Et tilfeldig møte med haukugla!
Morro å oppleve haukugle igjen ved Fulufjellet. Har vært der en gang før og også da traff jeg på haukugle. Mulighetene for å oppleve haukugle i disse traktene vil jeg tro er ganske stor!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-07-15 23:28:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon 80-400 4.5-5.6 D AF VR-Nikkor ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger89
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_640590} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Tor Einar K.

Pent rammet inn i sitt naturlige element.
Kan se ut som den mer kontrastrike bakgrunnen har lurt autofokus.
Svein R J.

Alltid kjekt å treffe på ugler så også den flotte haukugla fint bilde litt uskarpt men nok en flott opplevelse dette

Mvh Svein
Roar K.

Spørsmålet blir jo om haukugla var like begeistret over treffet som du var?
Favoritten her blir nok V2 der ugla ser seg bakover og får øyekontakt med fotografen.
Men originalen er ikke glemt av den grunn. Men der har jeg litt kutt forslag for å bedre perspektivet og høyne spenningen.
Mitt forslag er et bånnkutt rett under der det lange skjegget på greina til høyre slutter for da får du en ren utgang fra nedre langside og utgang på venstre kortside som vil gi maksimal spenning i bildet. Kanskje kan du ta ørlite til høyre også hvis du vil øke forskjellen høyre venstreluft i forhold til midtstilling. Ugla er ikke midtstilt, men da vil forskjellen bli mer markant.

Roar
Jostein S.

Hei
Denne var nydelig fin
Virker ganske årvåken der den sitter
Flott
Jostein
Dag Tore ..

Orginalen mangler desverre det siste "kneppet" på skarpheten,men ellers et bra motiv! V 2 er et bedre uglebilde!Derfor støtter jeg kommentaren til Roar kleppen! En riktig god sommer med nye bilder! DAG
Tor Inge O.

Orginalen er estetisk meget vakkert med fint lys og fine omgivelser. Artig positur i toern. Har hatt haukugla på besøk her hos oss også i år. Generelt mye ugler og tårnfalker så det tyder på oppgang i smågnagerbestanden.
mvh
Tor Inge
magnar p.

fine bilder av haukugla ! tror du det var hekking ?
vh magnar
Jostein G.

1000 takk fgor tilbakemeldingene! :-) Ja, her var det ugleunger i terrenget jeg passerte igjennom. Ugleforeldrene varslet og jeg hørte unger rundt om. Jeg gikk imidlertid videre og lot uglene få være ifred...men bilder ble det jo. Første bildet ble tatt da fuglen plutselig fløy ifra et tre like ved stien og landet på denne greina. Jeg løftet selvsagt kamera mens den var på vingene og smalt av noen bilder når den satt på greina. Med engang jeg prøvde å bevege kroppen...så fløy den videre. Den dukket opp lengre oppe i lia...da i toppen av grantrær... varslet og holdt et skarpt øye med meg og rundt omkring hørte jeg ugleungene...





Mvh Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu