt nydelig!!:)

Mvh Gudmund N
Bjørnar O.

Et imponerende flott landskapsbilde du har her.
Et HDR bilde(vil jeg tro)av ypperste kvalitet.

Mvh Bjørnar
Kristinn G.

Ja HDR
Er en forkortelse for
Helvetes
Dritt
Bilde

Men her er reultatet et bra HDR bilde.

Hadde vært morsomt å se bassbildet for samanlining.

Bjørnar P.

Et eventyraktig bilde. Farger og lys av en annen verden. Må da være en landskapfotografs paradis dette?
Vanskelig å si hvor mye som er virkelighet og hvor mye som skyldes etterbehandlinga, men rent estetisk betyr det lite. Særdeles vakkert er det i alle fall.
Ikke ofte man ser bilder tatt med et digitalt Hasselblad, og den store bildebrikken kombinert med ekstremt god optikk gir muligheter for å fange nyanser vi andre med såkalt "fullformat" eller mindre skal slite hardt for å oppnå.
Ikke minst er kontrastomfanget veldig stort, men om det er så stort at behovet for HDR-teknikk i praksis er borte, hadde det vært interessant å høre fotografens mening om.
john a.

Takker så mye Bjørnar for en fundert kom.. Kristinns kom. forbigåes i stillhet.
For meg er foto et spill av lys, farger og føleser. Tenker ofte på musikk når jeg LAGER bilder. For det er det jeg ønsker å gjøre. Et bilde kan lages i 10 versjoner ettter stemninger og føleser. Ingen spør en maler eller skulpåtør om det var sånn det så ut. Det viktige er ikke hvordan RAW filene er men hva sluttresultatet fungerer for den som ser bilde
MVH john
Bjørnar P.

Vi har lett for å tenke at et fotografi MÅ ha dokumentariske kvaliteter, men som du sier er ingen selvfølge at en fotograf skal legge mer bånd på sitt uttrykk enn en kunstmaler eller skulptør gjør. Det er likevel greit å vite om bildet i hovedsak er skapt i kameraet eller foran dataskjermen. I sin ytterste konsekvens kan vi i motsatt fall ende opp med å sammenlikne bilder tatt med et kamera og bilder som er skapt i sin helhet i datamaskinen, og da tror jeg fotografiets funksjon som sannhetsvitne blir borte. Kanskje er vi allerede i ferd med å komme dit?
Kristinn G.

Jeg er nok preget av å jobbe i IT bransjen, og der er det ekstrem bruk av 3 bokstavers forkortelser. Jeg synes det er morsomt å vrenge på slike.

Meningen min her var å formidle at til tross for å jeg ikke liker HDR så er dette en god versjon av noe jeg ikke liker. (altså ment som skryt av dine ferdigheter, samtidig som jeg avslører min smak / smakløshet).

Sissel Elisabeth H.

Eventyrstemning med flott dramatisk himmel. Lyset er nydelig, fargene og kompen like så. Dette ble et storslagent landskapsbilde.

Mvh,

Sissel Elisabeth
Børge W.

Enig med Bjørnar her. Kontrastomfanget er ikke større enn at kameraet klarer det uten bruk av HDR. Spesielt synes jeg bildet er lite vellykket i himmelen og skyene, mens alt som ikke rører seg er greit. Landskapet er spektakulært og innbydende .
Nils Henning A.

Et utrolig motiv, men jeg ville nok dempet det noe. Skyene er nevnt. En kan missbruke HDR og for meg ligger du på grensa her.

Nils Henning.
tom mamen b.

for å ta det første først: min personlige mening om bildet er at det er knallbra, jeg liker intensiteten her og det nesten maleriske/eventyraktige. Her er det opp til enhver å tolke/lese bildet som en selv vil - og dermed få sine egne følelser for bildet. Mange kommentarer her tyder på at det er noe i bildet som "rører" ved de fleste - og bare det er meget bra (= et meget bra bilde/fotografi). Når det er sagt: det er synd at et fotografi ALLTID skal bedømmes utfra kamerautrustning, lysutstyr etc for å defineres som godt fotografi eller ikke! (Vi spør da ikke snekkeren om hva slags hammer og sag han brukte til å bygge huset - og brukte han feil hammer og sag så er huset dårlig!!!) Et godt bilde, det være seg fotografi, maleri, akvarell eller you-name-it defineres av hvordan det treffer/snakker til oss tilskuere. Å definere fotografi som et "sannhetsbevis" er nok den største løgnen som noen gang er presentert, jeg viser her til utallige fotografiske bilder opp i gjennom historien som gang på gang har blitt definert som løgn/propaganda - særlig fra Sovjet-perioden. Et fotografi (som også et hvert bilde) definerer kun den som lager bildet's følelser, eller holdning/standpunkt i gitte saker. Et fotografi kan aldri bli nøytralt!

mvh

Tom Mamen Braastad
Walter S.

Jeg liker ditt bilde John! Du er kompromissløs og følger ditt hjerte, uavhengig av at noen stabeister her inne prøver å fortelle deg hva du IKKE bør gjøre og hva du heller BØR gjøre. Og det er jo ikke første gang heller.

Er det ikke merkelig? Noen få selvoppnevnte eksperter har enda ikke akseptert at man kan ta flere eksponeringer for så og legge det sammen og dra ut akkurat hvilke valører man selv vil ha ut. Fler-eksponeringer har eksistert lenge før digitalfotografi gjorde det enklere.

Jeg er selv stor bruker av HDR-teknologi, nettopp fordi - som du selv sier - man kan selv bestemme lys, farger, stemninger og de følelser som settes i sving. Det kalles å være kreativt!

Men jeg har nå (de tre årene jeg har benyttet meg av HDR-teknologi) vært så dum at jeg alltid trodde at HDR står for "High Dynamic Range". Så dum jeg har vært! [klask-i-panna!)

Det er først nå (her inne) at noen har brydd seg med og fortelle meg at jeg, og du, og alle de andre som bruker HDR, har tatt feil - og denne person har nå endelig gitt oss den rette definisjon.

Jeg er derfor glad for at en så eminent fotokunstner som Kristinn G. nå har definert ordet HDR for oss. Jeg bare lurer på om hans definisjon: "HDR = Helvetes Dritt Bilde" - kanskje må ses i sammenheng med hans siste foto-mesterverk "Potetgull i pose" aka "Opus 32" - hvor han viser oss hva stor fotokunst egentlig er...?
Opus32: http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=699786&...erid=97726

... eller om dette hans potetgullbilde egentlig skulle ha en annen tittel? Jeg tenker da mere i retning av "keiserens nye klær" eller... hva vet jeg. Skal vi andre fotografer forsøke og komme opp på Kristinn G. sitt nivå (egentlig kan vi gi opp med en gang, for det klarer vi ikke!), så må vi nok ta hans så elegant formulerte kommentar her inne for hva det er! Dritt!


Ha en fortreffelig ettermiddag, John - og fortsett med og forbause oss med dine flotte HDR bilder!

Mvh,
Walter
Jan G.

Mye interessant filosofering om bildets begrunnelse her.Personlig synes jeg at opplysningen om at det er en Hasselblad er interessant som et utgangspunkt, men det avgjørende er resultatet. Da vet vi ikke om bildets emosjonelle uttrykk er skapt ved eksponeringen eller i billedbehandlingen, eller en kombinasjon. Men det er ikke viktig, men ved offentliggjøring av bilder i fotoblader er det vanlig at bildet ledsages av et utvalg exif-data og supplert med informasjon om billedbehandlingen. Dette er selvsagt ikke noe vi har krav på, men en nyttig veiledning for den fotointeresserte betrakter.
Mvh Jan
Walter S.

Forøvrig, så synes jeg at en kommentar som "Helvetes Dritt Bilde" ikke hører hjemme her og vitner om respektløshet og dårlig folkeskikk.

Kristinn G. burde lære seg og "ta rev i seilene" når han uttrykker sin misnøye med HDR-teknologien som sådan. Det går an og la være og kommentere hvis man ikke liker et bilde og / eller den teknologien som er brukt, eller lese litt om diplomati på Wikipedia, før man formulerer seg...

Mvh,
Walter
Kristinn G.
+2
Uff da hva har jeg gjørt.
Jeg beklager. Legger meg flat. Ber om unskylding.

Dette er ikke første (og antakelig ikke den siste gangen at mine forsøk på vittigheter ikke treffer.

Som formildende omstendigheter kan jeg trekke fram at dette forsøket på vittighet ble ført i pennen sen en natt. Jeg ante ikke konsekvensen av det jeg satte i gang. Så atter en gan ber alle som føler seg fornermet av mit misbruk av HDR akronymet så kan jeg legge ved at ISO brukes også i flere sammenhenger.

Når dette er sagt så vil jeg understreke at generelt sett liker jeg ikke HDR bildder. Dog finnes det fine unntak. Et eksempel er http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=6801...erid=43754
Hvis dette er HDR bilde da.

Jeg husker at jeg også har sett fine HDR varianter fra deg Walter.

Så hva kan jeg gjøre for å bøte for min smak løshet eller mangel på forståelse på personlig intigritet.

Formange år siden arbeidet jeg i Kirke og utdanningsdepartementet. Da kom jeg i skade for å forme lederen for Noregs måålag. Ikke på grunn av at sa at jeg ikke likte Nynors, men på grunn av at jeg brukte Advokat Hestnes som eksempel (han arbeidet for riksmålsforbundet). Denne tabben såret så dypt at lederen aldri tilga meg uansett hva jeg prøvde på. Når jeg så hvor dypt og inderlig hum ble krenket var jeg glad at vi ikke bodde i Bosnia.

Nokk om det.

Det er fantastisk at potetgull er evnen til å løfte meg fra Ivrig amatør som drømmer om at det er mulig å smile til en virkelig kunstner.

Når jeg har nådd slike høyder er det vist bare en vei som er mulig og det er nedover. Men kanskje jeg har muligheter for å fly høyere hvis jeg begynner å fotografere fugler med Hasselblad.

For siste gang så legger jkeg meg paddeflat.


Kristinn
Alf B.

Fantastisk bilde med flott eventyraktig stemning
Det er som og se 4 årstider samtidig, nydelige kontraster og herlig lys

Mvh. Alf
Børge W.

Walther: Burde du egentlig være her inne hvis du blir så provosert av andres meninger?
Svein V.

Ja, her vart temperaturen høg! Ber innleiingsvis om orsaking, Kristinn, fordi nynorsk til vanleg er mi målform ("å forme lederen for Noregs måålag"?). Friske diskusjonar saknar eg litt her, og her er det friskt nok, og så langt har vi vel ikkje hamna på vanleg bloggnivå? Diskusjonen om kva som er fotografi eller teknologisk målarkunst, er artig. Kan hende er alt muleg og lovleg?

John, du er kan hende inspirert av dansken Hans Kruse sine fantastiske landskapsfoto frå f.eks. Dolomittane? I alle fall har ditt bilde same sansen for det dramatiske, komposisjonen sit på same eksakte måten osv, men du går lenger i bearbeiding. Eg synest dette er flott, men meir toler vi kanskje ikkje?

Roar K.

Her bør jeg kanskje takke Svein Volle for hadde ikke han kommentert dette bildet i dag slik at jeg fikk se det under sist kommenterte så hadde jeg antagelig ikke fått sett det for det har gått meg forbi da det i sin tid ble lagt ut.
Praktfullt bilde.
Jeg har jo fulgt dine arbeider gjennom en del år, John.
Jeg tenker mye som deg selv om jeg går helt andre veier. HDR er ikke min greie uansett forskjellige tolkninger av forkortelsen som gis over her.
Jeg er jo sjøl kjent for å lufte meninger rett fra lever'n og ble jo derfor etter 6 år og over 600 bilder kasta ut fra Photosight.org for et år siden.
Heite diskusjoner kan man også lære av, men man bør vel holde seg innenfor sømmelighetens grenser og ha V V plakaten samt mobbeloven i bakhodet når man skriver uten at det bør ta livet av ironi og litt morsomheter som vi bør tåle. Det er vel først når slike ting blir gjentatt gang på gang at mobbeparagrafen bør dukke opp.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu