Edderkopp, på vakt...
Jeg er nybegynner når det gjelder fotografering. Macrobilder fasinerer meg veldig. Selv er jeg fornøyd med dette bildet og bestemte meg for å registrere meg her for å få tilbakemeldinger slik at jeg kan bli bed fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger30
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_640709} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Rune J.

Jeg er også ny her, men har vært på et "konkurrerende" sted i mange år. Makro var i mange år hoved beskjeftigelsen.

Du har valgt et vanskelig motiv til dette bildet. Denne edderkoppen har lange ben som er alle steder samtidig. Du har kun et lite felt som er skarpt, slik at du må velge hva det er du vil fokusere på. Lengre avstand betyr mer i fokus om omvendt. Du har tatt dette bildet nesten rett over og dermed så er det meste av kroppen i fokus. Du vil se at de minste forbena går ut av fokus (dybdefeltet).

Lys på insekter er også et tema. Direkte sollys gir som oftest refleksjoner man ikke ønsker. Det feltet du ser går langs ryggen. Det inneholder ingen informasjon og er ikke ønskelig. Om mulig kan man stille seg selv mellom sola og motivet for å unngå refleksjoner.

Bakgrunnen ønsker man ikke å framheve - men duse ned - blure. Du vil se at det i bakgrunnen ser kornete ut. Det er helt normalt at det blir slik. Dersom man blurer denne korningen - også så nærme bena som mulig (stor forstørrelse), så vil selve motivet virke skarpere enn det framstår rett fra kameraet.

Med alle disse ordene så betyr ikke det at dette er noe dårlig forsøk, tvert i mot. Lykke til! :-)

Rune

Nina D.

Tusen,tusen takk for god tilbakemelding, det er akkurat det jeg trenger!
Geir K.

Hei Nina.
Velkommen som nytt medlem. Om du er nybegynner med kamera så er du nå kommet til rette plassen. Her har du uante muligheter for og lære deg fotografi. Både ved og legge inn bilder,se og kommentere andre sine bilder og selvfølgelig bruke forumet til og stille spørsmål om ting og tang du lurer på.
Har selv lært en hel masse siden jeg begynte her.
Synes du har kommet greit ut av det ved denne edderkoppen. Et vanskelig motiv som en ofte må jobbe mye med for at en skal bli helt fornøyd. Rune har allerede gitt deg gode råd her,men jeg vil gjerne få tilføye litt. Er du ute og fotograferer i sollyset så kan det være lurt og prøve og lage skygge over motivet,iallefall om lyset er for hardt. Prøv deg gjerne frem med en extern blitz for og lette opp i skygger,jo bedre lys jo bedre bildet. Her må du bare prøve deg frem med prøv og feil metoden. Prøv og sett fokus på øynene og hodet,det er det viktigste punktet for at bildet skal iøyenfallende.
Bruk forumet masse. Mange flinke fotografer der som sitter med mye kunnskap og som mer en gjerne hjelper.

Lykke til.!

Geir

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu