Reven i landskap
Lofoten turen med Leif, Kåre og Henrik var hovedsakelig landskapsfoto. Fikk da tips av vår gode venn Ketil Olsen om denne tispa. Den var meget fotogen og samarbeidsvillig. Fotografert med 14-24 f2.8 (her var 19mm). Altså ikke noe fjernstyrt eller timelaps. Sendte dette til NM Villmarkslivs fotokonkurranse. Og fikk 40 poeng.

Sikker på mange som har sendt inn til NM fortsatt skjønner "ikke" hvilke kriterier et bildet skal juryeres etter (orginalitet, kvalitet, komp, vanskelighetsgrad, sjeldent art osv osv). Ikke minst mange er skuffet at innsendte bilder ikke skåret høyt nok og andre ble overrasket med et helt ordinær motiv kan få 45 poeng (altså beste poengsum man kan oppnå).

Ja et landskapsmotiv kan være minst like fint som dyr/fuglemotiv. Da mener jeg det bildet burde være ekstra ordinær, ikke bare noe bølger med fin solnedgang. Er vanskelighetsgraden til innlandnings hønsehauk mye mer enn hønsehauk parring eller sivhauk. En bjørn/ulv fra Finland er de mer verdt enn kongeørn/spurvehauk fra Dalen hvor begge er kommersielle plasser. Fortsatt mange spørsmål hos meg og kanskje hos mange andre fotografer.
Vi kjenner vel til at juryen har nok av kunnskaper og kompetanser til å vurdere hvert bilde til sitt beste skjønn ut i fra bildets orginalitet og kvalitet.

Her gjelder det å stå på og sende inn de beste bilder man har. Hva juryen bedømmer, blir " Smaken er som baken ". Men de har nok en vanskelig oppgave også.
Liker selv dette bildet veldig godt. Fornøyd med modellen og landskapet
Bildet inngår i albumet Alt som fanger mitt blikk - Fotografert i forskjellige situasjoner og turer som jeg var med.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-06-27 21:58:00
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • d3s
  • 14-24
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger270
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_638974} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Ivar W.

Rått revebilde og ganske uvant setting.
Ikke ofte man tar slike bilder med vidvinkel.
Dag Tore ..

Kvalitestbilde du skal være godt fornøyd med!Her er det meget dyktig jobbing,med gode resultater! Jeg må også gratulerer med resultatet i Villmarksliv! Her er det meget tøft å delta med bilder ! Vurdere å vente ,med å delta her!Her er det kun det beste som teller! Men du har så mange gode bilder på lager!Det er bare å sende inn det beste du har!Venter på flere gode blinkskudd i sommer!Stå på;)DAG
Jostein S.

Hei
Et fantastisk bilde
Et utrolig flott motiv
Et skjeldent godt bilde
Jostein
Magnar B.

Meget bra;)
Geir K.

Mget flott bilde. Flott rev i et unikt flott landskap.
Liker dette Duy.

Geir
Knut Georg F.

Pent bilde.Bakgrunnen konkurrerer en smule med forgrunnen.
Mvh Knut
anders s.

2 nydelige bilder
liker spesielt godt versjon 1
herlig miljø rundt reven

mvh anders
Solvår B.

Jeg henger meg på rosen. To nydelige bilder.
: ) Solvår
Thore R.

To severdige bilder Duy. Særlig V1 med tanke på brennvidden du har brukt. Det gjør seg bra med skarp bakgrund. Litt uvanelig da de fleste dyrebilder blir tatt med telelinser.
Nils Henning A.

Kjempebra bilder som fortjener alle poenga.

Nils Henning.
Roar K.

To gode versjoner der jeg holder en knapp på originalen.
Ser du skriver i underteksten at den poserer velvillig, men det ser da unektelig ut som om den kjefter på fotografen.
Gode detaljer og den mektige naturen i bakgrunnen er jo ikke akkurat negativt for bildet det heller.

Roar
Per G.

To flotte bilder av reven dette Duy. Meget spesielt med landskap og rev presentert slik.
Mvh
Per
Morten E.

Fantastisk flott foto som innehar alt. Skjønner din frustrasjon ang. poeng i NM, og det samme gjør jeg...

Glimrende på alle måter. Stå på videre!



Duy P.

Tusen takk folkens.
Morten du er bare Morten og jeg er bare Duy. Jada vi må stå på videre. Og regner med juryen har gjort en rettferdighet vurdering.

:) duy
Bjørn Åge O.

Flott bilde Duy av denne reven med et litt uvanlig reveoppsyn , med en flott positur med et herlig fjell landskap der jeg går for org, TOPP SITUASJONSBILDE
Svein R J.

19mm fantastisk denne reven må jo ha vært beskyttende ovenfor ungekull eller du har vært usynlig he he meget flott bilde i fantastiske omgivelser du får GULL fra meg Duy

Mvh Svein
Oddmund K.

Henger meg på all rosen over disse to flotte og unike bildene..fantastisk bra :)
mvh Oddmund
Marion N.

Flott å sjå også omgivelser i kombinasjon med reven, dette må ha vore ein flott opplevelse. Gratulerer med sølv:) Til konkurransen så må eg sei at eg opplever å få best uttelling med landskapsbilete, og diverre ikkje har nådd opp med tildømes fluktbilete av fugl. Lurer også på om dette er same revetispa som tilfeldigvis dukka opp i veikanten på min lofottur http://mln-foto.blogspot.no/search/label/Raudrev.
Ane Therese R.

to fine bilder av rødreven :)
Terje S.

Syntes du får bra score på bildet ditt. Bildene i konkurransen bedømmes etter 3 momenter. Teknisk utførelse, orginalitet og komposisjon. Bilde er flott det, men slik jeg ser det er lyset ikke på din side. Komposisjonen er fin den og artig med vidvinkelperspektiv, men en halvtam rev er ikke akkurat orginalt og så utfordrende å fotografere. Ei heller ett takknemlig foto-objekt. Konkurranser er smak å behag. Vinn å tap med med samme sinn :)
Duy P.

Takk til dere siste også.

Hyggelig at du skriver et par ord Terje. Fullstendig klar over at halvtam rev kan alle få og lyset er kjedelig. Ingen anning hvor mange har fått reven med mektig fjell samt vidvinkel. Jeg blir aldri klok av juryen, men sånt er det alltid smak og behag på en konkurranse.
Skal alltid et motiv med knall lys får mye mer en et med regn/snø strier som gir en anning stemning?

mvh Duy
Terje S.

Striregn, snøkave og spesielt lys skaper bilder. Juryen liker slik om du greier å fremheve det på dine bilder. Regn er vanskelig å fremheve i bilder.
Duy P.

Terje :)
Vanskelig å fremheve et motiv når lyset er flat og kjedelig, du har jo rett som bare det. Du har sikker fuglt med NM i år. Mange får alt for høye skår og andre blir vraket av en vanskelig sjeldent art.
Du kan telle på en hånd hvor mange av oss I NO har haukeparring eller hvor "få" som har sothøne/toppdykke i spesielt lys. Jeg mener sjeldent arter og vanskelighetsgraden burde få mer poeng (hvor en bruker masse tid og planlegging for et motiv) kontra en art fra et vann hvor de er vant til masse mennesker (som man drar ned en kveld med flott lys. Da sitter det som skudd). Reven tok jeg som eksempel. Synes runde fire fikk jeg kjempe bra for mine ordinære bilder. Du kan jo titte på min FB (NM i Fotojakt) album.

mvh
Duy
Terje S.

Jeg følger med men slike konkurranser kan aldri bli rettferdig ut fra personlige oppfatninger. Det er fortsatt smak og behag til jury som bestemmer og ikke vi som har tatt bildene . Klødde meg mange ganger i hodet i fjor når jeg trodde jeg skulle dra til med kjemperunder, men det gikk ikke slik jeg hadde trodd.Har ristet mang en gang på hodet over bilder som får høy score men slik er det bare så lenge det er en jury med sin smak som sitter å bestemmer.Den dagen du tror du har 35 sølvbilder, 10 gullbilder og 5 bomskudd med bronse er det du som blir Norgesmester. Når jeg vant hele konkurrnasen i fjor så hadde jeg vel ett snitt på snart 40 poeng på mine bider. Har du 50 bilder som holder samme nivå som dette så er det din tur å bli Norgesmester :)
Duy P.

Det er vel derfor vi har en jury. Smaken som baken sier jeg. Men takk for at du tok deg tid å oppfølge denne saken. Mange har også sikker klødd seg gang på gang og fortsatt ikke skjønt noe. Joda har definitivt lyst å slå deg i denne kampen. Med så lite tid og natur ressurser i nær området må jeg nok drømme lenger Terje. Du er jo dyktig og det vet vi alle :)
Terje S.

Meg slår du i år :) Jeg vant i fjor så det får holde. Men personlig smak trenger ikke å bety bakende. Du fikk tross alt 40 poeng som er 5 poeng fra gull. Ikke noe dårlig bilde, men jury bør faktisk skille mellom ting, ellers blir det ingen konkurranse. Hadde du byttet ut reven med ei gaupe og vist det til verden, så hadde orginalitet steget til de store høyder. Uansett ett bra bilde som også er ett sølvbilde i mine øyne.
Avsluttet .

Flott bilde som skiller seg ut på orginalitet. Interessant debatt vedr bedømming av bilder i fotokonkurransen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu