Glassblåserhytta i Fredrikstad
Akkurat ved inngangen til Gamlebyen, like ved vindebrua, så ligger denne gamle glassblåserhytta, eller Glasshytta som noen kaller den. Brukskunstnere holder til der.
Er spesiellt glad i hvordan fargen og strukturen på takstenene kom frem.
Bildet inngår i albumet "Gamlebyen i HDR" - Et noe anderledes uttrykk på Gamlebyens perler
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-07-13 16:49:13
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5100
  • Nikon AF-S Nikkor 16-85mm G ED VR
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_640359} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Kirsten H.

To veldig fine bybilder. Jeg beundrer din evne til å få fram detaljer. Ser at du bruker HDR, men det er så forsiktig og nennsomt gjort at det er vanskelig å se det.
Dette er veldig bra!
Mvh Kirsten
Jan G.

Igjen en fin presentasjon av Gamle Fredrikstad. Jeg hadde ventet at du ville nevne at glasskunsten fra Plus er "verdensberømt" med Benny Motzfeldt i spissen. Hun er den enste av våre glasskunstnere som har en så framskutt posisjon internasjonalt. Hennes signerte glassarbeider, blant annet fra Fredrikstad, tar høye priser på auksjoner og er presentert i flotte kunstbøker.
http://no.wikipedia.org/wiki/Benny_Motzfeldt

Mvh Jan
Solvår B.

To flotte bilder med mange fine detaljer.
: ) Solvår
Bjørnar O.

To bildeversjoner av Glasshytta som fremstår med en imponerende skarphet og detaljrikdom,flotte
komposisjoner,fine naturlige farger og behagelig lys,der jeg antar disse er tatt om kvelden.
Fint med informasjonen du legge ved synes jeg.

Mvh Bjørnar
Bjørn Åge O.

Ett greit bilde du viser her Walter av glasshytten
der jeg savner hele, den som er så fin du må ta med hele selv med reklame det er jo det realistiske og det spennene med bygge så her en stryk fra meg
Harald N.

Her likar eg best v2, med meir liv i biletet. Hgsar tilbake på dei glade 60 år då eg var her på eskursjon i samband med faglærerutdanning i forming. Det var tider!

Mvh Harald
Walter S.

Takk til Kirsten, Jan, Solvår, Bjørnar, Bjørn Åge og Harald!

@ Kirsten: Når du nevner HDR, så bruker jeg denne teknikken til nettopp det du nevner. Detaljer, friskere farger og utvidelse av det dynamiske omfanget. Det ER jo oppgaven til og fordelen med til HDR. HDR sin effektmakeri, som man ofte ser, er bare et biprodukt, hvis man drar alt for mye i spakene....

@ Jan: Benny Motzfeldt har jeg hørt om, men forbinder henne ikke med Gamlebyen spesielt. Hennes virke ved PLUS var i perioden 1970 til 1979 og det var lenge før jeg flyttet til Fredrikstad.

@ Bjørnar: Ja, du har gjettet riktig. Jeg fotograferer nesten utelukket om morningen eller om kvelden.

@ Bjørn Åge: Du må gjerne stryke meg, fordi jeg vil bestemme selv HVA og HVOR MYE av et motiv som skal være med i bildet. Det har litt med komposisjon og gjøre.
I dette tilfelle så sto det stabler av stygge pappesker og trekasser utenfor huset, rett ved høyre siden av døren og bortetter husveggen, samt en del parkerte biler bortenfor der igjen. Så valget ga seg egentlig selv.
Men jeg skal være enig med deg at hele huste hadde fortjent å være med, fordi det er et flott bygg.

Det er jo det som er vrient med å ta bilder i Gamlebyen om sommeren. det kryr av turister, alle som driver næring har god omsetning og det er fullt av biler alle steder!
:o(

Mvh,
Walter
Bjørn Åge O.

Må ikke ta det bokstavelig det var ikke sånn ment, ville bare se det flotte hele bygget når du først har tatt ett så bra teknisk bilde av glasshytten, der fargene er flotte, så bilde er bra det jeg kjøper den, skjønner også va du mener med din komposisjon, jeg bare så for meg hele hytten og den fine bro steinen i forgrunnen med den samme tekniske bilde, det hadde jo bare blitt helt rått, så det var sånn jeg så det Fortsatt god helg Walter venter spent på hva det neste motiv blir.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu