Morgenstemning i Tallinn
Bildet er tatt grytidlig på morgenen i drabantbyen Lasnamäe - Tallinns svar på Groruddalen. Denne drabantbyen ble for det meste bygget på 70 og 80-tallet i klassisk USSR-stil. Russiske boligblokker var stort sett de helt identisk samme modellene som ble bygget over hele landet, med helt identisk leilighetsløsninger.
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikon AF-S 18-135mm 1:3.5-5,6G ED ED Nikkor DX
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_641621} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Jostein S.

Hei
Fin dimensjon i dette bildet
Fine linjer på tvers og på langs
Disen på bakken skaper spenning i bildet og gir en flott effekt
Jostein
Roar K.

Morgendisen gjør det enda tristere og kjedeligere enn det egentlig er.
Jeg foreslår et drastisk kutt oppe - faktisk midt i det største mellomrommet mellom ledningene som kommer inn fra venstre. Da blir ledningene linjer i bildet som øker dybdefølelsen.
Scroll opp, dekk til og se sjøl.
Med altfor mye himmel oppe blir betrakters blikk lett hengende oppi der framfor å bli styrt direkte mot det bildet dreier seg om.

Roar
Truls Bastian H.

Takk Roar, men om jeg skal kutte oppe, må jeg også kutte bort endel av alt det grønne gresset, slik at det ikke blir for dominerende. Kutte oppe og nede er mulig, og da ender jeg opp med et panorama, med busker på siden, og blokker i morgendis i midten. Panorama liker jeg generelt og er ikke dumt, men det gir blokkene et helt annet utrykk. Å klippe ut bare midtpartiet vil trolig bli for mye bortklippet under slike lysforhold, og bildet kan ende opp uskarpt og grøtete.
Ledningene og de strømførende kablene er sammens med morgendisen hva gir dette bildet litt personlighet, så jeg vil derfor ikke kutte så mye.
Den strømførende masten bør også få stå i sin fulle høyde, uten å bli kuttet oppe, for den spiller sammens med blokkene.
Du nevner blikket blir hengende oppe i himmelen, og jeg er ikke uenig i det, men å ha blikket i gresset eller i buskene på siden er også galt
Truls Bastian H.

Takk Jostein
Eirik B.

Veldig stemningsfullt, særlig på grunn av tåken. Men også den store "folketomheten" setter sitt preg på stemningen her.

Trærne til venstre i bildet bidrar bra med dybde. Roars kuttforslag vil gi mer dybdesug, men som du sier selv må du da gå på akkord med andre ting. Til syvende og sist er det jo fotografens valg. Plassering av jorisonten pleier jeg stor sett å være veldig bevisst på undr fotografering. Da slipper jeg å kompromittere under etterbehandlingen. Uansett viktig å ta bevisste valg rundt utsnitt og komp, men utifra din egen kommentar har jeg inntrykk av at det er nettopp det du har gjort.

Mvh
Eirik
Truls Bastian H.

Hei Erik
Ikke så bevist og bastant. Jeg vil senere idag lage en kuttet versjon, men med fortsatt luft til mastene. Vil trenge litt tid på å fikse skyene på høyresiden for de største hvite flekkene, for når bildet kuttes kommer de mere frem
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu