Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger280
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_643395} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
John B.

Knallstilig bilde hvis det er "ekte"?? Det er så mye lureri og triks i dag at man fort lar seg lure av ting som folk har lagd...
Når det er sagt er jo bildet flott uansett, Flott med det gule båthuset til venstre som lager fin motvekt til lynet på andre siden. Litt dumt at det heller såpass mye da men...
JohnB.
Bjarne R.

Umulig å vita hva du legger i begrepet ekte. Og hvorfor skulle ikke bildet være ekte?
John B.

Hei Igjen!
Ekte i denne sammenhengen vil si at du har tatt bildet med lynet akkurat når det lynte...
Som jeg skriver synes jeg bildet er meget severdig, men det blir dog i mine øyne ikke så Fantastisk hvis bildet er satt sammen i PS av flere bilder.
Nå ser ikke jeg noe sted at dette bildet er manipulert, så da sorterer dette bildet under "ekte" vare!
Flott er det i alle fall...
John b.
Bjarne R.

Hyggelig at du liker bildet.
Selvfølgelig er det ikke satt sammen av flere bilder. Men jeg lurer litt på hvordan du mener jeg eventuelt skulle tatt bildet når det ikke var lyn. :)
John B.

Vel, jeg er nok noe i overkant skeptisk dessverre...
Det var nylig en 12 åring som lurte en avis og halve Norge med ett flott lynnedslasbilde, som i ettertid viste seg å være laget med en app for i-pad. Hadde nok vært fullt mulig å tatt bildet av omgivelsene slik som på bildet ditt og deretter lagt på litt lyn i ettekant. For de av oss som er flinke i PS er det fullt mulig og for de aller dyktigste går det an å lage slike bilder så gode at det nesten er umulig å se at det er "fusk"
Jeg mener alikevel at slike bilder selvfølgelig har livets rett, men må si at beundringen over å fange lynet slik du har klart her til og med i flotte omgivelser, ja det imponerer meg mer enn bildene som er shoppa i sammen hjemme ved databordet...
John b.
Jan G.

Ikke unaturlig at man lurer når man ser et fantastisk bilde som dette. La oss håpe at alle som arbeider dyktig i etterbehandlingsprogrammer gjør oppmerksom på det. Det gjør ikke bildet mindre godt, tvert imot kan man forholde seg til resultatet på en gladere måte.
Mvh Jan
Heidi N.

Utrolig flott bilde! Her har du fanget øyeblikket godt og både lys og farger sitter bra. Eneste som trekker ned er skjevheten på bygget til venstre.
Heidi
Bjørnar P.

Veldig spennende stemning, og perfekt timing. Teknisk meget bra. Bygningen og kaia til venstre synes jeg burde vært rettet opp, selv om det høyst sannsynlig skyldes naturlig fortegning ved bruk av vidvinkel og ikke en "feil" fra fotografens side.
Den kraftige signaturen derimot er utvilsomt fotografens verk, og helt unødvendig i denne sammenhengen. Den som måtte ønske å bruke bildet kommersielt uten din tillatelse eller publisere det som sitt eget kan lett klone eller maske bort signaturen uansett. Den fører dermed ikke til annet enn en forstyrrelse av vår opplevelse av bildet ditt.
Kjetil S.

Sykt bra bilde og et av de beste lynbildene jeg har sett, ekstra kult at det er fra norge og ikke afrikanske savanner e.l.
Sikkert smådetaljer som kan pirkes på, men her synes jeg lys, komp setting og teknikk sitter på det meste!!!
anders s.

blinkskudd
mvh anders
Bjarne R.

Takk for kommentarer.
Bjørnar: Det er riktig at skjeve linjer skyldes fortegning fra vidvinkel. Det er ikke tilfeldig, men et bevisst valg at det ikke er rettet opp. Bl.a. for å bevare bildets og situasjonens autentisitet. Det er ikke alltid det teknisk riktige som er verdt å etterstrebe.
Selvfølgelig er det lett å klone/klippe bort signatur. Men den som gjør det tar da et bevisst valg og kan ikke skylde på at man ikke visste bedre. Om noen bare kopierer og distributerer bildet videre så er det ingen tvil om hvor det kommer fra.
Øyvind L.

Bare tull å ha den sjeve byggningen slik...
autentisitet innebære ikke linsbrytning og feil vinkling,derimot er jo hust beint i virkeligheten.
Om så...ville jeg heller kuttet bildet og levert et lyn med flott himmel og omgivelser,dog blir formatet litt annerledes ,men uten alt dette om og menn :)
Mona P.

Herlig blinkskudd i mine øyne! Gratulerer! :)

Behold det slik det er. Hvorfor skal alt være så "riktig og perfekt" hele tiden?

Mvh
Mona
Øyvind L.

Mener Mona at blinkskudd må være utenfor blinken?
:)
Mona P.

Mona mener at et blinkskudd ikke alltid må være hundre prosent. Om det er 99,5 så er det så nært, at det godtar vi. :)
Øyvind L.

Ok.. Mona er litt bedre i prosent regning enn lille meg,fikk det bare for meg at bilde hadde en del som var blink og en del som ikke var det og summen ble værre når man la de to delene i sammen?
Skjønner jo ellers hva du mener, man skal være litt rund når det passer slik.
:)
Elisabeth B.

Spektakulært...liker at det er så mange mettede farger ....utrolig passende med det gule naustet til solnedgang , lyn og skyer...bra komp. Ser diskusjonen forut...ja mangt kan trikset til...så derfor ..godt gjort!
Mvh
Elisabeth
Bjarne R.

Takk for kommentarene. Huset er ikke med tilfeldig nei, så å kutte det ut vil gi et helt annet og svakere bilde.
Ane Therese R.

Fantastiskt !:)
Vidar J.

Utrolig flott fargeskala og fin komposisjon. Lynet er vel en blanding av tålmodighet og lang lukkertid kan jeg tenke meg :-)

Resultatet er i alle fall strålende !
Børge W.

Huset viser at bildet er tatt i Nord-Norge og jeg regner med at lyn og torden er like lite hverdagskost der som i Trøndelag. Så oppsummert; Den nord-norske kystkulturen i flott midnattssol og lyn og torden. Ikke hverdagskost og et aldri så lite, godt planlagt blinkskudd. Case closed!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu