Oppskremt enkeltbekkasin!
Var heldig og fikk et bilde av denne når den fløy opp! Syntes fjærdetaljer og tegninger vises godt... Denne stjerten lager disse karakteristiske lydene man kan høre over myrer og enger i sommerhalvåret! De gnir visstnok halefjærene på en måte som fremkaller lydene.
Utstyr
  • Nikon D7000
  • Nikon 80-400 4.5-5.6 D AF VR-Nikkor ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger65
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_640712} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Jonny E.

Godt gjort å få knipset denne i det den flyr opp.
Denne var nok ikke enkel,he he he...

Jonny
Hans-Jørgen H.

Trodde at det bare var enkeltbekkasinene som lagde disse lydene med halefjærene...men mulig også den "dobble" gjør det..
Artig med slike overraskelsesøyeblikk selv om ikke skarpheten sitter helt.
Tyrin.
Ingrid Milly L.

Fint fanget av en kjapp flygesituasjon. Denne har jeg ikke sett tror jeg.
mvh. Ingrid Milly
Jostein G.

Takker så mye for tilbakemeldingene! Nå tror jeg dette da er en dobbeltbekkasin. Det fløy bekkasin over myrområdet også som laget denne karakteristiske gnisselyden. Jeg trodde dobbeltbekkasinen også laget denne lyden. Om ikke så må det da ha vært enkeltbekkasin der oppe i luften over meg! Interesant å lære nytt om fugler så takker for ansporingen Hans Jørgen. Leste litt nå og fant ikke at dobbelbekkasinen lager lyder med hvelet. Om andre vet mer...så kommenter gjerne! :-)





MNvh jostein
Avsluttet .

Hei!
Det er nok en enkeltbekkasin du har foreviget. Den brede, lyse bakanten på vingene er typisk. Hos dobbeltbekasinen er den utydelig. - Dobbeltbekasinen er heller ikke direkte vanlig, selv ikke i Østerdalen. - Ha en god kveld!

SES
Bjørn Åge O.

Hei

Artig, nå lærte til og med jeg noe nytt og det sies en del, der jeg overlater diskusjonen til ekspertene. flott bilde, der detaljene synes godt selv med det uskarpe, ellers et flott bilde der jeg savner skarpheten der det trengs og det er hode som er en vesentlig ting etter min mening. Ellers et flott fanget motiv Jostein som er FLOTT OG SE
Jostein G.

Hei hei Takker Takker ! :-) Ok jeg leste mener jeg at dobbeltbekasinen hadde et markert hvit vingebånd og da trodde jeg det var dette hvite bak på vingen. Ellers så skal dobbeltbekkasinen ha et sort markert felt ifra nebbroten og bort over øyet. Dette er ikke lett å konstantere på dette bildet...da hodet er noe bortvendt. Skulle ønsket skarphet hadde sittet mer på hodet her og hodet kommet mer i sideprofil...da hadde det blitt en høydare...men ikke lett å forevige disse i den brøkdelen av sekunder de flyr opp og jeg syntes presentasjonen ble severdig....dog ikke noe blinkskudd. Dobbeltbekkasinen skal også være kraftigere og ha et noe kortere nebb! Bildet er tatt ifra Forollhogna i et vier tett myrlandskap... Skal være begge bekkasintyper her som hekkende. Jeg forstår etterhvert at dobbeltbekkasinen er svært mye sjeldnere enn enkeltbekkasinen. Jeg er ikke noen bekkasinekspert så....jeg velger å forholde meg Stein Erik og endrer tittelen. Flott å lære mer om fuglene! :-)



Mvh Jostein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu