stokkmaur
Utstyr
  • canon 50D
  • tamron 90mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_645846} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Arne Henning G.
Tøft bilde!
Skarpt og detaljrikt, og plasseringen av mauren på speilet (eller er det et PS-triks?)gjør bildet ekstra spennende. Et studie av rød skogsmaur (?) som helt klart viser at vi mennesker henter ideer fra naturen. En Buell eller futuristiske motorsykler har mye design fra denne.
Kunne kanskje ønsket meg mauren trukket litt til høyre i bildeflaten. Synes det blir litt midtstilt.
Ann-Charlotte F.
Takk for tilbakemeldingen. Mauren sto faktisk lengre til høyre i utgangspunktet, men jeg ville ha den midtstilt. Dette er ikke et pc-triks ;-) Skulle gjerne ha kunnet et slik triks, for dette bildet ligger det mye jobb bak. Modellen var slettes ikke samarbeidsvillig... Mauren står på en glassplate. Dette er en stokkmaur :-) Vi kan lære oss mye ved å studere disse små skapningene.
Arne Henning G.
Har prøvd å ta bilder av maur i "studio" en gang tidligere, og kan bekrefte at det er lite samarbeidsvillige modeller. Men et triks jeg ikke har prøvd ut selv er å ha de i en boks i en fryser en liten stund. Da roer vekselvarme skapninger seg ned litt.
Ann-Charlotte F.
Jeg liker å behandle mine modeller med respekt, og fotograferingen skjer på deres premisser... Fristende å slenge dem i fryseren men får meg nok ikke til å gjøre det. Takk for tips :-)
Arne Henning G.
Respekt skal man ha! Mente ikke at de skulle dypfryses, men kun senke temperaturen til noen få plussgrader. Disse skapningene er slike temperaturforandringer siden de er vekselvarme. Så kan man veie fem minutter i en fryser for å kjøles ned + fem minutter fotografering (tilsammen 10 minutter håndtering i fotografiens tjeneste) opp mot langvarig og stressende fotografering og håndtering (kanskje over en halv time?) Hva er verst for mauren? Alternativet må bli kun fotografering i naturlige omgivelser...
Arne Henning G.
"tilpasset" falt ut i andre setning...
Ann-Charlotte F.
Hm! Du er nok innpå noe her... 3 timer er vel mer riktig. Den sprang rundt på glassflaten i en evighet, og når den først stoppet sto den selvfølgelig feil vei. Vanskelig å få til refleksjonsbilder i det fri... Tror jeg går for fryseren neste gang ;-)
Svein R J.
Uansett fryser eller ikke nok ett utrolig flott bilde,sylskarpt og detaljert her har du fått lønn for strevet spør du meg

Mvh Svein
Kristinn G.
Hva er det med insekter / makro.
Dette er jo et fint bilde.

Har du sett et har du sett alle, nei for resten her er teknikken og alt perfekt men hva så.

Hva må til for å løfte et "perfekt makrobilde" over i neste divisjon.

Hvem vet?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu