Livet i en pære
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFor at lyspæren skulle reflektere det jeg ville den skulle, måtte jeg lage pæren, holderen og ledningen fra bunnen av i 3D. Bakgrunnen er en del av 3D motivet, plassert litt bak pæren, skrånende pga kameravinkelen jeg ville oppnå.

    Resten er vanlig PS arbeid. Damen er egentlig stående, slik at hun måtte gjennom "puppet warp" for å bli sittende.

    Rekkverket som kommer frem i lyset fra pæren skal med vilje bære preg av at det er dårlig lys under fotograferingen. Bakgrunnen er egentlig tatt ved høylys dag i godt lys.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger99
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_645786} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Knut S.

Veldig artig og godt gjort. Hvem vet om Vårherre også har plassert oss jordboere i en universboble som han av og til løfter opp og beundrer. Elementene paaser sammen og skaper en elegant helhet.. Liker spesielt godt flua på sokkelen..
Avsluttet .

Skjønner meg lite på det første du skriver om å lage det fra bunnen av i 3D. Men jeg trenger ikke å vite mer, og vil heller se på bildet i sin helhet og hvordan du har kommet ut av denne "mixen"

Du bruker en finfin bakgrunn, med spindelvev, og marmortrapp.
Livet i pære kunne vi vel trengt noen og enhver i blant:)
Ikke så mye mer å si om det, bildet er vellaget, og dama har du fått "warpet" godt:)

mvh arild
Rune J.
+1
Tusen takk for kommentarer Knut og Arild. :-)
Lyspæren er tredimensjonal. Den kan vendes i alle plan, XYZ. Dersom man fotograferer en pære, vil man får refleksjoner og fargetoner fra pærens omgivelser. Noe som ikke er ønskelig.

Ved å lage pæren fra bunnen av i 3D modulen i Photoshop, får jeg som her refleksjoner fra trappen og også brytninger fra bakgrunnen i pæren. Selv om pæren lyser, vil pæren kaste skygge. Denne skyggen er faktisk på et av trappetrinnene.

Vanligvis når man legger flere eksponeringer på hverandre, er de to dimensjonale og man må skape følelsen av avstand med lys og skygge. Bakgrunnen her er også satt inn i 3D modulen og befinner seg med en avstand til pæren. Lengre bak i X-planet. Dermed så skapes skygger og refleksjoner automatisk.

Bakgrunnen heller også litt bakover for å skape en illusjon om en oppovervendt kameravinkel. Dette framgår om man ser trappegelendrene. De er ikke i samme plan.

Rune
Jostein S.

Hei
En lysende ide`
Fantastisk bra Rune!
Likte den der
Jostein
Roar K.

Et uttrykk heter jo "pæra full", men da er det gjerne en person som omtales.
Her er jo pæra hvertfall nesten full og personen befinner seg pent og avslappet inni - er kanskje for alt jeg vet helt edru.
Her er et vel utført arbeid som jeg hverken har kunnskaper eller ferdigheter til å gjennomføre.
Likevel tillater jeg meg å foreslå at du kutter vekk de to vertikale stolpene helt i høyre bildekant for å roe kanten og bedre både perspektiv og spenning i et ellers herlig bilde.

Roar
Rune J.

Tusen takk Jostein og Roar. :-)
Det med å fjerne stolpene er jeg enig i. Jeg hadde faktisk de samme tankene, men lot det være. Pære full, hmmmm, kan man finne på noe der mon tro? :-9

Rune
Øyvind L.

Var mye å legge merke til her og forklaringer i tillegg sier meg at du er et godt stykke på vei inn denne kunsten verden. Rent umiddelbart ville jeg nok si at spindelvevet og fluen ble litt overkill om ikke ovelesset, er bedre utrykt.
Du rekker å skape en steming in the Dome, sydenstemning på boks ( og da hører par pils med også :) )
Avsluttningen til høyre ikke bein og alt sånt drar litt og fikses jo på sekundet.
Blir spennende å se hva du får til etterhvert framover.
Rune J.

tusen takk Øyvind.
Det er riktig at det ikke er beint. Det er ikke ment til å være det heller pga kameravinkelen.
Jeg vil fortsatt beholde fluen og spindelvevet, men jeg ville ha stokket litt om på plasseringene.

Rune
Ingvald Bright N.

Ser du har fått til mye små snadder i den senere tiden. Denne ikke noe unntak. Flott med flua og spindelvevet som "sannsynliggjør" historien. Bra. mvh Ingvald
Rune J.

Tusen takk for hyggelig kommentar Ingvald. :-)

Rune
Ann-Charlotte F.

Flott galleri med mange spennende bilder. Du er dyktig! Dette bildet er veldig interessant og ikke minst inspirerende. Jeg hadde nok fjernet spindelvevet eller sørget for at det hadde feste til trådene på pæra. Det er veldig synlig at det er klistret på siden det ikke har noen ankerpunkt. Flua derimot er perfekt plassert. Godt gjort :-)
Rune J.

Tusen takk for kommentar Ann-Charlotte. :-)
Jeg er enig med deg om spindelvevet. Det er det som gjør denne delen av foto morsomt. Det er alltid noe å endre på og forbedre til neste forsøk. Spindelvevet skulle vært plassert slik at det skapte dybde - ser det nå.

Rune
Lars-Anders M.

Jeg syns du er meget god på dette. Liker din kreative side
Rune J.

Tusen takk for hyggelig kommentar Lars-Anders. :-)

Rune
Avsluttet .

Kreativt bilde og flott laget!!
Severdig å studere alle detaljer!
Hilsen Tove
Rune J.

Tusen takk Tove. :-)

rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu