Rådyr i lys og miljø
Har i sommer prøvd meg på rådyrfotografering med blandet suksess. Legger her ut et knippe med bilder hvor jeg først og fremst har fokusert på lys og miljø. Bare rågeiter i denne serien, damene først så legger jeg nok ut noen bukker i neste omgang. Håper jeg kan få noen tilbakemeldinger da jeg vet at noen av Norges dyktigste rådyrfotografer jevnlig publiserer rådyrbilder her på foto,no.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-07-03 22:41:32
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-07-03 22:42:22
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-07-03 22:43:38
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2013-07-03 22:44:49
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2013-07-03 22:45:46
    Versjon #6
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetAlle bilder er tatt med Canon Eos 1DX og 500mm/4. Har brukt 1,4 converter på et par av bildene.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger114
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_639574} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Avsluttet .

Ikke godt å se seg ut noe favorittbilde her, da de alle sammen har sin sjarm. Og sjarmen det er det først og fremst lyset som lager til dette fine dyret i fint miljø.
Vet ikke om jeg nok muligens, siden vi har sett så mange slike bilder i det siste, vil velge meg v5, der den står så fint i miljøet.
Meget gode opptak.
mvh arild
Svein R J.

En herlig serie Henrik alle med forskjellig kvalitet og miljø,jeg likte alle men spesielt v4 der den står med trillinger

Mvh Svein
Bernt Ø.

Flere gode i denne serien, men originalen har etter min mening best kvaliteter. Et herlig strølys og nydelig balansering mot det mørke. Om jeg skal pirke ville antakeligvis i dette tilfellet vært bedre med geita på tur inn i bildet, og aller helst med samme plassering som nå men med hodet vendt inn. Dette er som kjent noe vi ikke styrer...

Teknisk god kvalitet på alle.

Du skal være fornøyd med denne serien.

Mvh,
Bernt
Thore R.

En veldig flott serie hvor det tekniske sitter.Ikke lett å velge ut noen bilder,men går for V3 og V4
Svein Ove L.

V4 ble riktig så lekker i en flott serie
Inge S.

Flott serie av rådyrene som bader i et flott lys og favoritten blir originalen :-)
magnar p.

virkelig flott serie ! synes alle var knallfine.
morgentåke og sol sammen hva mere kan man ønske seg.
vh magnar.
Oddmund K.

Lekker serie, favorittene mine er originalen og V2..også silhuettbilde V3 :)
mvh Oddmund
Roar K.

Feltarbeidskommentarene overlater jeg til rådyrspesialistene.
Men starter gjerne med at det i det store og hele er en flott serie før jeg går litt løs på de enkelte versjoner der nok personlig smak kommer til å blande seg inn selv om den ikke har noe med det.
Originalen er bare praktfull med sine små glitrende punkter.
I V2 ville jeg ha klipt bort mesteparten av den brungrønne oppe da det ikke gir noe som helst til bildet.
V3 er flott med den lysende ramma rundt dyret. Slik jeg ser det kunne du fjerna halvparten av det som befinner seg fra øra opp til øvre ramme.
V4 helt nydelig av mamma med de små. De er blikkfanget uansett om man skulle anse at det er litt for mye av det som befinner seg til venstre.
I V5 tok det litt tid før jeg fikk fokusert inn geita. Følger deg gjerne i intensjonen om skikkelig skogsmiljø. Men blir det litt mye? Jeg er litt inne på tanken av et kutt slik at du så vidt går innpå øvre enden av stokken som ligger diagonalt og peker skrått oppover for da senker du betrakters blikk ned mot dyret. Du har da fortsatt nok igjen til å vise skikkelig skogsmiljø. Ørlite lysdemping og kontrastøkning overlater jeg til smaken og baken - bare nevner det i forbifarten.
V6 er også flott i grønnsølvglitrende. Også her er det smaken som må avgjøre når jeg er inne på et klikk eller to på blur i støyen oppe og nede for å dempe den noe. Jeg bruker det ofte når jeg forsøker å reparere utbrent vann og hvite fugler for å få det mer over mot naturlig form. Men det må alltid prøves for her finnes intet entydig fasitsvar.

Roar
Odd Chr. K.

Veldig mye vakkert å hvile øynene på her. Har selv brukt mange timer etter rådyra så langt i sommer, men har ikke lykkes med å få til så spennende lys som du viser i et par av versjonene dine. Så derfor får nok de to første toppkarakter av meg. Ikke helt enig med Roar ang kutt oppe i v2 - syns lyset rettferdiggjør "solid topp". Mange er glade i direkte blikkkontakt - kan være fint det, men selv skulle jeg gjerne sett at v4 og 5 hadde blikket litt til siden for fotografen - blir litt mere ro, harmoni og preg av uforstyrrethet etter min mening (ja, jeg vet at vi fotografer ofte blir iakttatt...:) Miljøet i v5 er røft og vakkert - rene fjellgeita dette.
En serie med flott lysspill og utsøkt miljø.
Odd C.
Duy P.

En serverdig serie til å være landskapsfotograf Henrik :)
Jeg har forsøkt mange ganger men ikke lykkes som mange av dine bilder her. Ang vurdering av kutt og lys (det tekniske) så er jeg enig med Odd Chr her. Kun org ønsker jeg rågeite motsatt retning (Så du må dresere de bedre) hihihi.

:) duy
Trond W.

Kjempelekker serie. Henger meg på all ros. Stemningen er på topp.
V1 blir favoritten. Få det på lerret :-)

Trond


ketil o.

V1 er knall med strølyset. Forøvrig en fin serie.
Bjørn Åge O.

Flott serie dette her der jeg synes strølysbildene virker litt mørke for meg. v4 blir min favoritt her der de tre små og pluss ho mor ble et flott bilde i disen som er flott, og se,v5 gir også ett godt inntrykk på meg på en fin måte der rådyret står i den flotte bratten og den enorme fjellveggen som også er FLOTT OG SE
Henrik S.

Tusen takk for kommentarer og konstruktive tilbakemeldinger, veldig hyggelig. Også fint at noe tar seg tid til å komme med tilbakemeldinger på utsnitt og komposisjon. Jeg er ikke enig i alt mens andre tilbakemeldinger får meg til å se på motivene med nye øyne.. Tusen takk.

Mvh Henrik
Morten E.

Lekker serie du viser her. Alle er så gode at det er vanskelig å velge noen favoritt, men orginalen med strølyset er rett og slett magisk.

Morten.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu