Regnskyer på vei ...
Tok et kjapt bilde nedover Voldgaten (Vakthuset helt til høyre i bildekanten er portvakten over Voldporten) før regnværs-skyene tok meg igjen. Forresten, det var flere enn meg som var ute for å fotografere i det fine kveldslyset. Syntes lyset var så fint, der den lave men sterke kveldssolen lyser nedover Voldportgaten inn i fra venstre.
Gatepartiet bortover, forbi bilene, kan man se her: http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=7002...utvalgid=9
Har klonet vekk en stor og meget sterkt rød telefonkiosk, av den gamle typen. Den står like bak og til høyre for den første bilen. Jeg ville ikke ha denne røde "klædden" der, midt i det grønne.

Ang. disse røde telefonkioskene: De er, som sagt, fredet av Riksantikvaren. Telenor må ta vare på 100 stk som står utplassert rundt om i hele Norge. Det skal minst være 1 i hver fylke. I Østfold er det 3 stk. Denne kiosken i Gamlebyen er kiosk nr.: 100 (den siste). Komplett liste over alle vernede kioskene finner du her: http://www.telemuseum.no/joomla/index.php?option=com_cont...Itemid=146
Det har vært en del "sivil ulydighet" angående noen av kioskene som skulle vrakes: Bl. a. dette her: http://www.hugen.no/alden/prillarguri.htm
:o)
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-07-03 21:03:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-07-04 12:00:02
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Brennvidde32mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_639561} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jan G.

Nydelig lys og masse skarphet. Vellykket kloning. Dyktig gjort. Kanskje du også skulle sett litt på brospennet midt i bildet? Det ser vanskelig ut.
Mvh Jan
Avsluttet .
+1
Jeg tar av meg hatten for dine landskapsbilder. Særdeles dyktig utført arbeid, jeg liker v1 best, synes v2 ble litt for mørk, men smak og behag.

Du er så flink med farvene i dine bilder. Du vet å komponere et bilde. Fryder meg også over det store treet som kommer så fint frem i lyset. Slik skal HDR bilder se ut. Sa jeg det igår?. Jaja.
mvh arild
Kristinn G.

Versjon 2
tom mamen b.

synes at v2 gir et bedre bilde av sollyset, kontrasten er høy nok og gir regntunge skyer (som kanskje kunne vært enda mørkere kanskje?) dramatikken som ønskes. Nok et veldig flott bilde fra østfolds hovedstad - bra jobba Walter

mvh

Tom Mamen Braastad
Harald G.

V2 for meg. Syns fargen ble noe gild på det røde huset i V1. Flott stemning når naturen ikke helt har bestemt seg om det skal være sol eller regn. Dramatisk lys oppstår da. Jeg ser en del av dette her oppe, spesielt på sensommeren. Nok et flott arbeid fra deg.
Mvh
Harald
Inge S.

Sommerlig og fint motiv med sterke fine farger. Fotografen til høyre skaper liv i motivet.
Roar K.

Nei og nei for en overraskelse at det er regn i vente.
Enn så lenge fint lys som henter ut skarpe og fargerike detaljer i dette motivet som er fint komponert med skrå kameravinkel.
Ute til høyre ser vi at du var ikke den eneste som forsøkte å få sine bilder i boks før regnet kom.
Etter litt om og men velger jeg meg V2.

Roar
Walter S.

Hei, Jan, Arild, Kristinn, Tom, Harald, Inge og Roar - og takk for deres kommentar!

@ Jan: Det blir ikke noe kloning av bruspennet, nei. Grensen går ved en upersonlig tel.kiosk, men å fjerne Fredikstadbrua (!!!) nei, det gjør jeg ikke - selv om sikkert bildet som sådan hadde blitt noe roligere av det.

@ Arild: En god ting kan aldri sies FOR ofte, vet du. ;o) Og det var hyggelig at du synes det, i alle fall!

Mvh,
Walter
Heidi N.
+1
Her likte jeg originalen best. Nydelige farger og fint med lyset som kommer inn over brosteinen. De til høyre er et fint blikkfang. Her synes jeg du gjorde klokt i å klone vekk telefonboksen. Bildet blir straks mere rotete når den er til stede og man blir litt usikker på hva man skal sette fokus på.
Heidi
Walter S.

Takk skal du ha, Heidi! Godt at vi tenker likt akkurat her.

Mvh,
Walter
Olav Bjarte K.

To samarbeidende farger mot det dueblå, det gode lyset, godt utsnitt og det sitter.

Telefonkiosken er fredet, ikke klon ;) !

V2 for meg.

Flott, god helg!

Vennlig hilsen.
Walter S.

Neida, Olav Bjarte. Telefonkiosken skal tas vare på. Jeg vet at den er fredet. Men akkurat i dette bilde har den ikke noe å gjøre!

Den tar unødig oppmerksomhet og kludrer til midtpartiet, så jeg har tatt meg den frihet og "skjule" den bak noen busker...!

Ellers skal du ha takk for kommentaren, som er alltid velkommen, godt gjennomtenkt som den er.

Mvh,
Walter

Forresten, du har'n i 3'ern!
;o)
Jostein S.

Hei Walter
Jerg velger dette bildet fordi det har så nydelige farger
Unikt flott vil jeg si
Fargene og lyset fremhever et godt bilde
Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu